ania25
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

01 lut 2009, 15:33

uuuuuu buuuuu a ja jutro do pracy :ico_placzek:
ja też :-D ferie dopiero mamy za 2 tygodnie.

Podziwiam te wasze madre szkrabiki z tym nocnikowaniem, u nas nie wychodzi, ale ALA zasmarkana teraz więc nerwowa bardziej, może ja we ferie też bardziej ją dopilnuję.

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

01 lut 2009, 15:48

Ania, ja nie wiem jak to sie stało z tym nocnikiem, bo Kuba tez nawet usiąść na niego nie chciał i nagle jakoś tak... bo mialam uczyć dopiero w wakacje. Tylko żeby jeszcze nauczył się wołać. Mam też obawy czy jak pójdę do pracy to babcie będą go pilnować, żeby się nie oduczył :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...

01 lut 2009, 16:43

kilolek, pilnuj zeby babcie go dopilnowaly, szkoda zmarnowac takie sukcesy.
A ja jutro zdac resztki rosyjskiego i dowiem sie czy we wtorek mam egzamin

myszka105
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

01 lut 2009, 18:22

czesc dziewczyny w tym miesiacu baby nie bedzie dzis rano dostałam @,wiec trzeba się starać dalej

a to zaległe fotki
Obrazek

Obrazek
Obrazek

ania25
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

01 lut 2009, 20:42

myszka fotki piękne, a Dominika jaka zadowolona. Ile dzieci jest w grupie Dominiki ? Wszystkie mają swoje łożeczka ? Na zdjęciu widać jak stoją jedno przy drugim. Podziwiam te panie - opiekunki, jak one tulą do snu tyle dzieci?

Awatar użytkownika
Agnieś81
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

01 lut 2009, 20:54

myszka105, śliczne fotki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
kilolek, :ico_brawa_01: dla Kubusia. Oby tak dalej :-D My mieliśmy trochę sukcesów w listopadzie. Adaś chętnie siadał na nocniczek i sikał. A teraz jakby go parzył, bo siada na sekundę i zaraz zeskakuje :ico_noniewiem: Chyba czeka nas jeszcze trochę pracy tym kierunku :ico_olaboga:
ania25, ja też myślałam, że jak chłopaki się odkrywają w nocy to muszą mieć ciepło w pokoju. Ale teraz to jest najchłodniejszy pokój w naszym mieszkaniu, a oni już tak się nie odkrywają. Jak im zimno to noska spod kołderki nie wystawiają :ico_oczko: A jak chłodniejsze powietrze to zdrowiej :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-02-01, 19:56 ]
czesc dziewczyny w tym miesiacu baby nie bedzie dzis rano dostałam @
to czeka was jeszcze mnóstwo przyjemnej pracy :-D

myszka105
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

01 lut 2009, 22:16

Ile dzieci jest w grupie Dominiki ?
na grupie jest 10 dzieci.No łóżeczka tak stoją jedno koło drugiego i dzieci są wyspane :-D też je podziwiam

Awatar użytkownika
mysiorka023
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

01 lut 2009, 22:42

cześć dziewczyny doś dawno mnie tu nie było , bo miałam kompa w naprawie , sorki że was nie doczytam ale trochę tego jest , teraz pewnie bedę częściej zaglądać więc będe na bieżąco ,

dziewczyny fotki super , dzieciaczki zadowolone , uśmiechnięte , aż miło patrzeć

a co do nocnika to u nas też na razie nic z tego , mała siada na moment i od razu wstaje , ale ja mam zdanie że ic na siłę i wiem że akurat do tego dziecko musi po prostu dorosnąć i ono samo wybierze odpowiedni moment , wiem jak to było z chłopakami , na nic się zdały ponaglenia

myszka105
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

02 lut 2009, 21:02

a co do nocnika to u nas też na razie nic z tego
u nas z nocnikiem jest klęska Dominika jak ma na niego usiąść to płacze jakby ją ze skóry obdzierali.Dlatego też nawet nie sadzam jej na siłe aby sie nie zraziła :-)

barbara123
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

02 lut 2009, 21:17

:-) hej
uf umeczoma ciut jestem Oleńka chyba wie vkiedy tatuś do pracy nie idzie bo własnie wtedy nocki zarywa. Z piątku na sobote cos jej sie wogole porzestawiało od 1O.30 spała do 13.30 wiec juz na drugie spanka nie poszła>mysle sobie pewnie sie przestawia na jedno spanko a tu niespodzianka poszła spać ciut przed 19 i o 23 obudziła sie cała w skowronkach dałam jej herbatki i probowałam uspić ponownie nic drzemała jak ja siedziałam przy łózeczku a jak ja sie kłade to ona juz stoi i przemawia ajak sie nikt nie odzywa to placz.W koncu wziełam ja do nas . Tego niezbyt dobrego zwyczju nauczył tatuś odkąd mamusi ciuyt cieżej zwlec sie z łożka- zawsze zasypiała po chwili a tym razem nic tylko tae za nos ciagnie , przemawia i tak do pierwszej jej zeszło. Z soboty na niedziele juz ciut lepiej spała, choc i tak nad ranem przywedrowała do nas. A wczoraj na odmiane Karolek w brzuszku nie dał pospać mamie. Pewnie mnie juz ćwicza na zaś
Olenka tez jeszcze smokuje na noc . zwykle go wypluwa, ale czasem w nocy go szuka

U nas w nocniczkowaniu duze postepy, Olenka woła si si i nocniczek pełen ciut pieluch oszczedzamy
Moje dziecko tez jest molem książkowym, ja zeby cos zrobić mam takich pare,ktore z nam na pamieć. Oleńka grzecznie siedzi przekłada karteczki- co jej bardzo sprytnie idzie nawet w miekich książkach a ja czytam na odległość i odgrywamy razem scenki :-) :-) :-) :-) :-)
śliczna Dominika,a za prace w żlobku nalezy sie medal panią :-) :-) :-)

Wróć do „Przedszkolaczki”