No z tym wstawaniem w nocy ja też juz mam dość
Tosia się budzi dalej 3-4 razy, ale w sumie nie na jedzenie tylko chce smoczka ale musze się podnieść i jej go wsadzić. Rano sie budzi między 7 a 8 i zaczyna spiewać więc ze spania tez nici. Dalej ucina sobie dwie drzemki w ciagu dnia tak koło 10 na 20min i koło 15,16 na godzinke, ale nie ma szans ją przetrzymac bo zaczyna płakac jak nie si. Pozostaje mi tylko mieć nadzieje, że wyrośnie z tego nocnego wstawania.
Yvone Ja tez nie mam ani kablowki ani cyfrówki, strasznie nad tym ubolewam, bo nie mam jak ćwiczyć mojego niemieckiego i niedługo już wszystko zapomne bo po angieslki to przynajmniej oglądam ściagnięte filmy, a tak to sobie oglądałam seriale po niemiecku i miałam jakąś praktyke. Kurcze chyba płyt z angielskimi dialogami to nie mam. Może zalupie jakies angielskie bajki. W domu mam jeszcze niemieckie na kasetach z własnego dzieciństwa :) Powiedz mi czy jak jej bedę puszczac w dóch językach to za dużo ??? A studntka rzeczywiście debilna jak sie nie zorientowała po takim czasie kto ma jej zal wpisać
kasia1983 Miłej zabawy z koleżankami, na pewno będziesz sie super bawić, a potem opowiesz wszystko Łukaszkowi.
A ja dziś napisałam ostatnie zaliczenie i mam teraz dwa tyg wolnego
Choć moja babcia zachorowala i obiecalam mamie, że pomoge sie nia opiekować. Niestety zaczynają się jej zaburzenia pamieci i nie zawsze wie gdzie jest dlatego boi się być sama, mieszka u rodziców ale czasem mame tez trzeba odciążyć.
Dziś zrobiłam im zakupy i zaraz zabieram sie za robienie kotletów na obiad , a wieczorem im wszystko zawioze.