hej dziewczyny
Iza no pewnie ze bedzie sie lepiej mieskzac bez tesciowej, nikt przynajmniej nie bedzie ci psul humoru
karolas no niezle rzeczywiscie taka gadanina to moze niezle wkurzyc, szcegolnie ze strony starszych ludzi co przez ich pokolenie duuuuzo sie zmienilo i wcale oni nie musza miec racji!
ja sie tak zadreczam o karmienie piersia a teraz jak bylismy najpierw u rodziny na grillu potem u tesciowki na reszte weekendu to ona najepirw przy calej rodzinie zaczela gadac: czemu nie dajesz jej piersi??? ale daj jej piers?? ale ona dziwna jest ze nie chce ciagnac!! a sproboj!! ( probowalam przez 2 tygodnie i chciala ciagnac przez 2 minuty i potem juz nie a na koncu to tylko rano wytrabila piersi a potem wrzask jak tylko piers zobaczyla, a juz sie nawet mleczka dorobilam jak kiedys ale niechciala ciagnac ) i ona dalej swoja gadke- JA MYSLE ZE TO JEST ZDROWIEJ DOSTAC MLEKO MATKI kiedy ona po butli nie umrze jedynie nie dostaje duzej ilosci laktolozy potrzebnej do szybszej przemiany materialnej i nie ma przeciwcial ale butla tez jest zdrowa, no co ja sie nadenerwowalam juz mam dosc takeigo gadania wciaz sie tytlko zadreczam i kombinuje jak tu podac jej piers jak ja namowic do tego!!!!!!!!!!!!!!!!!MAM DOSC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i wczoraj mialam juz tak malo pokarmu ze nawet nie bylo co odciagac, dzis rano tylko troche sie napila, i na tym chyba skonczymy choc najpierw zadzwonie do lekarza i sie dopytam wszystkiego o karmieniu z butla jakie sa roznice itp, zanim calkiem zdecyduje sie przerwac,ja nierozumiem po prostu jak sie mozna tak stresowac przez karmienie piersia, ale to pewnie dlatego ze wciaz wszyscy wkolko mnie wkurzaja wlasnie o tym karmieniu piersia i niezuje opacia a dla meza to wszystko jedno mowi ze bedzie zyla i na tym i na tym....
jesli chodzi o Julci rude wlosy to zadzwonilismy do instytutu genetyki i sie dowiedzielismy ze dziecko ktore ma rude wlosy moglo odziedziczyc je TYLKO PO RODZICACH DZIADKACH ITD: nie istnieja mieszanki, poniewaz jest to bardzo specyficzny gen i otrzymuje sie go tylko i wylacznie przez geny, wiec ktos w rodiznie musi miec rude wlosy inaczej niestety dziecie nie jest dzieciem jednego z rodzicow no ale dopytalismy sie A. mamy bo u mnie w ropdiznie nie ma rudzielca i tak jak przypuszczalam jego babci brat ma rude wlosy i potem A. w dziecinstwie przez pierwszy rok tez mial rude, jego brat tez mial rude i jego dziecko co ma teraz 1,5 roku tez mialo rude ale sie na blond zmienilo juz, wiec Julcia odziedziczyla to po pradziadku, i wszystko jest ok bo dosc mialam tych dokuczliwych pytan, wrrrr.
no a mysmy weekend spedzili super bylismy w oceanarium morza polnocnego, bylo super, na grillu tez bylo super jak Julcia zasnela o 14 tak obudzilam ja jak juz jechalismy do tesciowej o 19.20 i dalej spala w samochodzie cala godzinke podczas jazdy, ale nocke tez miala przespana zasnela o 22 a obudzila sie ze mna o 8 rano, wiec ja mialam super wolne ganialismy sie wsyzscy na tym grillu z pilka a ja sie czulam jak kiedys bez dziecia hihihihi troche wolnego bardzo mi sie przydalo, moglam spokojnie zjesc, odpoczac pospac, superrr. tylko humor mi troche popsula wlasnie tesciowka tym karmieniem piersia...ale i tak bylo fajnie.