lucy23
Trzy tysiące lat minęło...

06 lis 2007, 23:41

Emilka glupio ,ze tak napisze,ale jakos mi tak lzej jak wiem,ze nie tylko mnie to trapi,bo juz myslalam,ze tylko ja jakis odmieniec jestem :ico_wstydzioch: zycze szybkiego powrotu do zdrowia,ale wiesz,ze nie powinnas tych tabletek odkladac...trzeba brac pol roku...poczytalam o depresji i to jest podstepna choroba :ico_olaboga: a jak bylo z Nathanka karmieniem? bo nie pamietam :ico_wstydzioch: ja sie przemecze do pol roku Oliverka,ale napisalam do poradnii laktacyjnej i ponoc sa jakies nowe leki dla karmiacych...no sama nie wiem :ico_noniewiem: ja jakos nie slyszalam....zapytam sie gp albo hv ...ale nie nastawiam sie...

Awatar użytkownika
martuchafrost
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

06 lis 2007, 23:53

Lucy dzieki za nr :ico_oczko:

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

07 lis 2007, 00:03

helołka dziewczynki...
Jaśnie pani ja już nie pamiętam co pisałam kiedyś :ico_oczko: w każdym razie mnie w polsce nie było dobrze, każdy grosiaczek się liczył....teraz nie wiem jakbyśmy sobie poradzili we trójką, juz dawo musiałabym iść do pracy....choć pensja mojego męża w PL nie była niska, ale do tego dochodziły spłaty kredytów,.

Emilka jeśli chodzi o nóżkę Antosia to chyba lepiej dzisiaj już tak nie kuleje, a no i doczytałam się że to może są bóle rozwojowe, dzieci czasem na to cierpią...
Widzisz Ciebie też to dopadło, ale leków antydeopresyjnych przerywać nie wolno, bo depresja może wrócić i to ze zdwojoną siłą... :ico_noniewiem:
(Sorki że się tak "wymądrzam") ale ja to stary depresior jestem :-D

Awatar użytkownika
Emilka_M
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

07 lis 2007, 00:04

lucy23, kochana z takimi problemami nigdy nie jestes sama :ico_nienie:
Tylko ze u mnie dochodzi bardzo niska samoocena :ico_puknij: niby zdaje sobie sprawe z tego ze to glupie, ale ja i tak siebie nie akceptuje :ico_puknij: niby probuje cos z tym robic ale nie widze rezultatow :ico_olaboga: no i doluje dodatkowo ze kazdy dzien jest taki sam :ico_olaboga: tylko dzieci, szkola dom lekarze i sporadycznie wyjscie (pierwszy raz wyszlam wieczorem od ponad roku z Marta :ico_wstydzioch: , a sama bez dzieci gdziekolwiek bylam od 1,5 roku z 4 razy ogolem)
Ja bralam Fluoxetine ale jak pisalam sama przerwalam a teraz nie wiem :ico_olaboga: czy zaczasc barac sama :ico_olaboga:
Co do karmienia to ja akurat bylam w innej sytuacji poniewaz ja mialam strasznie obolale piersi i bolace sutki tak wiec odciagalam swoj pokarm ktory zanikl :ico_olaboga:

[ Dodano: 2007-11-06, 23:08 ]
Maggie, pewnie masz racje z tym ze samemu odstawiac nie mozna :ico_olaboga: ale ja sie dobrze czulam i myslalam ze mi "to" juz nie potrzebne :ico_puknij:

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

07 lis 2007, 00:11

Maggie, pewnie masz racje z tym ze samemu odstawiac nie mozna :ico_olaboga: ale ja sie dobrze czulam i myslalam ze mi "to" juz nie potrzebne :ico_puknij:
własnie mój meżu też zrobił tak i dostał ostrego nawrotu deprsji, ludzie często tak robią....a leki antydepresyjne powinno się brać conajmniej 4-5 miesiący.
Ja też się już dobrze czuję, ale muszę brać do grudnia :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Jasnie Pani :)
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 lis 2007, 00:22

ale napisalam do poradnii laktacyjnej i ponoc sa jakies nowe leki dla karmiacych...no sama nie wiem
Lucy a ja wlasnie cztalam, ze zadne antydepresanty nie sa dobre, bo nie testowane na karmiacych, bo nie mieli ochotników do testow (jakos sie nie dizwie)

Awatar użytkownika
Emilka_M
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

07 lis 2007, 01:24

Nic dziewczynki ja spadam bo oczka sie zamykaja
Jutro bedzie lepszy dzien dla nas wszystkich :-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasnie Pani :)
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 lis 2007, 09:57

czesc Lachony :-D :-D
ja dzis w duzo lepszej formie :ico_oczko: dziex Marta - ja jestem z tych, co nie zawsze musza miec rozwiazanie, tylko musza byc swiadomi, ze takie rozwiazanie istnieje :ico_oczko:
a wy dalej sie depresjujecie?
Emilka_M, nic sie nie martw jak ze Zubelkiem do Belfastu wskoczymy to od razu cie na balety z Marta wezmiemy i nie ma zmiluj :ico_oczko: do rana i obowiazkowy czadowy humorek :ico_oczko:
Jaśnie pani ja już nie pamiętam co pisałam kiedyś
to bylo tak, ze ty przekonywalas mnie jak w UK jest rewelacja, a ja twardo za PL stalam, ale widac tylko krowa nie zienia pogladow :ico_oczko:
jasnie pani ty nie dajesz rady?
juz daje - to byla chwilowa slabosc i ne mowcie o tym nikomu :ico_nienie: :ico_oczko: :-D

julie_377
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

07 lis 2007, 12:02

dzien dobry kobitki!
mnie tez jakis dolek zalapal ale dzis juz lepiej bo od jutra urlop i musze sie zajac urodzinkami... ja tam wiem coby mi humor poprawilo... taki maly malenki milionik funcikow naprzyklad ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
do tego mozliwe ze szykuja nam sie wielkie zmiany w zyciu.... i kolejna przeprowadzka....
i to tez mnie troche przeraza choc nie powiem i troche sie napalilam...
ale poki nie zdecydujemy sie co do tej propozycji to jeszcze nie napisze co i jak... w kazdym razie nie chodzi o polske a ...o nigerie na 5 lat :ico_noniewiem: tyle ze kasa jest poprostu rewelacyjna... no nic myslimy poki co jeszcze mamy troche czasu ale mam nadzieje ze mnie z anglii nawet po przeprowadzce nie wyrzucicie co? :ico_haha_01:

lucy23
Trzy tysiące lat minęło...

07 lis 2007, 12:15

Julie to rzeczywiscie wielkie zmiany :ico_szoking: ale jak na lepsze,to chyba warto sprobowac :ico_brawa_01:

Emilka ja to juz mam tak niska samoocene,ze juz nawet swojego zdania nie bronie :ico_wstydzioch: a wlasnie wyczytalam,ze to jeden z podstawowych objawow depresji :ico_noniewiem:

Jasnie Panija tez szukalam i takich lekow nie znalazlam,a na moim dziecku tez testowac nie pozwole :ico_oczko: nie wiem po co oczy zamydlaja....napisalam tej Pani,ze skoro sa takie leki,to niech napisze nazwy,ale juz nie odpisala,ciekawe czemu ? :ico_haha_01:

Emilka ja ten sam lek mialam ,naprawde sie lepiej czulamk,ale tez musialam odstawic (ciaza) a teraz czuje sie mowiac delikatnie ,,zle,,

a co do spotkan z mamuskami,wlasnie sie umowilam z jedna :ico_oczko: oczywiscie ciezko wyjsc,ale ja sie wczesniej umawiam i to mnie jakos mobilizuje,bo ja nie lubie odmawiac jak juz komus obiecam ....wiecie jaka moja mama ma depresje :ico_placzek: i ona jej nie widzi :ico_placzek: choc juz wczoraj powiadziala,ze pojdzie do lekarza,bo nawet umyc sie nie ma sil :ico_placzek:

Wróć do „Pozostałe”