Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 maja 2009, 14:35

czesc :-)

szkrab, gratulacje tak dlugiej podrozy samochodem! :-)
mam nadzieje, ze tesciowa sie szybko przyzwyczai do Was i ze nie bedzie robic problemow... i super, ze masz juz normalne lacze :ico_brawa_01:

margarita83, wstaw fotki :-D z checia zobaczymy... i moze (jak masz) wstaw tez fote Majki z kciukiem w buzi ;-)

u nas spokoj, siedzimy w domu, jezdzimy, wychodzimy... taka a'la majowka, bo A. ma wolny poniedzialek, wiec tez to odczuwamy jako "dlugi weekend"
udalo mi sie kupic sukienke na chrzest Jasperka, bialo-fioletowa, bez ramion (tylko z takim paseczkiem na szyi), odcinana pod biustem, dol w ksztalce dzwona - bardzo mi sie podoba i byla to jedyna (i pierwsza) sukienka, ktora przymierzylam... i zgadnijcie ile zaplacilam! ..........................14 euro :-D :-D toz to prawie za darmo ;-)

teraz musze jeszcze poszukac jakiejs fioletowej marynarki i butow, moze uda sie z brazowymi, bo sukienka ma brazowe mazy/kwiaty (?)... zobaczymy..
dlatego jutro caly dzien bede buszowa po sklepach.. moze przy okazji znajde cos dla Jaspiego, chociaz bylam w kilku sklepach, to nigdzie nie widzialam szatek do chrztu... byly biale ladne sukieneczki i pelno rzeczy dla dziewczynek, ale dla chlopcow - jak na zlosc - nic :/

dobra, lece czytac ksiazke, udanej niedzieli!! muaaa

[ Dodano: 2009-05-03, 14:36 ]
ciekawe, jak tam Gie i Iwonka... pewnie sie wczasuja i opalaja :-)

Awatar użytkownika
szkrab
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

03 maja 2009, 20:04

Shoo udanych lowow zycze:)

Widac ze dlugi weekend zapanowal bo pustki. Ale z jednej strony dobrze bo mam tyle roboty a tu ciagle trzeba swietowac :ico_haha_01: Wiec jutro to pewnie zagladne wieczorkiem dopiero .Bo musze korzystac z pogody .

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 maja 2009, 21:34

no to zaczynam fotorelacje :DD :DD :DD

[ Dodano: 2009-05-03, 21:37 ]
a więc zoo
Maja i zeberka ;-)
Obrazek

Głaskała kozę
Obrazek

Z babcią oglądała balony ;-)
Obrazek

no i ssanie kciuka
Obrazek

w takiej pozycji Maja śpi
Obrazek

a tak sie przebiera ;-)
Obrazek

[ Dodano: 2009-05-03, 21:39 ]
2 maja bylismy na grillu u ciotki P., tam Majce daliśmy chodak - kuzynka mi pożyczyła.
W domu go nie mamy ale tak po podwórku sobie mała śmiga ;-) dosłownie z prędkością światła :ico_szoking:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 maja 2009, 21:54

Berek, wpadlam sie zameldowac... wrocilismy szczesliwie, ale nie mam dzisiaj sily na kompa... wybaczcie... jutro zasypie Was fotami :-D :-D :-D

buziaki, dobrej nocki

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 maja 2009, 22:03

Gie, jak miło ;-)

No to ja jadę dalej :P
te są z dzisiaj ;-)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 maja 2009, 08:00

margarita83, zdjecia sliczne! oczywiscie, jak zawsze przez modelke, ale tez sprzet.. widac, ze sa to dobrej jakosci zdjecia, udal sie Wam zakup :-)

nie wiedzialam, ze w ZOO mozna dosiadac zebry :ico_szoking:

najbardziej podoba mi sie zdjecie z Maja i kciukiem w buzi oraz to ostatnie, gdzie dmuchasz dmuchawca :-D

no i czapa Majki jest czaderska, tez chce taka!! (dla Jasperka) :-D

ogolnie widze, ze wypad byl jak najbardziej udany :597:

Gie, witaj po przerwie, czekamy na Twoja fotorelacje :-D

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 maja 2009, 09:55

Witam :-D

Wyjazd generalnie udany, ale to ze wzgledu na fakt, ze po prostu gdzies wyjechalismy, mielismy piekna pogode caly weekend... Z Panem ciągle się klocilismy, ale nie chce mi sie opowiadac... miejscami bylo naprawde groznie... (powiedzialam Mu, ze jest gburem i nie widze z Nim wspolnej przyszlosci... teraz jest niby ok, ale pewnie do jutra...)
Zuzia przespala w samochodzie praktycznie cala droge, a jecgalismy chyba z 1,5 godz., bo to blisko...

zaczne zdjeciowa relacje od samego poczatku, nasz domek (ktory z zewnatrz nie wyglada zbyt atrakcyjnie :ico_noniewiem: , ale w srodku jest salon i dwie sypialnie, kuchnia, lazienka i takie pomieszczenie gospodarcze)

Obrazek

kuchnia

Obrazek

salon (sorry za balagan, bylismy w trakcie rozpakowywania)

Obrazek

sypialnia (w ktorej mielismy miejsce do przewijania :-D )

Obrazek
Obrazek

tu sypialnia, w ktorej my sie umoscilismy (zsunelam dwa tapczaniki, my spalismy z Panem na jednym, a Zuzia na drugim, troszke wyzej)

Obrazek

przedpokoj

Obrazek

nasza fureksa :ico_oczko:

Obrazek

przed domem (miejscowka na grilla)

Obrazek

tu spacerek po przyjezdzie (jestesmy na zaporze)

Obrazek

tu na terenie osiedla, w ktorym mieszkalismy (to po prostu jedna uliczka, a po dwoch stronach wzdluz stoja takie domki, jak nasz)

Obrazek

nad woda (nawet labądek sie przyplątał)

Obrazek

Obrazek

na molo

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

jak sie rozpakowalismy i zrobilismy rundke po okolicy, to zapakowalismy sie w samochod i pojechalismy 20 km do znajomych, ktorzy tez "majowkowali" na jakiejs dzialce. Mieli tam malutki domek jednopokojowy, wiec jak sie zrobilo chlodno, to chlopaki napalili w piecu i Zuzia poszla spac. Bylo nas w sumie 9-cioro (razem z Su) Ja nie pilam, bo ktos musial prowadzic :ico_placzek: wrocilismy do domu ok. 22:00. Zdjec z grilla nie mam zadnych... jakos nie chcialo mi sie pstrykac, bo generalnie nie mialam humoru...

Tutaj juz nastepnego dnia w barze na malym piwku

Obrazek

kolejny spacerek, tym razem od drugiej strony zapory

Obrazek

sobotnie opalanie przed domem (Su spala wczesniej w wozku i w cieniu oczywiscie)

Obrazek

pozniej przyjechala do nas para znajomych (nie tych z dzialki) na jeden dzien, zrobilismy sobie grilla (a raczej ognisko-grilla), poszlismy na spacer, a wieczorkiem pojechali...

Obrazek
Obrazek

tutaj ciocia wyglupiala sie z Su przy stole, a mala smiala sie jak szalona
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

http://tinypic.com/player.php?v=mr5ye8&s=5

Obrazek

w niedziele rano poszlismy na plaze z szybowcem Pana, zeby mogl sobie troche polatac jak nie bedzie jeszcze ludzi (tam normalnie tlumy, jakies imprezy na molo, obled...)

Obrazek
Obrazek

znowu w barze (na piwku i frytach, mniiaaamm) Niestety bary byly po drodze na plaze, wiec ciezko bylo nie zahaczyc :ico_oczko:

Obrazek

Zuzia oczywiscie sie do wszystkich smiala, czy w barze, czy w sklepie... :ico_olaboga: :-D

czapka jest beeeeee

Obrazek

nowe umiejetnosci nabyte na wyjezdzie (nie ostatnie :ico_nienie: ), czyli piesek, ale na razie Su sama tak nie robi, tylko jak ja wkladam do kojca, to Ona tak podgina nozki i przez kilkadziesiat sekund jest w takiej pozycji)

Obrazek

na dworku

Obrazek

i uwaga: najnowsze umiejetnosci :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

i jak sie Su dzielila z tata sucharem przy ognisku w niedziele :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

http://tinypic.com/player.php?v=zswmk5&s=5

w niedziele na plazy

Obrazek
Obrazek

a tutaj juz jak wracalismy do domku, to kilka kilometrow od nas jest kopalnia

Obrazek
Obrazek

W drodze powrotnej 1/3 trasy Su marudzila, kolejna 1/3 trasy gryzla Panu plecak, a potem wreszcie usnela... :ico_sorki: A nam sie popsul samochod, na niskich obrotach tak jakos dziwnie szarpal i Pan musial ciagle dodawac gazu, zeby nie zgasl :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: Jak raz stanelismy na czerwonym swietle, to samochod zgasl (na trasie katowickiej, a rych byl bardzo duzy) i nie chcial zapalic przed dobre 5 min :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: W koncu zaskoczyl... Ledwo dojechalismy pod blok :ico_zly: :ico_zly: Musze dzisiaj pojechac do mechanika, tylko ciekawa jestem czy mi sie to uda... Pan w pracy 3 dni...

A jeszcze jak wczoraj wrocilismy i Pan polozyl Su na naszym lozku, to opowiadal mi (ja pralam w tym czasie), ze Su jak poczula, ze jest w naszej znajomej posiceli, to mowi, ze ja zaczela wczac, galskac, przytulac sie do Niej... :ico_szoking: Boshe, jaka Ona jest rozbrajajaca czasami... :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

SHOO - ciesze sie, ze i Wy mieliscie w miare udany weekend...
MARGARITA - foty suuuperoowee, Maja jest cudniasta, bardzo mi sie podoba fota z koza, hhehhee... Z kciukiem jest rozbrajajaca, no i na tym grzybku (to grzybek??) :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: jak ma raczki rozlozone - bosko... I mowisz, ze w chodziku dawala czadu - pewnie zaraz zacznie Ci chodzic... :ico_olaboga: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

uff, przebilam sie przez te foty i filmy... chyba z 1,5 godz. mi to zajelo :ico_olaboga: :ico_olaboga: az sie zmeczylam... Dobra, ide sie kapac, bo Su wstala tradycyjnie o 5:30 i dopiero teraz usnela... :ico_olaboga: :ico_olaboga:

[ Dodano: 2009-05-04, 09:56 ]
nie wiedzialam, ze w ZOO mozna dosiadac zebry
to chyba sztuczna zebra... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 maja 2009, 11:39

Gie, fotki iscie wakacyjne :ico_brawa_01: fajne mieszkanko mieliscie, podobne do naszego w Portugalii... o wiele lepsze to niz hotelowy pokoj :-D

filmiki zajebiaszcze, szczegolnie ten, na ktorym Zu karmi Twojego Pana :-D hehe, a ten, na ktorym sie smieje, zwrocil uwage Jasperka, ktory zastygl w bezruchu, jak uslyszal smiech Zozola :ico_brawa_01: :ico_oczko:

po fotkach nie widac, zebyscie mieli jakies spiecia z Panem... nie pytam, o co poszlo, bo jakbys chciala, to bys sama napisala :-)

my dzisiaj pojedziemy polazic po sklepach, tak, jak mialam w planie... A. ma dzisiaj wolne, wiec mamy fure i mamy czas :ico_sorki:

no i :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Zuzki za postepy w robieniu pieska i stawaniu

[ Dodano: 2009-05-04, 11:42 ]
nie wiedzialam, ze w ZOO mozna dosiadac zebry
to chyba sztuczna zebra... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
jest cos takiego jak sztuczna zebra?? :ico_noniewiem:

wyglada na prawdziwa, tylko jakas przybrudzona troche :-D

ciekawi mnie to... a moze to byl kucyk przemalowany na zebre? :-D

[ Dodano: 2009-05-04, 11:43 ]
aa chwila, spojrzalam jeszcze raz - poprawka: nie wyglada na prawdziwa zebre :ico_puknij:

pewnie drewniana, albo z kamienia :ico_oczko:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 maja 2009, 14:28

ciekawi mnie to... a moze to byl kucyk przemalowany na zebre? :-D
to była zebra z kamienia ;-)
twarda i zimna ;P

Gie fantastyczne fotki, fajnie że i wam się udało (pomijając to ścięcie z Panem).
Widzę że nie tylko ja często kłócę się z Panem :ico_noniewiem: , ale co zrobić jak z tych chłopów takie jełopy!!!
Mam nadzieję że uda ci się skoczyć do tego mechanika.

shoo aparat faktycznie super się spisuje, nie żałujemy że wydaliśmy tyyyle kasy :DD :DD :DD

a my kupiliśmy Majce huśtawkę
ooo tę
http://allegro.pl/item618460089_extra_h ... i_422.html

[ Dodano: 2009-05-04, 14:33 ]
MARGARITA - foty suuuperoowee, Maja jest cudniasta, bardzo mi sie podoba fota z koza, hhehhee... Z kciukiem jest rozbrajajaca, no i na tym grzybku (to grzybek??) :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: jak ma raczki rozlozone - bosko... I mowisz, ze w chodziku dawala czadu - pewnie zaraz zacznie Ci chodzic... :ico_olaboga: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
tak tak to muchomorek, trochę zaniedbany - on jest w parku w moim mieście ;-)
Co do chodzenia no to czekamy aż Maja się "puści", ale ona jeszcze sama nawet nie stoi tzn. bez trzymanki czy podpórki. Zatrzymała się w rozwoju fizycznym na etapie raczkowania i wstawania przy czym się da :ico_sorki:
Te rozłożone rączki to wyciągała do mnie żeby ją ściągnęła z tego grzybka. Tak samo otwiera buźkę jak widzi smoczka ;-)

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 maja 2009, 15:46

przyszly dzisiaj moje buciki, sa cudne, nie sadzilam, ze az tak beda mi sie podobac i tak bardzo zgraja sie z sukienka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Obrazek
Obrazek

samochod naprawiony :ico_sorki: :ico_sorki: ledwo dojechalam do mechanika... pewnie mnie ostro wyqrwili po drodze kierowcy, bo samochd mi co chwila gasl, musialam hamowac recznym, albo jednoczesnie dodawac gazu na luzie i hamowac (to dopiero sztuka :ico_noniewiem: ) Pewnie sobie mysleli, ze baba za kierownica, to co sie dziwic... :-D Zaplacilam 65 zl, tylko dlatego, ze mechanikiem jest tata mojego kolegi, u ktorego swiadkowalam na weselu. A Jego tata, to stary zboczeniec i slinil sie na moj widok na poprawinach, bo mialam obcisla, krotka i czerwona sukienke, a do tego zostalam okrzyknieta krolowa parkietu :-D :-D Dzisiaj nie omieszkal mi tego przypomniec... ze do tej pory pamieta jak tanczylam, ze mialam najzgrabniejsze nogi na calej sali (ja odpowiedzialam, ze nie najzgrabniejsze, tylko najbardziej odsloniete-przeciez wiecie, ze ja nie chodze w sukienkach, czy spodnicach :ico_nienie: ), ale On uparcie twierdzil, ze nieprawda, i ze cala "starszyzna" sie wtedy zebrala, podziwiala i slinila sie... I ze wie co mowi, bo facet w Jego wieku jest bardziej wrazliwy na piekno... no usmialam sie po pachy :ico_szoking: :-D :ico_puknij: No i ze musze sie z Nim umowic na kawe :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij:

Ale dzieki Bogu samochod naprawil, chociaz nagadal sie przy tym zupelnie niepotrzebnie... :ico_puknij: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

a tu fota Su z tesciwa (robiona niedawno... jak wrocilam od mechanika, to tesciowa wlasnie wracala ze spaceru z Su i spotkalysmy sie na lawce przed blokiem)

Obrazek

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”