Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

Re: Letnie dzieciaczki 2012

29 paź 2012, 11:25

No a ja muszę wyczyścić sobie kuwete i wałki do kleju bo mój wielmożny małżonek w sobotę malował pokój i już mu siły na mycie sprzętu nie starczyło....Wrrrrrrrrrrrrrrrrrr :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
Od rana miałam zacząć tapetować a teraz muszę czekać aż mi się farba odmoczy :ico_zly:

Madleine ja wychodziłam z małym jak miał tylko katarek.

W środę powinniśmy mieć szczepienie ale tak sobie myślę że pojadę tylko podrzucić im szczepionkę i zapytam czy możemy przesunąć na kolejną środę bo teraz czasami bylibyśmy uwięzieni na Święto Zmarłych.

Awatar użytkownika
Madleine

29 paź 2012, 12:17

dizewczyny mam pytanie.
Od kilku dni mały czasem przy jedzeniu zaczyna płakać,czasem powoli zaczyna stekac a czasem jest to taki pisk,ze masakra...
Wogole jak juz zacznie marudzic,plakac to ciezko go uspokoic szarpie sie strAsznie,uspokoi na minute i zaraz znowu to samo... nie wiem co mu jest...uspokaja sie glownie jak sie z nim chodzi - to zazwyczaj pomaga od ręki.
teraz juz 3 butelki z rzędu nie zjadl całej ( tylko pół) bo w trakcie zaczal plakac.
Teraz jak sie szarpal to polozylam go lozeczka,usnal doslownie na minute i obudzil sie mega zadowolony i usmiechniety
Chyba dzis pojdziemy do lekarza.Ale troche sie martiwe...
Nie wiem czy cos mu jest czy tylko to jakies jego histerie zeby go nosic...co myslicie?
bo ostatnio co mu sie nie spodoba to jest ryk i histeria ;/

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 paź 2012, 12:32

Madleine Agatka też ostatnio trudna w obsłudze jest i ciągle kwęka. Może nasze dzieciaki coraz bardziej kumate i uczą sie wymuszać troszeczke, hm. a jak Marcinek ma katarto może się zle czuje, zle mu się je. Do lekarza zawsze podejść możesz, a nuż coś doradzi :-)
Nocki u nas to koszmar teraz, budzi sie co 1-2 godz. Gdzie moja śpiąca Agatka;-)))

Awatar użytkownika
Madleine

29 paź 2012, 12:39

Marta chyba masz racje...Marcinek teraz siedzial mi na kolanach i jak mu sie znudziło to znowu histeria ehhhh ciezko ;/

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 paź 2012, 13:51

Może nasze dzieciaki coraz bardziej kumate i uczą sie wymuszać troszeczke,
mi też się tak wydaje. Wczoraj płacz straszny tak z niczego, chwilę wcześniej uśmiech na buzi. To mu daje cycka a on nie jeszcze większy płacz. Ale dałam mu na siłę bo już długo nie jadł i jak zjadł to znowu się uśmiechał :ico_olaboga:
A co tzn ze zmienia sie cykl z 3-4 h na 24 h? No nie zrozumialam troche :-)
właśnie wczoraj zaczęłam czytać książkę "uśnij wreszcie" jak chcecie mam w pdfie. No i tam napisane jest że dzieci 3-4 miesięczne zmieniają cykl. Wcześniej to wszystko się działo w 3-4h tzn zjadł pobawił się poszedł spać i to trwało tak właśnie około 3h a teraz tak już nie ma teraz ma cykl 24h już taki mądrzejszy to chodzi że już rytm całodniowy jest ale u Ciebie już jest. Po za tym niewiele dowiedziałam się z tej książki nie skończyłam całej jeszcze. Jedynie to że jeśli chcemy by dziecko ładnie spało w nocy ma samo zasnąć w nocy. Nie możemy bujać bo dziecko oczekuje od nas że będzie cały sen bujany, jeśli zaśnie przy cycku oczekuje że będzie całą noc miało cycka bo każdy człowiek budzi się ileś tam razy w nocy sprawdza że wszystko w porządku to zasypia od razu i nie zdaje sobie sprawy że się obudził a niemowle jak go usypiamy na rękach i się przebudzi na te 30 sekund to zobaczy że leży sam i się budzi. Tyle w teorii z praktyką gorzej :-D

Idę do pieca bo boję się że mi wygaśnie zaraz dopiszę./

Mamusia28
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

29 paź 2012, 14:27

A moje dziecko spi juz 2 godziny <szok> pisalam wam wczoraj ze poszla spac godzine wczesniej w zwiazku ze zmiana czasu....a obudzila sie normalnie o 7 rano:) nowego czasu. Tez dzisiaj mamy problem z jedzeniem z cyca - nie chce, marudzi, possie chwile i odrzuca i placze. Dalam jej butelke bebilonu - zjadla 120 i poszla spac no i wlasnie tak spiii i spiii juz sie zaczynam martwic bo zazwyczaj krotsze ma te drzemki.

Awatar użytkownika
malinowa19
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

29 paź 2012, 15:41

jeśli zaśnie przy cycku oczekuje że będzie całą noc miało cycka bo każdy człowiek budzi się ileś tam razy w nocy sprawdza że wszystko w porządku to zasypia od razu i nie zdaje sobie sprawy że się obudził a niemowle jak go usypiamy na rękach i się przebudzi na te 30 sekund to zobaczy że leży sam i się budzi. Tyle w teorii z praktyką gorzej :-D
mój Mały usypia przy cycu i jak się juz najada to przekręca główkę, kładzie policzek na cycu i idzie spać :-) tak słodko to wygląda :ico_oczko: no i ja podkładam mu w to miejsce ciepły, milusi kocyk i on tak spi. a jak otworzy oczka i zobaczy że jest ciemno to spi dalej :-)

Awatar użytkownika
malinowa19
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

29 paź 2012, 15:48

Wczoraj płacz straszny tak z niczego, chwilę wcześniej uśmiech na buzi. To mu daje cycka a on nie jeszcze większy płacz. Ale dałam mu na siłę bo już długo nie jadł i jak zjadł to znowu się uśmiechał :ico_olaboga:

mój dokładnie tak samo robi, zaczęłam sie tym martwić... :ico_olaboga: ale widzę że nie on jedyny ma takie zachowanie...
i pochwalę się że Iguś po kompieli ok godz 20 zasypia i tylko budzi się na cyca (nie wiem ile razy bo śpi ze mną i nieświadomie go karmię :ico_haha_01: ) no i wstaje ok godz 9 rano :ico_brawa_01: więc przesypiam całe nocki :-)
czasami się tylko zdarzy że w nocy pomarudzi ale to góra 15 min

Mamusia28
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

29 paź 2012, 17:09

mój dokładnie tak samo robi, zaczęłam sie tym martwić... :ico_olaboga: ale widzę że nie on jedyny ma takie zachowanie...
i pochwalę się że Iguś po kompieli ok godz 20 zasypia i tylko budzi się na cyca (nie wiem ile razy bo śpi ze mną i nieświadomie go karmię :ico_haha_01: ) no i wstaje ok godz 9 rano :ico_brawa_01: więc przesypiam całe nocki :-)
czasami się tylko zdarzy że w nocy pomarudzi ale to góra 15 min
To cudownie spi:) Moj susełek spał 2 godziny, wstała, pobawiła się, poleżała na brzuszku, zjadła i poszła z powrotem spac.

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 paź 2012, 19:26

i pochwalę się że Iguś po kompieli ok godz 20 zasypia i tylko budzi się na cyca (nie wiem ile razy bo śpi ze mną i nieświadomie go karmię
super śpi :ico_brawa_01: a powiedz bo już pytałam dziewczyn ale żadna nie odpisała jak to się karmi przez sen? Maks też śpi ze mną ale jak kręci się przez sen kwęka to ja siadam kładę poduszkę do karmienia i kładę Maksa na nią. No i karmię. Często przy tym zasypiam na siedząco, Maks cały czas śpi. A wy jak na boku karmicie? A jak z drugiego cycka ma jeść to jak? Przekładacie dziecko z drugiej strony? Bez biustonosza śpicie?
a jak otworzy oczka i zobaczy że jest ciemno to spi dalej :-)
w nocy to i u nas nie ma problemu. Gorzej w dzień bo ciemno nie jest.

A propo regulacji byłam w mieście z Maksiem no i znowu tak dziwnie. No ale czekam do 19 wykąpie i po 20 położę spać. Jeśli się da.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”