monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum

Re: wiosna-lato 2013

15 lis 2012, 08:50

no bo to na chłopaczka nie da sie ukryć,dla mnie ogórki moga nie istnieć :ico_oczko:
tak prawde mowiac to na to nie ma reguly. moja bratowa jadla duzo sledzi i ogorkow i wszystko co bylo kwasne i urodzila dziewczynke :-) ja moge miec teraz taka ochote na ogorki a z czasem moze mi sie to odmienic :-) zobaczymy co pokaza kolejne USG powinno juz byc widac plec.
Miałam dzis smieszną scenę z mężem :ico_haha_01: lezymy tak sobie na łózeczku,coś mi sie smutno zrobiło i sie popłakałam :ico_oczko: i jakos tak się wtuliłam w jego szyje i tak czuje noo piwem mi smierdzi,i mówie mu kurde no piwem smierdzisz...a on hahaha kolega mnie łykiem poczestował rano i mi sie uloło jak dziecku :ico_haha_01: hahaha mówiłam,że mam węch jak pies nawet tego nie ukryje :ico_haha_01:

no to mialas wesolo :-) przede mna tez sie nic nie ukryje ... kazdy zapach wyczuje :-D ale to normalne kobieta w ciazy ma bardziej wrazliwy wtedy wech. mi to swego czasu na poczatku ciazy to nawet meza perfumy mi przeszkadzaly bo mnie dusily i strasznie intensywne byly. moje mi tak nie przeszkadzaly ale jego tak i zawsze sie dziwil. ja potrafilam swojej perfumy tone wylac a jak on sie popsikal to juz mu zwracalam uwage :-P

monikaA88

15 lis 2012, 09:00

dziękuję Wam :), suwaczek zrobię, po wizycie :), ciągle się martwię czy wszystko ok, te dni do wizyty się dłużą, ale wcześniej nie dało rady
kochana do wizyty zostal Ci tydz. zobaczysz nie obejrzysz sie a jak to szybko zleci :-) na pewno bedzie wszystko dobrze lekarz potwierdzi ciaze :-) ja na pierwsza wizyte poszlam prywatnie jak bylam w 5 tyg. jak tylko mojemu gin. powiedzialam ze nie mam okresu i test wyszedl pozytywnie to odrazu powiedzial bo jestes w ciazy. dopiero po chwili mnie na fotelu zbadal i potwierdzil ze to ciaza :-) odrazu karte ciazy zalozyl co mnie to zdziwilo ze tak szybko ale mowi na co ma czekac zalozymy i na kolejna wizyte juz poszlam do przychodni na NFZ i tam reszte karty wypelnil bo porobilam wtedy rozne badania. mi to teraz sie dluza dni od jednej wizyty do drugiej a mam na razie co miesiac wizyty. potem juz beda czesciej.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 lis 2012, 10:08

witam, ja zawiozłam Szymka do przedszkola, zrobiłam zakupy, teraz wypadało by coś zjeść i wziąć sie za sprzątanie, coś jakoś nie mam chęci :ico_spanko: ,

no tak wizyta za tydzień, ciążę na pewno mi potwierdzi, bo to już chyba będzie 8tydzień, na wizyty w pierwszej ciąży jeździłam co miesiąc, bo wszystko dobrze przebiegało, mam nadzieję, że teraz tez tak będzie :ico_sorki:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

15 lis 2012, 11:53

witam się.
choć przyznam, ze ledwo siedzę.
ja wczoraj też miałam zapach na piwo u męża, ale mówił, że nie pił, więc nie wiem o co chodzi. w ogóle mialam ciężką noc. zaczęło sie od tego, ze się z pracy musiałam zwolnić wcześniej. nie dawałam rady. wszystko mi stało pod gardłem. a tu jeszcze trzeba być miłym dla gości itp. wolałam nie ryzykować.
Tobikowi dość mocno odparzyła się pupa i nie chce dać sobie tego smarować. Wyrywa się, płacze i biedak ledwo chodzi. W nocy mi się przebudził i nie chciał zasnąć. Okazało się, że szczypała go w pupę kupa i musiałam na siłę go przewijać. Oczywiście zrobiło mi się z automatu słabo i niedobrze. Nawet posiedziałam na kibelkiem, ale efektów zero.
Dziś od rana to samo. Leżenie tylko pomaga. Próbowałam wymusić wymioty, ale nic nie idzie. Mam odruch, ale nic poza tym. Słabo mi dość.
Loda zjadłam póki co śmietankowego, żeby nie było, że pusty żołądek mam. Delikatnie zacznę .
Wszyscy w domu sie martwią o mnie, bo pierwsza ciąża była taka idealna, a ta od początku tak mnie męczy. Moja teściowa coś mówiła o gryzieniu skórki od chleba na mdłości, ale nie wiem czy to rzeczywiście pomaga.

donatka, tak, ja jestem z Poznania. A gdzie chodziłaś tu do gina? Ja rodziłam na Lutyckiej. I teraz sądzę, że też tam pojadę.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 lis 2012, 12:10

Dziś od rana to samo. Leżenie tylko pomaga..
mi jakoś od wczoraj mdłości minęły, zobaczymy jak dalej, choć jak poczułam tym tytoniowy, to od razu chciało mi się wymiotować
donatka, tak, ja jestem z Poznania. A gdzie chodziłaś tu do gina? Ja rodziłam na Lutyckiej. I teraz sądzę, że też tam pojadę.
ja chodziłam i znów idę do dr Puacza, przyjmuje na Szamarzewskiego, a rodziłam na Polnej

Awatar użytkownika
Agunia
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

15 lis 2012, 12:23

Tibby ja też słyszałam o tej metodzie, że jak kogoś mdli to powinien gryźć skórkę od chleba, ale niestety nie wiem czy to działa, bo jak robi się czasem niedobrze to nigdy o tym akurat nie pamiętam.

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 lis 2012, 14:15

Tibby a maly w pampersach jeszcze ze pupa sie odparzyla ? Najlepiej co chwile mu ja podmywaj i mustela na odparzenia lub sudocream. Koja klaudie oduczylam pieluch jak miala 16 miesiecy =)

monikaA88

15 lis 2012, 14:50

mi na mdlosci jak mnie wieczorem dopadaly a to tylko tydzien taki wyjety z zycia mialam ze sie meczylam z mdlosciami pomagaly mi mentosy mietowe i sen :-) jak tylko czulam ze mnie mdli kladlam sie i szlam spac :-)

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 lis 2012, 15:23

Ja wtrącając się na odparzenie polecam Clotrimazolum w maści.
Nic Martynie nie pomagało kompletnie, a to zdziałało cuda !
Jak jest bardzo źle to dodatkowo fiolet na wodzie.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

15 lis 2012, 18:46

tak, w pampkach biega. nie mowi wiec i nie wola. ma sraczke teraz i nawet mu jakos nie smierdza te pampki wiec nawet nie wiem kiedy narobi. i oto efekt.
w pracy na jutro i sob biore urlop. nie daje rady.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”