Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 kwie 2009, 08:45

Witam

u nas nocka ok, maly troche pojekiwal, ale bylo znosnie.
Za oknem znow pochmurno i szaro, ale cos mi sie wydaje, ze dzis bedzie slonce, bo cos sie przejesnia.

Dzis do Was nie zagladne, bo jade w koncu z Erikiem do nowego mieszkanka i mam nadzieje, ze da mi cos porobic.

Gie, wozeczek supera, a Su wyglada w nim fajowo :ico_brawa_01:

shoo, no zdjecie Samuraja odlotowe :-D

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 kwie 2009, 08:45

Zacznę od milej wiadomosci - wczoraj przed koncem pracy wygralam w radiu podwojny bilet do teatru Capitol w W-wie na premiere kabaretu Grupy Rafala Kmity "DOŚĆ!... dobry wyrób kabaretopodobny" - wieczór pierwszy - czerwony
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Premiera jest w poniedzialek o 19:00 - musze tylko dzisiaj pojechac do radia i odebrac bilety :ico_brawa_01: (uciekne troche z pracy) Mam nadzieje, ze kabaret nie bedzie trwal bardzo dlugo i nie wrocimy w srodku nocy. Zaraz zadzwonie do teatru i zapytam o to, a potem zadzwonie do mamy, zeby zapytac czy zaopiekuje sie Su w poniedzialek :ico_sorki: :ico_sorki:

Nocka koszmarna, Su zasnela wczesnie, chyba przed 20:00, Pan ja nakarmil o 22:00, ja ja przewinelam i polozylismy sie spac. Ja spalam od sciany. O 23:30 Su obudzila sie z placzem, Pan poszedl zrobic jej jedzonko, za chwile wpada do sypialni i z pretensja mowi do mnie, ze nie mamy juz mleka!! :ico_szoking: Wkurzylam sie strasznie, bo to On od poczatlu tygodnia siedzi z Zuzia w domu, wiec chyba powinien wiedziec ile mamy jeszcze pudelek mleka i czy nie trzeba dokupic. A wczoraj Pan wyszedl po mnie z Su na dworzec, wracalismy spacerkiem do domu, a pod rodze wstapilismy na zakupy do Biedronki i Pan nic nie mowil, ze konczy sie mleko :ico_zly: :ico_zly: No i nonono, melka nie ma, Su placze... :ico_olaboga: :ico_olaboga: Kazalam panu zrobic Jej w takim razie kaszke malinowa, bo Ona jest na mleku modyfikowanym. Pan chyba za duzo wsypal tej kaszki, bo Su nie mogla pic z tej butelki Tommee Tippee - chyba bylo za geste... Wiec przelal jej do butelki LOVI, ktorej smoczek ma wieksza dziurke. mala zjadla tylko troszke, miala tez zapchany nosek, wiec jej wyczyscilam frida i oczywiscie byl jeszcze wiekszy placz... :ico_noniewiem: Pan powiedzial, ze mala znowu nie zrobila kupy w ciagu dnia, wiec moze przez to ja bolal brzuszek, bo sie prezyla i plakala. W koncu znowu ja ponosilam na brzuszku masujac, uspokoila sie, a jak usiadlam na lozku i chcialam ja odwrocic na plecki, zeby wlozyc ja do lozeczka, to zasnela mi na kolanach. Nie chcialam jej przenosic w takiej pozycji do lozeczka (na brzuchu), chociaz przynioslo jej to chyba ulge. W koncu ja przenioslam i polozylam na boczek - zasnela... Pan wstawal do niej kilka razy, bo spala niespokojnie, cos sobie pojekiwala, lkala i poszlochiwala... karmil ja chyba ze 2 razy, wiec jestem dzisiaj nieprzytomna. Jak juz dojade do pracy, to jest ok, ale rano chodze taka wkurzona i niedorobiona, ze glowa mala :ico_olaboga: :ico_olaboga: Marzy mi sie taki tydzien, w ktorym przesypialabym bez pobudek cale noce i mogla sie wylegiwac w lozku np. do 10:00 :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: Ale nic z tego, jestem zmeczona, bo jednak od kilku ladnych tygodni sie nie wysypiam, switaek, piatek - mala budzi sie miedzy 4:00 a 6:00 rano :ico_placzek: W ciagu dnia nie lubie klasc sie spac na drzemki kiedy Su spi, bo po obudzeniu czuje sie jeszcze gorzej, jakbym miala jakiegos potwornego kaca i na nic nie mam sily. Juz nie wiem co robic... :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Rano wychodzac z psem polecialam do sklepiku osiedlowego przy moim bloku, bo widzialam, ze maja tam sloiczki i kaszki (sklep otwarty od 6:00), wiec mialam nadzieje, ze dostane i mleko (jakiekolwiek), ale niestety nie maja :ico_zly: :ico_zly: Now iec Pan bedzie musial isc z mala do Biedronki po zapasy. Owsianki tez juz nie ma dla malej, bo Pan jak karmi nia Zuzie, to sam tez sobie robi, bo mu smakuje :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: Tak mnie to wpienia, ze nie wiem... Nie chodzi juz o kase za te owsianke, ale o to, ze ciezko ja dostac, a Su ja lubi i z apetytem zjada ja na sniadanie, a Pan jej podjada!!!! No same nieszczescia od wczorajszego wieczoru :ico_olaboga: Tak to jest zostawic faceta z dzieckiem w domu - jak ja siedzialam z mala, to sie nie zdarzylo, zeby zabraklo mi mleka, albo czegokolwiek :ico_zly: :ico_zly:

PATI - zdjecia Ericzka SUPEERR!! Frzy nieziemski i tak, jak napisala MARGARITA - Eris wyglada jak sliczna dziewczyneczka :ico_wstydzioch: Nie gniewaj sie, to komplement :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-04-23, 08:49 ]
witajcie dziewczyny :)

glowa mnie boli...

ehhh, chyba wypije Max Powera, bo zielam sobie z domu - moze mi sie polepszy...

[ Dodano: 2009-04-23, 09:12 ]
kuzwa, jeszcze mi sie gg spier**lo, zniknela mi cala lista kontaktow, archiwum, wszystko... :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 kwie 2009, 09:27

Gie, oj biedulko, wspolczuje Ci kochana :ico_pocieszyciel: wstajesz do pracy raniutko i jeszcze Su Wam dokazuje w nocy, szkoda tez , ze w weekendy jest to samo i nie mozesz dluzej pospac, moze to sie jeszcze zmieni, z czasem sie unormuje jej spanie, mam taka nadzieje.
Nie badz na Pana zla za to mleko, nie usprawiedliwiam go, ale kazdemu moze sie zdarzyc, ja tez raz tak mialam, myslalam, ze jest jeszcze jedna paczka.
PATI - zdjecia Ericzka SUPEERR!! Frzy nieziemski
:ico_sorki: :ico_sorki:
Eris wyglada jak sliczna dziewczyneczka :ico_wstydzioch: Nie gniewaj sie, to komplement :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
no cos Ty, za co mam sie gniewac, sama na niego mowie, moja kochana dziewczynka :-D , duzo osob mowi, ze Eris podobny jest do dziewczynki :-)

Gie, margarita, nie wiem co to bedzie do wrzesnia, wloski juz ma tak dlugie, chodzi mi o grzywke, ze wchodza mu w oczka, w domku robie mu kitke, bo boje sie, ze popsuje sobie wzrok, juz myslalam nad podcieciem chociaz grzywki, ale wszyscy mowia, ze nie, bo obcina sie po roczku, a mtywuja to tym, ze dziecko moze miec ciezka mowe- jak Wy sie do tego stwierdzenia sie oodnosicie????

margarita, gdyby to bylo mozliwe, to Ericzek by oddal troche wloskow Majce :-)

[ Dodano: 2009-04-23, 09:29 ]
kuzwa, jeszcze mi sie gg spier**lo, zniknela mi cala lista kontaktow, archiwum, wszystko... :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
wiesz co ja mialam tak wczoraj, w ogole mojego gg nie bylo, zakladalam na nowo z tym, ze mam swoj numer i odzysklalam kontakty, bo ja zawsze zapisuje na serwerze gg

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 kwie 2009, 09:34

Nie badz na Pana zla za to mleko, nie usprawiedliwiam go, ale kazdemu moze sie zdarzyc, ja tez raz tak mialam, myslalam, ze jest jeszcze jedna paczka.
Pati - no ja rozumiem, ze moze sie zdarzyc, ale co innego w dzien, kiedy mozna skoczyc do sklepu, a co innego w nocy - kiedy wszystko pozamykane... Przeciez Pan ja karmil caly dzien, wiec jak widzial, ze w puszce konczy sie mleko, to wypadalo sprawdzic czy mamy nastepne pudelko... no nie wiem... a co jak bysmy nie mieli nawet kaszki?? :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
Gie, oj biedulko, wspolczuje Ci kochana wstajesz do pracy raniutko i jeszcze Su Wam dokazuje w nocy, szkoda tez , ze w weekendy jest to samo i nie mozesz dluzej pospac, moze to sie jeszcze zmieni, z czasem sie unormuje jej spanie, mam taka nadzieje.
przysiegam, ze mam juz dosyc... :ico_placzek:
musze nakladac kilogramy podkladu i korektora pod oczy zanim wyjde rano z domu, a i tak notorycznie mam wory pod oczami :ico_placzek: :ico_placzek:
no cos Ty, za co mam sie gniewac, sama na niego mowie, moja kochana dziewczynka , duzo osob mowi, ze Eris podobny jest do dziewczynki
no to dobrze :-D :ico_sorki: :ico_sorki:
wloski juz ma tak dlugie, chodzi mi o grzywke, ze wchodza mu w oczka, w domku robie mu kitke, bo boje sie, ze popsuje sobie wzrok, juz myslalam nad podcieciem chociaz grzywki, ale wszyscy mowia, ze nie, bo obcina sie po roczku, a mtywuja to tym, ze dziecko moze miec ciezka mowe- jak Wy sie do tego stwierdzenia sie oodnosicie????
nie wiem o co chodzi z ta mową, ale slyszalam, ze dzieciom obcina sie pierwszy raz wloski po ukonczeniu 1-go roczku - zawsze myslalam, ze to jakis kolejny glupi przesad... Moja siostra chyba obciela kaliszance wczesniej wlosy i wszystko jest ok. Moze trzeba poczytac o tym w necie...? Ja na razie nie mam problemu i podejrzewam, ze do roczku Su nie bede raczej miala...

[ Dodano: 2009-04-23, 09:36 ]
wiesz co ja mialam tak wczoraj, w ogole mojego gg nie bylo, zakladalam na nowo z tym, ze mam swoj numer i odzysklalam kontakty, bo ja zawsze zapisuje na serwerze gg
ja niby tez zapisuje, ale nic mi sie nie udalo odzyskac... dzisiaj od nowa musialam szukac nr-ow gg znajomych, ale archiwum zniknelo :ico_zly: :ico_zly:

co za dzien... chyba pojde na papieroska, to sie odstresuje... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 kwie 2009, 09:49

ale co innego w dzien, kiedy mozna skoczyc do sklepu, a co innego w nocy - kiedy wszystko pozamykane... Przeciez Pan ja karmil caly dzien, wiec jak widzial, ze w puszce konczy sie mleko, to wypadalo sprawdzic czy mamy nastepne pudelko...
no w sumie masz racje, mogl zagladnac, ja wlasnie tak robie, jak widze, juz prawie na dnie, to sprawdzam w szafce czy jeszcze mam.

no nie wiem... a co jak bysmy nie mieli nawet kaszki?? :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
nawet sobie nie chce tego wyobrazic, dobrze jednak kochana, ze miesliscie ta kaszke, bo bylo by ciezko, co ja mowie, tragicznie :ico_olaboga: :ico_olaboga:
przysiegam, ze mam juz dosyc... :ico_placzek:
musze nakladac kilogramy podkladu i korektora pod oczy zanim wyjde rano z domu, a i tak notorycznie mam wory pod oczami :ico_placzek: :ico_placzek:
jejku jak mi Cie szkoda, pewnie masz juz dosc takiej sytuacji i wolalbys wsiedziec w domku z Su, co????
slyszalam, ze dzieciom obcina sie pierwszy raz wloski po ukonczeniu 1-go roczku - zawsze myslalam, ze to jakis kolejny glupi przesad...
no wlasnie ja tez slyszalam, a potem jak powiedzialam mamie, ze trzeba Erikowi chociaz podciac grzywke, bo mu w oczka wchodzi, to powiedziala, ze nie, bo dziecko bedzie mialo ciezka mowe i sama juz nie wiem co mam z tym zrobic.
Poczytam na necie jak radzisz, zobacze co tam o tym pisza
chyba pojde na papieroska, to sie odstresuje... :ico_noniewiem:
hmm, ja nie jestem zwolennikiem palenia papierosow, ale jak zaczelas juz palic i pomoze Ci to sie odstresowac to lec :ico_oczko:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 kwie 2009, 09:54

Gie, szczerze, to ja bym sie wsciekla na A., gdyby mi taki numer wykrecil z mlekiem... :ico_noniewiem: ale dobrze, ze to jakos rozwiazaliscie..

tez wspolczuje tych zarwanych nocy i wczesnego wstawania... ja moze kilka nocy mialam nieprzespanych i pamietam, ze na drugi dzien czulam sie fatalnie..
mozna to zniesc przez jedna, dwie, trzy noce... ale nie przez caly czas :/
takze podziwiam Cie :ico_sorki:

aaa i gratuluje wygrania biletow na kabaret :ico_brawa_01: jakie to radio bylo? jakie dostalas pytanie? :-D

Pati85, ja nie rozumiem, co maja wlosy do mowy?? :609:
i nie wierze w przesady... takze, jezeli mojemu synkowi by one przeszkadzaly, to bym sie nie cackala i obciela :-)
noo, chyba, ze jest jakis naukowo-medyczny powod, dla ktorego nie powinno sie obcinac wlosow dzieciom ponizej 1 roku zycia... ale watpie w to ;-)

udanego konczenia sprzatania :-)

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 kwie 2009, 10:06

nawet sobie nie chce tego wyobrazic, dobrze jednak kochana, ze miesliscie ta kaszke, bo bylo by ciezko, co ja mowie, tragicznie
pewnie dalabym jej soczek, a pan wyslala do jakiejs dyzurujacej apteki po mleko, ktore tam kosztuje 2 razy wiecej, niz w sklepie.. :ico_olaboga:
jejku jak mi Cie szkoda, pewnie masz juz dosc takiej sytuacji i wolalbys wsiedziec w domku z Su, co????
wolalabym siedziec z nia w domku, a najbardziej bym wolala jezdzic do pracy na 4 godzinki tak, jak MARGARIA... a naj naj najbardziej bym chciala, zeby mala po prostu przesypiala noce tak, jak kiedys... :ico_placzek:
dziecko bedzie mialo ciezka mowe
ale co ma oznaczac to okreslenie?? ze bedzie mialo problemy z mowieniem? jesli tak, to na kaliszanke podzialalo odwrotnie, bo jak na swoj wiek, to mowi baaardzo duzo, skladnie... wszyscy sie nie moga nadziwic...

hmm, ja nie jestem zwolennikiem palenia papierosow, ale jak zaczelas juz palic i pomoze Ci to sie odstresowac to lec
ja tez nie jestem zwolenniczka... :-D

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 kwie 2009, 10:22

Pati85, ja nie rozumiem, co maja wlosy do mowy?? :609:
no ja wlasnie tez nie i dlateo sie zastanwiam nad tym steirdzeniem :ico_noniewiem:
udanego konczenia sprzatania :-)
dziekuje kochana, ulzylo mi, bo zadzwonilam do znajomej i spytalam sie czy ma czas i czy moze pojechac ze mna na nowe mieszkanko i mi pomoc przy Eriku, a ja bym sie zajela sprzataniem i sie zgodzila :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ( ta znajoma ma prawie 40 lat ale mi to nie przeszkadza, to nasi pierwsi zjaomi polacy i utrzymujemy z nimi kontakt)
a pan wyslala do jakiejs dyzurujacej apteki po mleko, ktore tam kosztuje 2 razy wiecej, niz w sklepie.. :ico_olaboga:
no faktycznie, zapomnialam, ze w aptekach sa, a u nas kurcze nie ma i to mnie zdziwilo
a najbardziej bym wolala jezdzic do pracy na 4 godzinki tak, jak MARGARIA... a naj naj najbardziej bym chciala, zeby mala po prostu przesypiala noce tak, jak kiedys... :ico_placzek:
oj wierze kochana wierze, to byloby najlepsze 4 godzinki i do domu, a moze rozmawialas z szefem cz ymoglabys na poczatku pracowac na pol atatu???
Gie zobaczysz, ze ze spaniem unormuje sie jej jeszcze.
ale co ma oznaczac to okreslenie?? ze bedzie mialo problemy z mowieniem?
no wlasnie nie wiem, tak slyszalam, a nie wiem co to ma z tym wspolnego

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 kwie 2009, 10:22

Gie, szczerze, to ja bym sie wsciekla na A., gdyby mi taki numer wykrecil z mlekiem...
ja tez sie wkurzylam...
ja moze kilka nocy mialam nieprzespanych i pamietam, ze na drugi dzien czulam sie fatalnie..
mozna to zniesc przez jedna, dwie, trzy noce... ale nie przez caly czas
takze podziwiam Cie
dokladnie... ja naprawde nie mam juz sily...
gratuluje wygrania biletow na kabaret jakie to radio bylo? jakie dostalas pytanie?
to moje ukochane VOX FM, gdzie leca same stare kawalki... nie zadawali zadnych pytan, po prostu bylo kilka biletow do wygrania i czekali na sms-y od sluchaczy, a ja wyslalam pewnie jako jedna z pierwszych, bo natychmiast do mnie oddzwonili... Juz raz tez wygralam w tym radiu bilety do Sali Kongrsowej na Fire of Anatolia - pisalam Wam kiedys...
Pati85, ja nie rozumiem, co maja wlosy do mowy??
i nie wierze w przesady... takze, jezeli mojemu synkowi by one przeszkadzaly, to bym sie nie cackala i obciela
noo, chyba, ze jest jakis naukowo-medyczny powod, dla ktorego nie powinno sie obcinac wlosow dzieciom ponizej 1 roku zycia... ale watpie w to
ja tez caly czas myslalam, ze to przesad, ale nigdy sie nie wglebialam w jego istote...

[ Dodano: 2009-04-23, 10:25 ]
a moze rozmawialas z szefem cz ymoglabys na poczatku pracowac na pol atatu???
nie oplacaloby mi sie to, bo sporo kasy wydaje na dojazdy do pracy... poza tym - polowa wyplaty to jednak sporo mniej...

jak pojde na studia, to moze znajdzie sie dla mnie praca w moim miescie...

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 kwie 2009, 10:27

nie oplacaloby mi sie to, bo sporo kasy wydaje na dojazdy do pracy... poza tym - polowa wyplaty to jednak sporo mniej...

jak pojde na studia, to moze znajdzie sie dla mnie praca w moim miescie...
acha, no szkoda, to trzymam kciuki, zebys znalazla jakas prace w swoim miescie

[ Dodano: 2009-04-23, 10:29 ]
Poszuklam w necie na temat tych wlosow i weszklam na jakies forum i tak ziewczyny pisza, ze to jakie szaboboby i ze scinaly zieciom wloski, a sa i takie, ze dopiero po roczku.

Wiec dzis pogadam z P. i trzeba bedzie podciac mu ta grzyweczke, bo jest za luga

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”