Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

27 lis 2007, 12:29

matko...A$ka 3 maj sie.....a myslalam o niej niedawno.....myslalam ze moze juz wszystko ok....a jednak.....ale jest pod opieka lekarzy.....jeszcze nic straconego i zycze z calego serca by sie udalo!!!!!!!!!

Lady...a krzeselko doszlo??jak dojdzie to napisz jak sie podoba!!!!!ja dzis juz musze jakies znalezc...bo jak narazie karmimy sie w lezaczku...czyli ja na podlodze siedze bo mala nie chce sie w lezaku polozyc :ico_puknij: a na wigilie musi juz zjesc z nami.....

Awatar użytkownika
mama_Dominika
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

27 lis 2007, 12:37

Lady no wiem co mas zna myśli, ja tez czasem wyjzdę zostawię wszystko pod opieką M. a jak wracam to nie wiem za co się zabierać i się zastanawiam po co mi było wychodzić :ico_oczko: :ico_oczko:

OJjjjjjjjjj biedna Asia ale napewno jakoś wyjdzie z tego, bo nie wyobrażam sobie aby ponownie przechodzić przez taki ból... :ico_placzek:

Co do tych zabaweczek szmatek, to super sprawa to jest, naprawde polecam, nazywa sie to "Pan Metka", jest jeszcze "Pani Szeleścik" i "Pan Gryzak":
http://www.allegro.pl/item269764866_ok_ ... iazka.html

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 lis 2007, 12:47

a było cos o jedzeniu tych zupek po 6 m-cu, ja daje je Miluni od niedawna, ale radzi sobie, choc na poczatku nie wiedziała o co chodzi, bo faktycznie one maja inna konsystencje, ale ja przymierzam sie do przygotowywania jej swoich obiadków, tzn to co my - a jest dozwolone dla dzieci po 6 m-cu - tylko zmiksowane..zobaczymy jak mi to wyjdzie..
a karmimy sie w leżaczku, ale prawie na siedząco, wiec nie ma problemu, no chyba, ze w tym, że siedzi sie na ziemi, tak jak pisze glizdunia, Milu na razie nie siedzi sama, wiec na razie nie bedziemy wykorzystywac go, ale tak jak piszesz glizduniu na wigilie bezie siedziec z nami przy stole :ico_brawa_01:

a na przesyłke czekam, czekam, miał byc do 12, ale pogoda wiadomo kiepska, u nas sniezyca, wiec moze miec opoznienia nie z jego winy.. :ico_noniewiem:

a juz z ta moja pierdołka to mam urwanie głowy, ja ja kłade na brzuszek, zeby c wiczyła, to ona odkad sie nauczyła sama obracac na plecki sie obraca i w nosie ma lezenie na brzuszku

Awatar użytkownika
mama_Dominika
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

27 lis 2007, 13:05

Ja jeszcze nie dawałam tych od 6 m. bo w sumie od niedawna je zupki mięskowe, zawsze coś nam po nich wyskakiwało więc musiałam robić przerwy i takim sposobem je dopiero obiaki od 5 m.

Ja kupiłam krzesełko, przyszło w tamtym tygodniu, pomijam fakt że zamawiałam pomarańczowe a wysłali niebieski, nazczęście wymienili i dostałam gratisy - i powiem Wam że super się karmi w takim krzesełku, w końcu nie kręci mi się tak jak w leżaczku i nie jesteśmy juz tak wybrudzone obydwie :ico_oczko: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

27 lis 2007, 13:15

Mamo Dominika....a moglabys zrobic fotke tego siedzonkA??

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 lis 2007, 13:41

no krzesełko fajne, takie jak na obrazku, kolor tez taki jak zamawiałam, w sumie chciałam inny, ale juz nie było w ofercie, ale tez jest ładne i tak patrze na nie i sobie mysle ze Mili nie musi sama siedzec do tego krzesełka, bo ono ma 3 mozliwosci do siedzenia i jest pozycja taka jaka ma w lezaczku taka polsiedzaca, wiec do kaszki sprobujemy krzesełko..

a i karcher tez przyszedł dzis :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-11-27, 12:42 ]
ach i miałam jeszcze napisac, ze moje dziecie nasladuje mnie jak klaskam, tzn robie taki sam odruch, raczek jeszcze nie potrafi złozyc, ale fajnie to wyglada, tak jakby chciała gdzies odfrunac... :-D

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

27 lis 2007, 13:46

ja Alicję karmię w foteliku samochodowym :-D na święta przymierzamy się do kupna wysokiego krzesełka.

[ Dodano: 2007-11-27, 12:49 ]
mniej więcej takiego
http://allegro.pl/item269318678_duze_kr ... basa_.html

Awatar użytkownika
mama_Dominika
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

27 lis 2007, 13:54

Daria własnie zrobiłam, jak tylko mała pójdzie spaś powklejam je, i jak krzesełko Lady też ma trzystopniową regulację oparcia, więc dziecko nie musi jeszcze dobrze siedzieć aby móc je już w nim karmić. My zazwyczaj mamy ustawiony na ten pośrodku ale i tak wstaje i siedzi, bo to dla niej radocha ale jak się zmeczy to się opcze w pozycji półsiedzącej :ico_haha_02: :-)

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

27 lis 2007, 14:25

czekam na fotke :-D
a Ewcik widze ze w pl to ceny niektorych sa bardzo przystepne.....ja za takie tanie musze dac ponad 30f....albo przywioze z pl?tylko jak jak juz bede miala Maye i wozek i walizke :ico_noniewiem: :ico_puknij:
mam kilka typow....wkleje pozniej

[ Dodano: 2007-11-27, 13:37 ]
http://www.mothercare.com/gp/product/B0 ... 1&mcb=core
http://www.mothercare.com/gp/product/B0 ... 1&mcb=core

albo jeszcze takie......no cos musze wybrac :ico_noniewiem:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 lis 2007, 14:43

no mi akurat zalezało, zeby sie rozkładało pozniej do stoliczka, czyli ze bedzie osobno siedzonko i stoliczek, jak mała juz bedzie wieksza i mam takie 2 w 1 i jest fajne i dobre jest to ze ma pasy do zapiecia dziecka, tak zeby nie wypadło, no bo to juz fajna wysokosc taka z metra..i ale by było :ico_olaboga:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”