Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!

15 lis 2007, 11:49

Ale jest fajnie!!!! :-D
Jasiu zasnal o 21, o 22.30 byla jego pora jedzonka, po karmieniu od razu odlecial i spal do 6.30, potem znowu butla, w lozeczku poprzeciagal sie 15 minut i pomruczal no i o 10.30 sama go obudzilam :-D
Musialam sie pochwalic :-D

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

15 lis 2007, 12:01

Dzieńdoberek!!

eve81 mi też zdarza się nie zobaczyć czegoś w TV bo wolę się wyspać, naszczęście nie za często :] Co do allegro to brat więcej w tym siedzi, ale rodzice też korzystają w końcu młodzi są wiec niech szaleją, nie są może tak zkomputeryzowani jak My ale dają sobie radę. Mojej maie podoba się w tym kojcu jego fumkcjonalność no i ten wybrujący materac, do tego mówiła mi wczoraj że lampka ma funkcję świecenia w rytm różnych melodyjek, zobaczymy co to takiego.

Dominisia, :ico_brawa_01: brawa dla Jasia za dłuugi sen

A my wstałyśmy o 9:30 i jakoś czas nam leci, małą mam na brzuchu w nosidełu i drzemie sobie, od czasu do czasu spogląda ma mnie czy jestem :D:D :-D

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

15 lis 2007, 12:02

Dominisia, :ico_brawa_01: DLA JASIA :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

JA TEZ TAK CHCE :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Dominisia

15 lis 2007, 12:49

Wiecie co, ja to jednak troche glupia jestem, bo zamiast w pelni wykorzystac to ze Jasiu tak dlugo spal, to ja od 4 budzilam sie co 15 minut zeby sprawdzic czy on spi :-D Bo ciagle mialam wrazenie ze on za momencik sie obudzi i bedzie strasznie glodny :ico_puknij:

Awatar użytkownika
eve81

15 lis 2007, 12:52

Dominisia pisze:budzilam sie co 15 minut zeby sprawdzic czy on spi

no takie już jesteśmy, mamy instynkt macierzyński :-D i przez to czuwanie pewnie niewyspana jestes

a miałam wam napisać
w nocy mój Szymul przesikał pampersa, nie wiem jak on to zrobił bo pampers wcale nie był przepełniony, no a ubranko posikane :ico_szoking: i zastanawiam sie czy może pampers już za mały :ico_noniewiem: a mam jeszcze całą paczkę nr 2 wiec musze je wykorzystac

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 lis 2007, 13:25

eve81 pisze:nie wiem jak on to zrobił bo pampers wcale nie był przepełniony, no a ubranko posikane

Zuzi wczoraj i dziś przytrafilo się to samo! Ubranko z przodu nawet nie mokre, ale wilgotne. Ja kończę paczkę 2 i chyba trzeba kupić 3.

eSKa, Zuzia już dwa wieczory pod rząd jedzie tylko na moim mleczku i nie daję jej butli. Karmię ją przed 22, potem zasypia i potem o 2.30 pobudka. Maksymalnie prześpi 4,5 godziny. Szybko się najada, nawet w 10 minut i śpi, a potem za 2- 2.5 kolejna pobudka. Potem koło 7 i o 9.30 i wstajemy.

Awatar użytkownika
eve81

15 lis 2007, 13:33

Kocura Bura pisze:Zuzia już dwa wieczory pod rząd jedzie tylko na moim mleczku i nie daję jej butli

to super!!! może już butla nie będzie potrzebna :-)

a ja dziś Szymulkowi dałam po cycu butle, ale wypił tylko 40ml, wiec nie wiem czy był głodny :ico_noniewiem:

eSKa
4000 - letni staruszek

15 lis 2007, 13:39

Ahoj, jestem :-)
Jesli chodzi o pampersy to mi też sie kilka razy zdarzyło ze Olek mial mokrego pajacyka, tyle ze z boku. Ja od wczoraj używam juz 3 i szczerze mówiąc 2 były zgrabniejsze za to 3 bardziej kolorowe :ico_brawa_01: Mąż jak wczoraj zobaczył go w pampersie 3 to sie śmiał z Olka że mama mu pieluche na cycki naciągła :ico_haha_01: (ale aż tak źle nie było)

Kocura Bura pisze:Zuzia już dwa wieczory pod rząd jedzie tylko na moim mleczku
Brawa dla was :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Mnie też kusi troche zeby spróbować nie dawać mu butli bo ostatnio zauważyłam że wystarcza mu to co wyciągnie z cycorków ale jakoś boję sie że na tym moim mleczku to nawet w dzien by nie pospał porządnie nie mówiąc o nocce. I nadal robie mu jedną butle w dzien i druga wieczorem. Zawsze pierwszą dostaje o 12.00 ale dzis sie nie upomina wiec na razie czekam. hmmm a moze spróbuje dac mu tylko cyca jak zgłodnieje i zobacze czy mu starczy.

[ Dodano: 2007-11-15, 12:43 ]
Dominisiu no to masz synka śpiocha, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Ja to bym tak chciała przynajmniej w sobote i niedziele jak męzus w domu :ico_oczko:

Justynko jeśli twój M nie widzi jakie ma super kobiety pod nosem, to kup mu okulary ale z takimi grubymi szkłami i powiedz ze to od takiej jednej z tt :-D

Awatar użytkownika
Dominisia

15 lis 2007, 14:06

Jezeli chodzi o przesikane pampersy to ja na poczatku przebieralam Jasia co kilka godzin bo pampers przesikany, wlasnie tak z boczku, ale to byla po czesci moja wina bo jakos je zle zakladalam chyba. My juz jakis czas jestesmy na 3, ale ja uzywam Libero, bo pampersy 3 to sa duzo za duze, ale ja sprawdzalam serie Activ Fit we fioletowym opakowaniu, nie sprawdzalam tych zielonych.
Ale zauwazylam ze w nocy Jasiu duzo mniej sika, bo jak wstaje zeby dac mu mleczko i go przebrac to czasami tan pampers jest tak jakby przed chwila zalozony, moze nasikal do niego raz albo dwa razy... Ale to roznie bywa.

No i Jasiu spi juz 1,5 godziny... Co on w sen zimowy zapada czy jak?? :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

eSKa
4000 - letni staruszek

15 lis 2007, 14:10

Oluś własnie pociągnął sobie z jednego cyca i zasnął, nie wiem jak to jest że z butli wydoi minimum 120 nie robiąc prawie zadnej przerwy a przy cycku to sie zabawia w spanie :ico_olaboga: zamiast wyciagnąć wszystko co tam jest i potem spać. No cóż ale to są tylko życzenia mamy a moje słoneczko i tak robi jak chce :ico_haha_01:

[ Dodano: 2007-11-15, 13:12 ]
Dominisiu z Jasia to faktycznie jakis niedzwiadek chyba jest :ico_haha_01: po kim on ma takie spanie co?? Czyżby po mamusi? :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”