hektorka
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

22 lut 2008, 22:14

Cześc wiecvzorkiem
dziekujemy za pochwały, ale ja laska sie nie czuję. :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Kolka, a może to ospa???

i chciałam sie pochwalić, mam nianie dla Kamilka. Jest to osoba kochająca dzieci, miła spokojna, na emeryturze, a jest nią przybrana ciocia Darka, dzisiaj byliśmy u niej na herbatce i sie grzecznie spytaliśmy powiedziała, że jezeli da rade to bedzie pilnować, i jeszcze powiedziała że za darmo, ale ja się nie zgodziłam na to bo jak by to wygladało, jejku kocham ja za to - bo nie musze juz szukac innej osoby. Aż mi kamień z serduszka spadł.
A ja jakąś przymulona, jeszcze dzisiaj mama dzwoniła do mnie, a jak dzwoni wcześnie to coś sie dzieje i sobie wyobrażcie że jej siostra chciała popełnić samobójstwo, wczykneła sobie insuline co moja babcia brała na cukrzyca(ta co umarła), a ciotka sie nią opiekowała. Ciocia nie dawno straciła prace, wprowadził się do niej syn z żona i mała Julka, kłótnie z męzem, oraz alkochol, i wpadła w depresje. Po tej insuliie zapadła w spiączke, ale odzyskała przytomność i teraz leży na oddziale psychiatrycznym. Wiecie co nieraz sie słyszy jak ludzie różne głupstwa robią, ale jak już dotyczy to własnej rodziny to człowiek jest taki rozklejony, ja dzisiaj jakaś chodziłam taka i ciągle myślałam o tym.
To narazie laseczki.
Do poniedziałku, bo jade jutro do mamy, a w niedziele może do cioci jeszcze zobaczymy jak będzie się ona czuła.

caro
Trzy tysiące lat minęło...

22 lut 2008, 22:50

Hektorka jejku dobrze,że jej się nie udało, mam nadzieję,że dojdzie do siebie..........

Super,że macie opiekunkę, strasznie się cieszę, bo szczerze mówiąc często o tobie myślałam ostatnio w związku właśnie z tym poszukiwaniem opiekunki, tak się zastanawiałam czy znajdziecie, bo przecież 1 marzec coraz bliżej, ale super,że się udało :-) :-) :-)

Kolka poobserwuj przez wekend i najwyżej w poniedziałek wybieżcie się do lekarza!

Mordko fajnie masz z tymi twoimi dzieciaczkami, wspaniale je wychowałaś :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Kurcze dziewczyny coraz mniej tu nas :ico_placzek: :ico_placzek: , a jak kolejne pójdą do pracy to już całkiem lipa będzie, chyba nikt tu nie będzie zagladał :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Ciekawe czemu Katrin się nie odzywa?

katrin
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

23 lut 2008, 01:20

caro-Katrin Was dziennie czyta,ale ma mega lenia,ze nawet nie pisze :ico_wstydzioch: Na dodatek wpienia mnie brak myszki w laptopie,nie umiem nic wkleic przez to i takie tam,mam smutek ciala i tyle.Bardzo sie ciesze,ze rusza sie z Waszym mieszkanikiem-tzn,ze spokojnie mozecie z mezem wziasc sie do roboty,bo w ciagu 9 miesiecy na pewno juz bedziecie na wiekszym.Barwa dla Twojego kochanego szeryfa,ze z takiego niejadka zrobil sie maly zarloczek!!!!

Kolka-mojemu malemu ostatnio tez zrobila sie taka szorstkawa skora na polikach,poszlam do apteki,dostalam jakis krem(ponoc nawet dla atopowej skory)i po dwoch razach wszystko bylo oki ze skora.Pani w aptece powiedziala,ze to moglo sie zrobic z zimnego wiatru.Fakt,ze czasem zapominam posmarowac mu buzi przed wyjsciem :ico_wstydzioch: takim zelem na wyjscia na zimne powietrze.Moze to z tego sie stalo na buzi,a jesli chodzi o brzuszek i plecki no to nie mam pojecia,wiem,ze syn mojej siostry ma uczulenia na barwiniki spozywcze-ale Kubus chyba takich nie zawiera. Zycze,zeby sprawa z domkiem ruszyla i prosze o linka z tym domkiem,bo wtedy mi interent nie chcial otworzyc tej stronki.

Agi-moj maz dzwonil by po 20 minutach,wiec nawet nie marze o samotnych zakupach.Poza tym balabym sie,ze wezmie malego do swoich wspanialych rodzicow a tego bym nie chiala-ja musze czuwac nad nim jak oni sa w poblizu.Marze o wiosnie,ale troszke tego sniegu i mrozu moglabys nam przeslac,bo moj synus widzial tylko snieg raz tej zimy i w minimalnej dawce,bo niedosc,ze byla to bardzo cieniutka warstewka to w mgnieniu oka stopniala.A gdzie sa nowe zdjecia Twojej slodkiej coreczki?I pamietaj,ze w modzie sa lzejsze kobietki,wiec nie ma dziecka co tuczyc-ja np.bardzo chcialabym byc niejadkiem :ico_wstydzioch:

Mordeczka-gratuluje Ci,ze masz zaszczyt uczestniczyc w jakims elitarnym,tajemniczym forum!!!A skrapek z wiosna rewelacja!!!Zdolna jestes i tyle.Jak tam poszukiwanie mieszkanka?

Kamelek-czekam na zdjecia z Rownicy.A znalazlas Czarcie Kopytko???Wspolczuje,ze juz musisz wracac do pracy,ale takie zycie.I gratuluje tej korzystnej zamiany mieszkan.Ja tez mam teraz okazje zamienic na wieksze za nieduzo wieksze pieniadze,ale tak jak Ty piszesz troche mi szkoda tego,w ktorym mieszkamy :ico_wstydzioch: I gratulacje dla Lenki-kolejny chodzacy Kwietniak!!!

Kari-zdjecia Twojego Krystianka przekochane!!!Gratuluje zdanego egzaminu.Jak tam Zakopianka?Jest juz czynny ten nowy dwupasmoy odcinek?

Hektorka-bardzo,bardzo sie ciesze,ze znalazlas opiekunke i to godna zaufania!!!A w kostiumie wygladasz odlotowo!!!Fajna Laska jestes.Powodzenia w nowej pracy.A Twoj Kamilek z tym rogalem XXL wyglada zajefajnie.

Kasik-jak tam powrot do pracy?Pewnie Wikusia przezywa troszke rozstania z mama,ale przynajmniej ma okazje mocno zaprzyjaznic sie z tatusiem :-D

Rybko-no to zuch z Twojego Jedrulki,ze juz wie do czego sluzy nocniczek i juz umie calowac!!!Piekne doswiadczenie,no nie?A roczek robicie juz w Koszalinie,tzn tak szybko sie przeprowadzacie?

Jesli kogos zapomnialam to sorry,ale ja mam okropna pamiec!!

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

23 lut 2008, 11:00

witam kochane :-D

Widze,ze moj opsi narobil sporo zamieszania :ico_wstydzioch:

Niestety - jeszcze sie nie przeprowadzamy ale roczek chcemy zrobic w Koszalinie. U nas nie ma jak.Jeden pokoj,ktorym dysponujemy jest zawalony zabawkami Andrzejka,na podjezdzie stoja samochody stonek i kolejka do kuczni :ico_nienie: Stwierdzilismy,ze zrobimy tam :-D

agi - biedna Majka - jeszcze jakies infekcje tam :ico_olaboga:

katrin, caluski slodkie - mimo,ze takie sliniaste :ico_brawa_01:

kolka - nie mam pojecia co to??Moze jakas wirusowka.Moja lekarka mowila,ze teraz to takie dziwne te wirusy,ze wszystko mozliwe :ico_szoking: Oby szybko zeszlo :ico_olaboga:

No i tyle bo Andrzej domaga sie sniadania :ico_zly:

[ Dodano: 2008-02-23, 10:02 ]
http://iw_rybka.posadzdrzewo.pl/

caro

23 lut 2008, 11:14

A u mnie GG nie działa już od miesiąca, Grzesiek chciał u siebie nową wersję wstawić i coś kużwa poprzestawiało,że nic u mnie nie działa :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: , on oczywiście noga z komputerów, to czekamy az jego kuzyn będzie w Kołobrzegu i coś zaradzi, ach z tymi chłopami :ico_zly:

Katrin no bo się trochę martwiłam, co tam u Ciebie :-) kochana! Ja to z wyjściem to nie mam za bardzo problemu, bo małego zostawić z tatą to u nas praktycznie żaden problem :-) , z tym mam dobrze, jak chcę coś sobie kupić, a z facetem to wiadomo jak jest na zakupach kobiecych to wole sama, choć mały bardzo lubi jeżdżic do marketów, siedzi w koszyku dumny jak paw i śpiewa :-D :-D , tylko tak często to też nie chce go tam ciągać, bo to ludzi tyle jeden kichnie drugi prychnie itd, no ale całkiem z życia dziecka tego wyeliminować się nie da :-)

Rybciu no pewnie jak tam się macie cisnąć, to lepiek w Koszalinie :-) :-) , blisko to może wpadnę :ico_oczko:

Ja też się ostatnio zaczęłam zastanawiać nad roczkiem, bo u nas to wypada w lany poniedziałek :-D :-D i ani w pipę ani w oko z tym terminem, mały będzie poszkodowany, bo to prezent będzie 2 w 1 :ico_noniewiem: , a tak poważnie to nie wiem czy robić tydzień przed świętami czy tydzień po? :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: No i chyba będę tylko robić typowy poczęstunek tort, ciacha i kawusia soczki itp...! Niektórzy robią obiad ale ja chyba poprzestanę na samych słodkościach, no i oczywiście zero alkoholu, bardzo mi się podobało że na chrzścinach nie było alkoholu i pradziadki Grześka wszystkim potem mówili,że tak przyjemnie było bo właśnie bez alkoholu, a takie chrzściny były pierwsze w ich rodzinie :-)

U nas pogoda do nonono :ico_zly: , pada, wieje, brrrrrrrrrrrr, więc nici ze zpacerku!

Wiecie co kupiliśmy małemu chuśtawkę i jestem taka zła,ze wcześniej jej nie kupiliśmy, bo mały jest zachwycony, śmieje się jak cholera, a jak jest marudny to go cmyk tam trochę buju buju i śpi :ico_szoking: :ico_szoking: , a ja tępa mama dopiero teraz kupiłam :ico_zly: :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
M0rD3CzKa

23 lut 2008, 12:41

czesc
Hektorka fajnie ze znalazlas nianie dla kamisia :-) z powodu cioci bardzo mi przykro..czasem niestety tak bywa..czlowiek jak sie zalamie to koniec ...u nas w rodzinie kilka lat temu powiesila sie 20 letnia dziewczyna i niestety nie dalo jej sie uratowac :(

Kolka- i jak Jula??mam nadzieje ze krostki zniknely :ico_olaboga:

Caro ja tez uwazam ze imprezy dzieci powinny byc bezalkocholowe...u nas chrzciny tez zawsze byly bez alkocholu ale Kacpra niestety byly alkocholowe bo przypadly w swieta wiec tak glupio bylo ale nie bylo duzo, wieczorem dopiero jak dzieci poszly spac pobalowalismy :ico_oczko:
Kacpo tez bedzie mial roczek na slodko... i bez alkocholu :-D nie chce mi sie gotowac obiadkow dla wszystkich :-D
Jade dzis do kuzyna-kacpra chrzestnego.Jade sama bez dzieci :ico_brawa_01: tzn z bratem ale on juz stary byk to piolnowac nie trzeba :-D wracam jutro wieczorem wiec mnie nie bedzie w weekend .
Wszystkim zycze milego dnia :-D

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

23 lut 2008, 15:12

caro, no pewnie,ze wpadaj :-D

A hustawka super sprawa - my tez tak Andrzejka usypialismy :)

M0rD3CzKa, milesj zabawy :ico_brawa_01:

caro

23 lut 2008, 15:49

Mordko to miłego wypadu Ci życzę, należy Ci się kochana :-) :-) :-)

My po chrzścinach małego to jak usnął na wieczór to też sobie wypiliśmy za zdrowie, ale tylko ja, Grzesiek i moja mama :-) :-)

iw_rybka pisze:caro, no pewnie,ze wpadaj

nie kuś nie kuś :-D

iw_rybka pisze:A hustawka super sprawa - my tez tak Andrzejka usypialismy :)

a ja nie wiem czemu nie kupiliśmy mu wczesniej :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Wiecie co pisałam Wam ostatnio,że Oskarek lubi mleczko i to dużo, no i masz Ci babo plecek, powiedziłam to chyba w nieodpowiednim czasi, bowiem moje dziecie dziś wogóle nie chce mleczka :-D :ico_noniewiem: , za to inne rzeczy bardzo chętnie, zamiast butli rano nic nie chciał :ico_noniewiem: , dopiero jak my jedliśmy śniadanie to zjadł jajecznicy, potem danonka, potem obiadek no iśpi, więc tylko mleko mu nie odpowiada, ale je normalnie inne rzeczy, więc martwic się nie będę, ale jak na niego to jest bardzo dziwne, bo zjadał dziennie około 850, chyba że mu się przejadło,no nie?

No dobra zmykam, bo i tak nikogo nie ma, pa a dziewuszki :-)

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

23 lut 2008, 15:50

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d4a ... 47f14.html pokazywalam wam mojego tygryska???

No i chcialam sie pochwalic - Andrzejek chodzi przy lozku :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

caro

23 lut 2008, 16:29

[]rybciu[/b] super fota :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

iw_rybka pisze:No i chcialam sie pochwalic - Andrzejek chodzi przy lozku

super bardzo sie ciesze, wielkie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla synka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”