Awatar użytkownika
kratka
Trzy tysiące lat minęło...

03 sie 2010, 19:54

wlasnie pisze podanie o przedluzenie macierzynskiego. bo jutro musze jechac do szkoly zlozyc zdjecia do dyplomu i od razu wejde do pracy
tez musze to podanie zlozyc

co do noszenia dzieci to ja tez uwazam ze potrzebuja one ciepla i nosze core jak tylko tego chce...

a kaszek, sloiczkow nie podaje i chcialabym tylko cycem karmic 5-6mcy

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 sie 2010, 21:07

no pokaze wa Zuzie zdjecie robione wczoraj

Obrazek

NICOLA_1985

03 sie 2010, 21:27

ale fajna kluseczka :-D super dziewczyna :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 sie 2010, 06:51

Witajcie :-D
ale miałam co czytać :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Droga do siostry upłynęła bardzo fajnie Bartoszek spał 3 godz jednym ciągiem po tem przerwa na cycusia i niestety nie obyło sie po włożeniu do fotelika bez płaczu ale po kilku minutach krzyku zasnął z znowu
W gościach był bardzo grzeczniutki hihihi ale co sie dziwić jak tam tyle osób było nim zainteresowanych to miał kto go bawić :-D
wisnia3006, ale super Zuzia :ico_haha_02: taka kluseczka nic tylko całować
NICOLA_1985, pokoik Krystianka bardzo ładny i ja tez nie zauważyłam braku firaneczki
kaszek, sloiczkow nie podaje i chcialabym tylko cycem karmic 5-6mcy
czytam ze rozmawiacie o dodatkowym jedzonku to wszystko jest sprawa indywidualna zalezy jak maluszek przybiera na wadze :-)
moj chyba ma lekki przestój na wadze łazienkowej wychodzi 7400 ale od jakiegos czasu nic nie przybywa :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
no nic zobaczymy 12 mam wizytę w przychodni to mi go tam dokładnie zważą i zmierzą
Tibby Suknia bardzo ładna taka delikatna :-D :-D
a obrączki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

04 sie 2010, 10:41

gozdzik, ty się martwisz przestojem jak twoje dziecka ma ponad 7kg, mi na łazienkowej wadze wyszło, że mój maluch ma niecałe 6kg! 5800g dokładnie! :ico_olaboga:

wisnia3006, Zuzka cudowna kluseczka! :ico_brawa_01: takie ma śliczne oczka! :ico_brawa_01:

dziewczyny czy jak się za pierwszym razem szczepilo ta szczepionka 5w1 to potem mozna przejsc na zwykle? czy trzeba kontynuowac ta jedna metoda? bo dziewczyny na czerwcowkach takie opinie zle na temat tych skojarzonych szczepionek wyszukały, że ja się zaczynam bac, a za tydzien mamy drugie szczepienie umowione.

ten wniosek o przedluzenie macierzynskiego tez musze niestety zlozyc :ico_noniewiem: a tak mi sie nie chce specjalnie po to jechac do pracy :-P ale maluch przynajmniej bedzie miał przejażdżkę ;-)

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 sie 2010, 10:47

dziewczyny czy jak się za pierwszym razem szczepilo ta szczepionka 5w1 to potem mozna przejsc na zwykle?
niestety trzeba kontynuować :ico_noniewiem: ale 100% nie jestem pewna
ja szczepie akurat tymi z ośrodka Jule tez tak szczepiłam ale wiele jak nie zdecydowana większość szczepi skojarzonymi i sobie chwali
jak juz szczepisz tymi to nie kombinuj przynajmniej to moje zdanie
ty się martwisz przestojem jak twoje dziecka ma ponad 7kg,
ano martwię bo juz od jakiegoś czasu tak jak pisałam waga stoi a powinna te kilka dkg na tydzien rosnąć

kaczorek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

04 sie 2010, 14:54

witam
tibby, piękną będziesz panną młodą :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: obrączki bardzo fajne
co do paczki to sie nie przejmuj już raz mi ja wysłałaś a za gapowe sie płaci :ico_oczko:

wisnia3006, jaka Zuzia jest fajniutka taki bobasek :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

gozdzik, fajnie że wyjazd sie udał i mam nadzieje że trochę odpoczęłaś :ico_noniewiem: zgadzam się ze dzieciaczek musi przybierać cały czas na wadze, uważasz? że sztuczne jedzonko lepiej ,,pasie,, dziecko- pytam bo ja muszę kontrolować wagę Jasia bo on nie przybiera za dużo przez to ulewanie :ico_sorki: a ja niestety wracam do pracy za miesiąc i planuje karmić go nadal swoim mleczkiem bede odciągać

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 sie 2010, 15:30

my po spacerku pochmurno i ciut chłodno ale Bartoszek spał 3 godz
widac odpowiada mu taka pogoda spał jak suseł owinięty kocykiem :-D
uważasz? że sztuczne jedzonko lepiej ,,pasie,, dziecko-
zdecydowanie lepiej dziecko powinno przybierać na sztucznym ale za 1,5 miesiąca Jasiowi będziesz mogła stopniowo wprowadzić jedzonko wiec ulewanie powinno sie zmniejszyć a brzuszek bardziej pełny
wiec sztuczne mu nie będzie potrzebne skoro chcesz odciągać :-D
Jule samym cycusiem karmiłam 6 miesiecy ale chyba w przypadku Bartoszka sie nie uda :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: choc zobaczymy może waga ruszy :ico_sorki: :ico_sorki:

NICOLA_1985

04 sie 2010, 16:36

hej
ja dzisiaj spacerek z dziecmi zaliczyłam na rynek bo musiałam załatwic wózek dla Karoliny i buty na recepte..
wózek wybrałam taki:
http://maclaren.pl/product_info.php?products_id=97
kosztuje 1500 zł ale ja mam to refundowane i moge wykorzystac do 1800zł
a buty dopiero wybiore jak szewc przyjedzie mi do domu z katalogiem
jeszcze nas czekaja dzisiaj rehabilitacje a Karolina taka marudna.... :ico_noniewiem:
spac isc nie chce .. tylko broi i marudzi cały czas... :ico_noniewiem: juz mam dosyc jej dzisiaj troche.. :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

04 sie 2010, 18:16

kaczorek, mój Tobik jest na sztucznym mleku i jak widzę, to to sztuczne wcale tak nie pasie. chyba, że masz takie dośc mocno kaloryczne. bo mój tobik ma takie dla alergikow malokaloryczne i malo przybiera moim zdaniem :ico_noniewiem: ale za tydzień idziemy na szczepienie więc sie dowiem jak tam ta waga ;-)

zalatwiłam dla malego wizyte u nefrologa na wrzesien i pełno badan musimy jeszcze moczu zrobic. na szczescie mamy na wszystko cały sierpien.

miłego popołudnia.

[ Dodano: 2010-08-04, 18:20 ]
kaczorek, wysle ci te tabletki z pewnością. nie masz co się martwic, że ci nie odeślę, a ty mi zaplaciłaś.
zaraz idziemy do apteki kupic małemu mleko, bo nam się niespodziewanie skonczyło, więc mogę wpaśc na pocztę i ci wysłac już teraz. wezmę kaskę od mamy pożyczę ;-)

Wróć do „Przedszkolaczki”