spoko dzisiaj ogarnę pokój dzieci i zrobię fotki, tzn mam fotki ale zrobione telefonem bo wysyłałam mamie do niej na telefon ( bo ona w holandii jest to jak jej tak nie wyślę to nie zobaczy ) , ale zrobię aparatem i wkleję
hej!!!
super ze po remoncie.
nicola powiedz mi cos o spirali bo z tego co pamietam to masz ja. bolalo zalozenie, czujesz ja? ile kosztuje? bo wlasnie odstawilam tabletki bo non stop waga mi leci a naprawde bardzo malo jem
tibby no wlasnie tak i nie jem kolacji ograniczylam slodycze wiec rzuciłam to cholerstwo narazie ok 2 miesiecy zabezpieczymy sie gumkami a pozniej chce zalozyc ta spirale bo narazie cienko z kasa a zacznie sie w koncu wiosna to u meza zacznie sie tyle roboty ze szok.
a od jutra mamy promocje na citeam na klime moze cos sprzeda
no to wklejam fotki ale tylko samo łóżko, reszte pokoju jak ogarnę bajzel poremontowy ....
zdjęcia zrobione telefonem
wisnia jeśli chodzi o spiralę to ja polecam Ci Mirenę, owszem kosztowała mnie 950 zł z założeniem, ale po pierwsze wystarcza na 5 lat! a to i tak wychodzi taniej miesięcznie niż tabletki antykoncepcyjne albo jakieś plastry czy nawet gumki... po drugie nie musisz pamiętać o antykoncepcji... luz przez 5 lat... Mirenia działa na zasadzie połączenia zwykłej spirali z tabletkami antykoncepcyjnymi jednoskładnikowymi (tymi które są zapisywane kobiecie która karmi piersią)
założenie spirali jeśli kobieta rodziła naturalnie nie powinno boleć za bardzo , może troszeczkę. ja nie rodziłam więc mnie bolało ale można przeżyć.. jakoś.. hehe
ogólnie najbezpieczniejszy środek antykoncepcyjny dostępny na rynku... no i do tego jakby tego było mało... nie mam miesiączek... raz na jakiś wielki czas jakieś jednorazowe plamienie.. ale nic strasznego.. brzuch nie boli... nie jajeczkujesz i ogólnie ja jestem bardzo zadowolona
nie no na samym początku są jakieś plamienia bo organizm musi się przyzwyczaić do spirali i załapać o co kaman... ale nie ma co się martwić... ogólnie super sprawa, jeśli lekarz dobrze założy to - mój gin twierdzi - że nie ma możliwości zajścia w ciążę... ogólnie spirala a zwłaszcza taka spirala jak Mirena jest proponowana tylko kobietom które na prawdę nie chcą mieć już dzieci... przy Mirenie jest najmniejszy współczynnik zachodzenia w ciąże przy prawidłowym założeniu... ale to trzeba by było mieć na serio jakiegoś mega pecha od urodzenia hehe zresztą sama porozmawiaj ze swoim lekarzem co on Tobie proponuje... ja się zdecydowałam na Mirene po pierwsze bo jestem wygodna , nie mam ochoty pamietac o tabsach i innych anty, nie mam ochoty mieć miesiączki ... i w ogóle zapominasz , że jesteś zabezpieczona bo nie czujesz wkładki
zaoszczedzasz bo płacisz mniej niż za tabsy na miesiąc, nie tracisz kasy na tampony/ podpaski... nie wiem jak Tobie ale mnie się podoba taka wizja hehe a lekarz mój był ze mnie dumny, że sama sobie wybrałam taką metodę bo w gabinecie uprzedziłam go i pierwsza zaproponowałam tą spiralę a on mi powiedział "no wyjęła mi to Pani z gardła "
no wlasnie nie chce miec juz wiecej dzieci i brac tego dziadostwa-hormonow.
decyzja podjeta tylko musze poczekac jak maz zarobi bo teraz jest mega kryzys niech juz wiosna sie robi.
wlasnie szukalam ciasta na swieta i zuzi urodziny bo przeciez to juz za 2 tygodnie i nie wiem na co mam sie zdecydowac czy sernik krowkowy czy sernik chałwowo-czekoladowy bo chcialabym cos innego zrobic