Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 gru 2008, 11:39

Małgośka moze i jest w tym troche racji o czym piszesz? A moze ja po prostu zaprzestane mu podawac kalafiora bo może go pobolewa brzuszek po nim???
Lalunia mój juz dawno zasmakował szyneczki i wcina ja codziennie na sniadanie lub jogurcik na zmiane z bananem. A herbatke to pije tylko z kubka bo przez smoczek juz niechce i tak fajnie języczkiem łapię to picie. :ico_brawa_01:
No i teraz znowu sie powtórze z moim pytaniem: NA JAKIM MLECZKU ROBICIE GRYSIK??

Awatar użytkownika
lalunia
Trzy tysiące lat minęło...

16 gru 2008, 11:40

na to pytanie nie odpowiem bo u nas chyba daleeeeeko do raczkowania, Tosia wydaje mi się zbyt mało zwinna i jeszcze taka lejąca jeśli chodzi o raczkowanie lub stawanie na czworaka za to w chodziku... stoi sama sztywno, chodzi , jest stabilna i silna

jak jej wkładam chlebka do buzi żeby ugryzła to ona patrzy sie na mnie i śmieje hihihihihihhihihihihi

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 gru 2008, 11:40

czy Wasze maluchy jak zalapaly o co chodzi z raczkowaniem, to wszedzie chodzily??

tak wszędzie chodził - zwiedzał całe mieszkanie i sie dziwował i to tak szybko , że cięzko było mi nadążyc za Kubusiem.

[ Dodano: 2008-12-16, 10:41 ]
A mój kromy tak wcina żę tylko mu sie uszy trzęsą.

Awatar użytkownika
lalunia

16 gru 2008, 11:44

zirafka hmmmm grysik... w sumie nie robie żadnego grysiku, od czasu do czasu daje jej zwykłą kaszke dla dzieci bananową mleczno-ryżowa

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 gru 2008, 11:49

zirafka ja tez ci nie pomoge, jeszcze nir obilam...

a robilyscie moze kaszke kukurydziana??
slyszalam, ze jest smaczna ale nie wiem jak sie ja robi...

malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

16 gru 2008, 11:53

czy Wasze maluchy jak zalapaly o co chodzi z raczkowaniem, to wszedzie chodzily??
tak. Jak tylko zaczęła czworakować to wszędzie jej pełno było. Dwa dni później zaczęła przy meblach chodzić :ico_szoking: I teraz mam sajgon, bo wszędzie włazi, wszystko ściąga :-D A ja tylko sukcesywnie powtarzam, że coś jest be albo gdzieś zrobi sobie ałka. Np. wie,że śmietnik jest be i potrafi to powiedzieć. A wczoraj zaczęla majstrować przy dekoderze i ja jej mówię "Tosiu nie wolno. Co tam jest?, a ona się tylko roześmiała popatrzyła na P. i powiedziała "ał". P. był w szoku i bardzo się ucieszył, że mamy taką rozumną córcię.

[ Dodano: 2008-12-16, 10:55 ]
o grysiku i kaszce kukurydzianej nie wiadomo mi nic więcej jak tylko, że są :-D Tosia dostaje różne smaki kaszek mleczno-ryżowych i owsiankę. I misiowy ogródek jej podaję od czasu do czasu. Więcej nie eksperymentuję z takimi wynalazkami, bo ona woli dorosłe jedzonko :ico_oczko:

Awatar użytkownika
lalunia

16 gru 2008, 12:00

emilia kupuje sie kukurydzianą z bobo czegoś tam i przygotowuje wg tego co pisze na opakowaniu hyhyhy :ico_oczko: :ico_haha_01: :-D

Awatar użytkownika
mika85
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

16 gru 2008, 12:09

dziewczyny mam pytanie o raczkowanie
bo mi sie wydaje, ze Marcys jest leniwy, potrafi juz sporo przejsc, ale robi to rzadko, a ja myslalam, ze jak zajarzy, to bedzie go wszedzie pelno...
a u Rysia bylo wlasnie tak ze pierwszy tydzien tak leniwo a po tygodniu gdzies sie rozkrecil. jak pierwszy raz poraczkowal to tego dnia z dwa razy nastepnego tez i coraz to wiecej z kazdym wiecej i sprawniej. nie biegal od razu na kolankach non-stop. po 2 tygodniach raczkowania to juz byl wszedzie. mysle ze raczkowanie to nie tak latwa sprawa jak sie wydaje i dzieci tez musza to nie tylko zalapac ale i wycwiczyc
STO LAT STO LAT DLA ANI ZABA W DNIU JEJ URODZINEK
:ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent:
NA JAKIM MLECZKU ROBICIE GRYSIK
ja Robie bobovity "mleczna manne" z mlekiem juz jest tylko wode dodaje

[ Dodano: 2008-12-16, 11:12 ]
no właśnie co z Julenka?

Awatar użytkownika
lalunia

16 gru 2008, 12:15

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

16 gru 2008, 12:26

Sylwia, jak sie Jula czuje??
Już lepiej. Gorączki nie ma ale w nocy dwa razy ją przewijałam. Kupy nie już takie zadkie ale jeszcze nie trawi jedzenia bo wszystko w kawałkach ląduje w pieluszce.
Na jakim mleku robicie grysik dla dzieci????
ja nie robię żadnego grysika :ico_noniewiem:
w Szwecji było bardzo silne tzresienie ziemi i promieniowało do Polski.
:ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: Ja po 6 nie spałam bo mała się obudziła i nie mogla zasnąć i nic nie czułam. Widocznie do centralnej olski nie doszlo :ico_noniewiem: Asiab a Ty gdzie mieszkasz??
a robilyscie moze kaszke kukurydziana??
slyszalam, ze jest smaczna ale nie wiem jak sie ja robi...
ja Kubie dawalam. Normalnie mozesz ją kupić tak jak kleik ryzowy i jak kaszki - w takim samym opakowaniu jest kaszka kukurydziana.

STO LAT ANIU :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent:

U nas nocka w miare. O 1 pobudka na sranie :ico_oczko: potem od 5:30 nie spala bo znowu kupe zrobila i ją wybudzilo przebieranie i nie spała do 6:30 a jak już zasnęła to obudzila sie po 9 :ico_szoking:

[ Dodano: 2008-12-16, 11:27 ]
dzięki :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”