NICOLA_1985

Re: Dwulatki wiosenno-letnie !!!! (kwiecień-lipiec 2010)

19 mar 2013, 11:42

spoko dzisiaj ogarnę pokój dzieci i zrobię fotki, tzn mam fotki ale zrobione telefonem bo wysyłałam mamie do niej na telefon ( bo ona w holandii jest to jak jej tak nie wyślę to nie zobaczy ) , ale zrobię aparatem i wkleję :-)

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 mar 2013, 11:49

hej!!!
super ze po remoncie.
nicola powiedz mi cos o spirali bo z tego co pamietam to masz ja. bolalo zalozenie, czujesz ja? ile kosztuje? bo wlasnie odstawilam tabletki bo non stop waga mi leci a naprawde bardzo malo jem

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

19 mar 2013, 11:55

wisnia, ale że waga leci w górę?
z tego co widziałam to nawet niektóre do 300zł są spirale. Ale najlepiej o takiej pogadac z ginkiem swoim.

Nicola, to czekam na efekt końcowy :)

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 mar 2013, 12:15

tibby no wlasnie tak i nie jem kolacji ograniczylam slodycze wiec rzuciłam to cholerstwo narazie ok 2 miesiecy zabezpieczymy sie gumkami a pozniej chce zalozyc ta spirale bo narazie cienko z kasa a zacznie sie w koncu wiosna to u meza zacznie sie tyle roboty ze szok.
a od jutra mamy promocje na citeam na klime moze cos sprzeda

NICOLA_1985

19 mar 2013, 12:37

no to wklejam fotki ale tylko samo łóżko, reszte pokoju jak ogarnę bajzel poremontowy ....
zdjęcia zrobione telefonem
Obrazek
Obrazek

wisnia jeśli chodzi o spiralę to ja polecam Ci Mirenę, owszem kosztowała mnie 950 zł z założeniem, ale po pierwsze wystarcza na 5 lat! a to i tak wychodzi taniej miesięcznie niż tabletki antykoncepcyjne albo jakieś plastry czy nawet gumki... po drugie nie musisz pamiętać o antykoncepcji... luz przez 5 lat... Mirenia działa na zasadzie połączenia zwykłej spirali z tabletkami antykoncepcyjnymi jednoskładnikowymi (tymi które są zapisywane kobiecie która karmi piersią)
założenie spirali jeśli kobieta rodziła naturalnie nie powinno boleć za bardzo , może troszeczkę. ja nie rodziłam więc mnie bolało ale można przeżyć.. jakoś.. :ico_oczko: hehe
ogólnie najbezpieczniejszy środek antykoncepcyjny dostępny na rynku... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: no i do tego jakby tego było mało... nie mam miesiączek... raz na jakiś wielki czas jakieś jednorazowe plamienie.. ale nic strasznego.. brzuch nie boli... nie jajeczkujesz i ogólnie ja jestem bardzo zadowolona :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

NICOLA_1985

19 mar 2013, 12:40

tibby jak naciśniesz na zdjęcie to się powiększy!

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 mar 2013, 12:51

sliczne lozeczko :)
nie ma okresu?? to bym sie bala na poczatku ze jestem w ciazy

NICOLA_1985

19 mar 2013, 13:33

dzięki :ico_oczko:

nie no na samym początku są jakieś plamienia bo organizm musi się przyzwyczaić do spirali i załapać o co kaman... :ico_oczko: ale nie ma co się martwić... ogólnie super sprawa, jeśli lekarz dobrze założy to - mój gin twierdzi - że nie ma możliwości zajścia w ciążę... ogólnie spirala a zwłaszcza taka spirala jak Mirena jest proponowana tylko kobietom które na prawdę nie chcą mieć już dzieci... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: przy Mirenie jest najmniejszy współczynnik zachodzenia w ciąże przy prawidłowym założeniu... ale to trzeba by było mieć na serio jakiegoś mega pecha od urodzenia hehe :ico_oczko: zresztą sama porozmawiaj ze swoim lekarzem co on Tobie proponuje... ja się zdecydowałam na Mirene po pierwsze bo jestem wygodna , nie mam ochoty pamietac o tabsach i innych anty, nie mam ochoty mieć miesiączki ... i w ogóle zapominasz , że jesteś zabezpieczona bo nie czujesz wkładki :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
zaoszczedzasz bo płacisz mniej niż za tabsy na miesiąc, nie tracisz kasy na tampony/ podpaski... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: nie wiem jak Tobie ale mnie się podoba taka wizja hehe :-D a lekarz mój był ze mnie dumny, że sama sobie wybrałam taką metodę bo w gabinecie uprzedziłam go i pierwsza zaproponowałam tą spiralę a on mi powiedział "no wyjęła mi to Pani z gardła :ico_oczko: " :-D

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

19 mar 2013, 13:44

Nicola, łóżeczko świetne! I takie same będziemy miec. A co to za kolor drewna? Sosna?

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 mar 2013, 13:50

no wlasnie nie chce miec juz wiecej dzieci i brac tego dziadostwa-hormonow.
decyzja podjeta tylko musze poczekac jak maz zarobi bo teraz jest mega kryzys niech juz wiosna sie robi.

wlasnie szukalam ciasta na swieta i zuzi urodziny bo przeciez to juz za 2 tygodnie i nie wiem na co mam sie zdecydowac czy sernik krowkowy czy sernik chałwowo-czekoladowy bo chcialabym cos innego zrobic

Wróć do „Przedszkolaczki”