anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

11 mar 2010, 20:24

i w ogole jakies leki egzystencjalne mnie dopadly, ze z niczym sobie nie poradze, pracy nie znajde itp. :ico_placzek:
ja tez tak mam ostatnio :ico_placzek:
ale ja se z pierwszym dalam rade bo zaraz po porodzi zaczelam studia i sie udalo wiec ci tez sie uda, nie bylo latwo ale dalam rade
ja dzisiaj farby do wlosow w Rossmannie ogladalam
a ja kupilam :-D

[ Dodano: 2010-03-11, 19:30 ]
co do chrzestych to my siostrzenice meza i siostry mojej chlopaka, ona jest syna chgrzestna i szczerze nie chialam jej brac ale mama naciskala i miala racje, sprawdza sie w 100%, nie chodzi o glupie prezenty ale o czas jaki mu poswieca, mieszka daleko ale dzwoni do niego i potrafia dlugo gadac o niczym :ico_brawa_01:

ja dzisiaj poszlam z mala na spacer a skonczylo sie na kawie i cukierkach w pracy :ico_placzek: ale jestem nienapasiona :ico_placzek: zamiast godzinnego spaceru siedzialam i jadlam :ico_wstydzioch:

lilo

11 mar 2010, 21:34

ale mowi sie o ojcu i matce chrzestnej, to chyba powinni byc jednak roznych plci
Helen, w Kodeksie Prawa Kanonicznego jest napisane
Kan. 872 - Przyjmujący chrzest powinien mieć, jeśli to możliwe, chrzestnego. Ma on dorosłemu towarzyszyć w chrześcijańskim wtajemniczeniu, a dziecko wraz z rodzicami przedstawiać do chrztu oraz pomagać, żeby ochrzczony prowadził życie chrześcijańskie odpowiadające przyjętemu sakramentowi i wypełniał wiernie złączone z nim obowiązki.

Kan. 873 - Należy wybrać jednego tylko chrzestnego lub chrzestną, albo dwoje chrzestnych.
więc w sumie o płci nic nie jest napisane, ale najlepiej spytać księdza bo ja nie wiem :ico_oczko:
na razie nie ma się czym przejmować do końca 3 miesiąca,bo to moze się poprawić jeszcze.ja bym jednak już dziś wolała usłyszeć że wszystko jest ok.
Wiadomo że człowiek się martwi - nawet jeśli coś jest "drobiazgiem" zdaniem lekarza.
Ja się też martwię tą wiotkością krtani choć lekarka mówiła że nie jest to groźne i powinno samoistnie ustąpić :ico_noniewiem: Ale jak słyszę że mam ją układać do spania na boku bo na wznak takiemu dziecku krtań się zapada to trochę trudno się nie przestraszyć :ico_noniewiem: Czytałam na internecie na ten temat i na szczęście raczej informacje są uspokajające.
Jak posłucham sobie jak znajomi inwestują w kariere i jakie mają osiągnięcia to jestem troszkę przerażona
Wiesz - w życiu sobie trzeba ustawić priorytety - z mojego doświadczenia wynika że nie da się być na 100% matką i robić super karierę. Cokolwiek mówią inni - nie da się tego pogodzić.
Zresztą dziewczyny - cieszcie się na razie maluszkami, jesteście młode, do wszystkiego jeszcze zdążycie w życiu dojść :ico_oczko:
Helen napisał/a:
a ja kupilam :-D
A ja zamierzam :-D Ale jak się obetnę :ico_oczko:
ja dzisiaj poszlam z mala na spacer a skonczylo sie na kawie i cukierkach w pracy
Ja się muszę z moją wybrać do mojej pracy bo obiecałam ale na razie jakoś nie po drodze :ico_oczko:

Do jutra, mam nadzieję że w lepszym zdrowiu :ico_oczko:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 mar 2010, 21:55

witam wieczorkiem

maly od 20 minut usypia :ico_oczko:

dzisiaj o dziwo nie bylo wieczornego marudzenia :ico_szoking: :ico_oczko:
skad ja to znam, hmm... ten pobyt za granica i moje plany poplatal,
mi wyjazd za granice raczej planow nie zmienil...akurat skonczylam staz w ksiegowosci a na prace sie nie zapowiadalo :ico_noniewiem:
chodzi mi bardziej o to ze gdyby wczesniej mozna bylo przewidziec ze kiedys wyjade za granice to bym troche inaczej wybrala szkole :ico_oczko:
no a tutaj wszystko od zera... do teraz uczylam sie jezyka...
na studia mialam isc od wrzesnia ale tu mi troche plany sie zmienily bo dzidzia byla w drodze :-) :ico_oczko:
ale studia nie zajac nie uciekna :ico_haha_01: :ico_oczko:
mam nadzieje ze pozniej uda mi sie jakas prace znalezc :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Właśnie sobie uzmysłowiłam że mojej z tydzień fotek nie robiłam
to pstrykaj i wklejaj :ico_sorki: :ico_oczko:
ale mowi sie o ojcu i matce chrzestnej, to chyba powinni byc jednak roznych plci
mi tez sie wydaje ze moga byc tej samej plci :ico_oczko:
zreszta slub tez niby powinno brac sie w parafii panny mlodej a my bralismy w parafii meza :ico_oczko:

u nas chrzestna bedzie moja mlodsza siostra, ktora zreszta przylatuje w odwiedziny na swieta :ico_brawa_01: :-D :ico_brawa_01: :ico_sorki:
Dziś nawet mała była grzeczna i cały praktycznie dzień spędziła w łóżeczku
wow, no to ladnie :ico_brawa_01: moj polezal z 20minut dzisiaj, wpatrujac sie w karuzelke :ico_brawa_01: :ico_oczko:

a co do bioderek...wszystkim dzieciaczkom robia usg??
Helen a jak to jest w Niemczech?? bo tutaj nie ma nic takiego, wczoraj lekarka tylko wymacala i powiedziala ze wszystko ok :ico_noniewiem:
Helen napisał/a:
a ja kupilam
oj ja tez sie zbieram za farbowanie wlosow ale najpierw bym musiala obciac a nie mam jak, tzn czekam az kolezanka mnie odwiedzi i mi obetnie ale cos dawno sie nie odzywala
do fryzjera nie ide bo za samo podciecie zaplacilabym kupe kasy :ico_puknij: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 mar 2010, 22:12

ja dzisiaj poszlam z mala na spacer a skonczylo sie na kawie i cukierkach w pracy
przynajmniej milo czas spedzilas :ico_oczko:
w Kodeksie Prawa Kanonicznego jest napisane
dzieki :-)
nie da się być na 100% matką i robić super karierę.
tez jestem o tym przekonana
jesteście młode, do wszystkiego jeszcze zdążycie w życiu dojść
jestes tylko 4 lata starsza, w podobnym czasie przejdziemy na emeryture, hehe
moj maz mi powtarza, ze jeszcze sie w zyciu napracuje, do 67 lat mam jeszcze prawie 40 :ico_oczko: ale ja nie lubie te jswiadomosci, ze ktos na mnie pracuje, a ja sie nic nie dokladam, czuje sie jak pasozyt :ico_wstydzioch:
Helen a jak to jest w Niemczech??
tutaj tez robi sie maluchom usg bioderek, u nas wszystko gra :-D

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 mar 2010, 22:23

ale ja nie lubie te jswiadomosci, ze ktos na mnie pracuje, a ja sie nic nie dokladam, czuje sie jak pasozyt
a teraz masz jakas kase?? chodz mi o macierzynski czy cos takiego??
tutaj tez robi sie maluchom usg bioderek, u nas wszystko gra
aha :ico_oczko:

ja wlasnie pozmywalam gary

woda mi do wanny sie leje, zmykam troche sie pomoczyc :ico_haha_01: :ico_oczko:

dobrej nocki

mikusia
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

11 mar 2010, 22:23

hej ;-) byłam dziś z małym na kontroli i ma 62cm i waży 4720g ;-)
jaki on mały i drobny :ico_haha_01:

anusiek ja bym nie chciała mieć takiego chrzestnego dla dziecka. Napisałabym coś więcej ale chyba już wszystko napisały dziewczyny ;-)

shiva jakie Justynka ma wielkgaśne oczka :-D

anusiek pokaż fryzurkę!! :-)

geheimnis ja mimo że ślub kościelny mam, to też wcale mi się nie pali do wyprawiania chrzcin ;-) nie mam wogóle na to ochoty ani zapału..

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 mar 2010, 23:03

a teraz masz jakas kase?? chodz mi o macierzynski czy cos takiego??
tu dostaje sie przez rok macierzynski, wiec na pieluchy mam :ico_haha_01: wydaje ta kaske na rzeczy dla niuni, bo uwazam, ze to jej pieniazki ;-) a teraz zaplace z tego za egzamin
woda mi do wanny sie leje, zmykam troche sie pomoczyc
mily koniec dnia :-) dobranoc
ma 62cm i waży 4720g
jaki drobniutki :-) Moja kluseczka wazy teraz jakies 5 kilo i ma pewnie z 60cm dlugosci...

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

12 mar 2010, 10:38

kurcze ale jestem zła, wcięło mi posta :ico_zly:
Helen głowa do góry, wszystko się ułoży zobaczysz :-) każdy ma czasem wątpliwości ale przecież wiemy że damy radę oby tylko zdrowie dopisywało to wszystko może się udać.

lilo obyś się nie rozchorowała :ico_sorki: i masz rację
nie da się być na 100% matką i robić super karierę. Cokolwiek mówią inni - nie da się tego pogodzić.
Zresztą dziewczyny - cieszcie się na razie maluszkami, jesteście młode, do wszystkiego jeszcze zdążycie w życiu dojść
to 100% prawda.
geheimnis
nie martw się bioderka na poewno dojdą do takiego stanu w jakim powinny być. Czasem lekarze wolą dmuchać na zimne - i dobrze.
w podobnym czasie przejdziemy na emeryture
co do emerytury to w PL wkurza mnie to że kobieta mająca np 3 dzieci i nie pracująca nie dostanie wmerytury na starość jest skazana na laskę męża/dzieci a od Państwa całe nic dostaje...w innych krajach jest chyba inaczej...
anusiek ja bym nie chciała mieć takiego chrzestnego dla dziecka. Napisałabym coś więcej ale chyba już wszystko napisały dziewczyny
chyba żadna matka by nie chciała.
anusiek pokaż fryzurkę!!
no właśnie byłam u fryzjera niestety malutki cały czas płakał tacie :ico_placzek: siedziałam z farbą na głowie i dzwoniłam podpowiadałam co robić a mąż próbował wszystkiego a maluszek wył :ico_placzek: :ico_placzek: ciężko mi było...biegłam do domu a potem bolała mnie klata bo nałapałam się zimnego powietrza. Jak przyszłam to jak ręką odjął...gadał i uśmiechał się :ico_olaboga:

przyszła chusta, nosiłam wczoraj...za 3 razem maluchowi przypadła do gustu i spał w niej :-) potem poproszę męża to zrobi nam fotkę jak się nosimy :-)

[ Dodano: 2010-03-12, 09:45 ]
a to takie fotki zrobione wczoraj przeze mnie :ico_oczko:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5c7 ... 77e1c.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5e4 ... 707b9.html

fryzurkę pokażę później bo coś nie mogę dodać fotki...
miłęgo dnia. Fajnie że dziś piątek :-)

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 mar 2010, 12:27

Anusiek- fajne fotki z tą chustą:)

A u nas jakoś leci, noc w miarę, choć dzieci poszły dopiero o 24 spać, najpierw Adaś zwymiotował flegmę i było przebieranie wszystkiego a potem Tośka już w łóżku wiec trzeba było też pościel przebierać :ico_olaboga:

Piekłam wczoraj esspresso cupcakes i już został tylko 1 z 12 bo maż wszystko wsunął, pycha były :ico_brawa_01: Dzisiaj może zrobię torcik orzechowo-kawowy na weekend bo chcę wypróbować pare żeby wiedzieć co na chrzest upiec.

lilo

12 mar 2010, 13:33

jestes tylko 4 lata starsza
No przecież ja też jestem młoda jeszcze :-D :ico_oczko:
a to takie fotki zrobione wczoraj przeze mnie :ico_oczko:
Słodko wygląda taki przytulony :ico_brawa_01:

My po kontroli - bioderka super :ico_brawa_01: Bardzo się cieszę.

Moje samopoczucie takie sobie ale mniej gardło boli więc dobre i to :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”