kasia70
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

28 gru 2008, 10:49

Jestesmy z okolic Włocławka.Rodziłam w małym szpitalu w Radziejowie bo tam pracuje lekarz , który prowadził moją ciąże, która przebiegała bez problemowo, przytyłam tylko 3kg. co strasznie irytowało mojego lekarza.Rodzilismy razem z mężem .Wiktor wazył 4150, 57cm długi.Poród trwał 3 godziny , chociaż mały się zaklinował i miał problemy z wydostaniem się na świat .Całe szzescie wszystko skończyło się dobrze.Mały nie choruje, jedyne problemy jakie z nim miałam to takie ze słabo przybierał na wadze.Teraz waży 9kg. jest szczupły i wysoki.Wiktor to wyjątkowo pogodne dziecko, stale się śmieje, lubi sobie pospac, co dla mnie jest miłą odmianą po starszym 7-io letnim synu , bo ten to do 3 lat nocy nie przespał.
Wiktor na piersi był tylko 3 miesiące , teraz jest na bebiku 2R do którego dosypuje jeszcze kaszki.Mały uwielbia owoce,kaszki zbożowe, miesko.Ze względu na rodzinna alergie owoce dostaje na razie ze słoiczków.Surowe je jedynie jabłko.Chociaz ostatnio dałam mu w ręke banana i nic mu nie było.Spróbował tez troszke pomarańczy .

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

28 gru 2008, 11:05

Kasia jak ja Ci zazdroszczę tych przespanych nocek. Moj Kuba zaczął spać ladnie jak mial niecale dwa lata a Julce czasami się zdarzy lepsza nocka ale i tak bez pobudki się nie obejdzie. narazie miala tylko jedna przespaną noc :ico_noniewiem:

przytyłam tylko 3kg.
:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:
Ze względu na rodzinna alergie owoce dostaje na razie ze słoiczków.Surowe je jedynie jabłko.Chociaz ostatnio dałam mu w ręke banana i nic mu nie było.Spróbował tez troszke pomarańczy .
Może mu nic nie będzie. U nas też rodzinna alergia jest (ze str męża) ale Julka o dziwo może jeść wszystko :ico_szoking: ma tylko alergie na kosmetyki

[ Dodano: 2008-12-28, 10:06 ]
A ja mam dzisiaj taki nastrój, że bym chyba dzieci porozrywała :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: Kuba cale szczęście juz pojechal a Julka siedzi na dole u moich rodziców :-D

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 gru 2008, 11:24

kasia70, slodki synus, jakie ma dlugie wloski :ico_brawa_01:

malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

28 gru 2008, 11:36

Kasia Wiktorek słodki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Sylwia podrzuć nam Julcię :-D :-D :-D Ja jestem dziś nie do życia, tak mnie okres męczy :ico_zly: To przynajmniej Tosia będzie miała z kim się bawić, a P. zobaczy jak to jest z dwójką dzieci i może przestanie na Ignasia nalegać :-D

Tosi chyba kolejny ząbek idzie :ico_szoking: Od kilku dni marudzi, ma stany podgorączkowe, zagryza się na wszystkim co możliwe. Ale za Chiny nie pokaże co w paszczy drzemie :ico_nienie: Zauważyliśmy tylko, że lewy nie wychodzi tak szybko jak prawy, a nawet jakby się delikatnie schował.

Idę leżakować... Nałykałam się leków, ale nadal boli :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

28 gru 2008, 12:17

Sylwia podrzuć nam Julcię Ja jestem dziś nie do życia, tak mnie okres męczy To przynajmniej Tosia będzie miała z kim się bawić, a P. zobaczy jak to jest z dwójką dzieci i może przestanie na Ignasia nalegać
A gdzie Ty mieszkasz?? bo jak niedaleko to juz podrzucam :ico_haha_01: :ico_haha_01: A z dwójką jest cięzko na poczatku ale jak już większe to lżej niż z jednymbo teraz juz np Julka zaczyna bawić sie z Kubą a ja nie musze :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
lalunia
Trzy tysiące lat minęło...

28 gru 2008, 13:10

SylwiaO do nas też w razie co możesz Julkę dać, będą dwie hihi

Mojej Tosi tez idzie dwójeczka górna lewa ale powoli, narazie po tych czterech ząbkach miałam troche spokoju od marudzenia ząbkowego :-)

[ Dodano: 2008-12-28, 12:59 ]
laseczki dla Was na ten nadchodzący Nowy Rok !! :-D

Obrazek

basia24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 gru 2008, 14:44

czesc
kasia70, wiatm bardzo milo Cie poznac, syneczka masz slicznego i smieszka takiego, moja Zuzia tez taka jest :ico_oczko: Sylwia.O., filimik rewelka ja sie z smiechu polakalam a zuzia bila brawo ale nie wiem komu :ico_noniewiem: slicznie sie bawia twoje dzieci. :ico_brawa_01: mi moze sie uda tez jakis filmik dodac :ico_oczko: malgoska, trzymaj sie kochana, biedna jestes, ale okres pewnie szybko ci sie skonczy,
maz byl chory cale swieta ale juz jest ok, zuzia sie rozgadala na celego, wystawia palec i mowi nunu, robi papa i mowi papa, do laptopa nie chce isc u nas to nie dziala :ico_placzek:
zimno u nas ale bylismy na spacerku z zuzia teraz gotuje jej obiadek i leniuchujemy fajnie tak jak jak nie trzeba gotowac i spatac mam duzo czasu dla zuzi i caly czas sie znia bawie,
moje zdiecia z swiat nie sa dobrej jakosci nie wiem dlaczego pomazane cale malo ich mamy :ico_nienie:
Spróbował tez troszke pomarańczy .

kasia70
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

28 gru 2008, 14:53

Sylwia O u nas wszyscy alergicy,ja po zjedzeniu kawałka banana dusze się ,puchne.Lekarz powiedział ze alergia na ten owoc jest zadko spotykana,

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

28 gru 2008, 15:03

.Lekarz powiedział ze alergia na ten owoc jest zadko spotykana,
u nas kuba był uczulony na banana. Ale jak u Was wszyscy alergicy to lepiej faktycznie byc ostrożnym

[ Dodano: 2008-12-28, 14:03 ]
Sylwia.O., filimik rewelka
:-D :-D :-D :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

kasia70
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

28 gru 2008, 16:35

Sylwia O świetny filmik.Jak niewiele potrzeba zeby dzieciaczka rozsmieszyc.
Dobrze macie ze mozecie dzieciaczki chociaż na chwilebabci podrzucic ,my niestety zadnej nie posiadamy.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”