Awatar użytkownika
-indigo-
Jestem najmądrzejszy na forum!

03 cze 2008, 09:49

hejo
Frydza swietnie Wiki zasuwa. Tomek też się rwie.
Ja to muszę koniecznie wam nagrać jak Tomek tańczy bo to jest szł normalnie. On cały chodzi jak słyszy muzyczkę. Widziałam to juz setki razy i nadal mnie powala hehe.

J wczoraj dałam Tomkowi truskawke i troszke go uczuliła. A Wy juz dawałyście truskaweczki??

Ej Aleksandrowicz niepotrzebnie na męża naskoczyłaś. Przecież nie zrobił tego z lenistwa tylko nie poczuł. Każdemu może się zdarzyć, to jeszcze nie koniec śwata.
O właśnie w tej chwili mój sie osrał i sobie stał w łóżeczku zamiast spac bo wiedział,ze mama przyjdzie przebrać.

A powiedzcie mi czy wasze dzieci robią zwarte kupki, takie jak dorosły?? Bo mój omek jakis czas temu takie twarde ro bił a teraz raczej non stop rzadkie. No i tak się zastanawiam czy to normalne??

A jak to teraz jest u was z jedzeniem?? Ja ciągle myślę, że on je za mało a innego dnia, ze za dużo. Sama już nie wiem?
U nas są trzy dania główne:
Śniadanie ok 9 200ml kaszki gęstej (podanej łyżeczką) i jeszcze mała kanapeczka
Obiad ok 1-2 danie jednogarnkowe, zupka jarzynowa ok 200-400 g (tak ze dwa słoiczki te kupne gdzies by wyszło)
Kolacja 18-19 ok 250 kaszki gęstej
o północy 200 mleczka
A między tymi posiłkami jogurty, owoce, chrupki, herbatniki, picie
A Wy dajecie więcej lub inaczej??

Awatar użytkownika
magda26
Trzy tysiące lat minęło...

03 cze 2008, 09:57

Hej Kamilko

Truskawki moj juz wcina na poczatku dalalm mu dwie i nic potem 3 i nic a teraz okolo 6 truskawek je i nic nie ma wiec je sobie co drugi dzien kilka sztuk :):

Kupki normalne i zalezy co zje tak mi sie wydaje :ico_noniewiem:

Rano butelka mleczka 260 ml
za 2 godziny drugie sniadanie roznie jajko lub paroweczke lub rogalik z dzemem
potem obiad gotowany np zupka lub drugie wczoraj np zjadl na obiadek 3 ziemniaczki ugnjiecione z maselkiem i marchewka do tego 2 kuleczki gotowanego mielonego ze swiezo mielonej lopatki.
nastepnie deser z owocow potem roznie podwieczorek i mleko na noc tez 260 ml w nocy nie je :):

A w miedzy czasie roznie albo skubnie co my jemy a do tego biszkopty chrubki itp :):

No i koniecznie wklej filmik jak tanczy robi to jak DJ perfekcyjny ...kawalek mialam okazje zobaczyc :):

Awatar użytkownika
-indigo-

03 cze 2008, 10:16

kawalek mialam okazje zobaczyc
Uwierz, ze to było nic w porównaniu z tym co wyprawia w domu:)

Awatar użytkownika
magda26

03 cze 2008, 10:23

to dawaj filmik :):

Awatar użytkownika
-indigo-

03 cze 2008, 10:33

to dawaj filmik
wkrótce...

Awatar użytkownika
magda26

03 cze 2008, 10:35

OKI z niecierpliwoscia czekam hehe na Tomeczka ...a jak tam Kamilka przygotowania do roczku ??

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 cze 2008, 10:56

WIKI juz tak chodzi ze szok :ico_szoking: drepta drepta normalnie tak od wczoraj szaleje ze szok :-D

EDYTKO och ta netia wspolczuje perypeti :ico_olaboga:

MADZIU ta tapeta to u mojego brata jest,pol sciany jest wymalowane a dolem leci tapeta a na gorze sa kubusie puchatki i prosiaczek,moge fotki pokazac bo rewelka :ico_oczko:

KAMILKO czekamy na filmik :ico_oczko: a kupki Wiki robi zwarte a luzne jak zeby jej ida!
a menu wyglada tak;
rano o 6 flacha
9-sniadanko kanapka lub cos innego
pozniej serek
okolo 14 obiad zupa i 2 danie
jakies biszkopty,chrupki
pozniej 19 deserek
i 21 flacha na noc :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-06-03, 10:58 ]
A Wy juz dawałyście truskaweczki??
ja jeszcze nie dawalam :ico_oczko:

Awatar użytkownika
-indigo-

03 cze 2008, 11:26

a jak tam Kamilka przygotowania do roczku ??
Ja tak nie przeżywam jak Ty. Właściwie z przygotowań to mam tyko tort zamówiony hehe. A co tu wymyslać. Zdecydowalismy, ze będziemy grillować. No to w czwartek lub piątek zakupie mięsko i zapekluję i w sobotę kilka sałatek i jazda nad wodę. Balony ze soba zabierzemy i będzie kolorowo.

No jedynie co to musze ogarnąć mieszkanko. Ale nie rzucam się nanie jak przed świętami. Przeciez sprzątam cały rok to syfu nie ma.

Madzia wydaje mi się, ze Marcinek dużo je. Wiki podobnie do Tomka.
Spadam bo w piżamie jeszcze siedze a Tomek zaraz sie obudzi i już nie będzie czasu.
Ale na szczęście obiadki wczoraj naszykowałam to mam luzik chociaż z tym.

BeWu
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

03 cze 2008, 11:42

WITAM!!! :ico_buziaczki_big:
Na początek sorki, że tak rzadko tutaj wpadam, ale uwierzcie że jak tylko moge to zaglądam na nasze fgorum i podczytuję co tam słychać u moich najfajnieszyuch mamuś :)

Gratuluje wszystkim dzieciaczkom postępów! są naprawdę świetne :ico_brawa_01:

Frydza nie wiem dlaczego ale to że Wiki choidzi jakoś mnie nie zdziwiło heheheh :ico_oczko: brawa dlas małej :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Madziu i Kamilko fajknie że się spotkałyście, kurcze oglądałam tu kiedyś zdjęcia madziorki z krakowa i tak żałowałam że to przegapiłam, bo do Kraka mogłabym śmiało podjechać z Kali to tylko 50 km....

Kamilko czadowa fryzurka :ico_brawa_01:

Kurcze tak dawno mnie tu nie było że wszystkiego nie nadrobię :ico_olaboga:

Co do przygotowań do roczku, a to już za 2 dni! :ico_brawa_01: to też jak narazie zamówiłam Kalince torta w kształcie biedronki, zapraszamy chrzestnych i dziadków na kawkę i kiełbaskę z grilla, no i pasowałoby zropbić jakąś sałatkę nie? hehehehe
reszta rodzinki /a jest ich dużo/ pewnie będzie chodziła na raty hie hie

a na koniec problem:
kochane pisałam wam kiedyś że moja Kali chodzi na paluszkach i że się martwię bo miała wzmożone napięcie mięśniowe, a Wy pocieszałyście mnie że to normalne na początku chodzenia. Problem w tym że ona nadal tak chodzi i jak tak dalej pójdzie to samam nigdy nie zacznie chodzić bo na samych paluszkach się nie utrzyma :ico_placzek:
chyba powinnam się poradzić lekarza nie? doradźcie? plizzzzz..... :ico_sorki:

no i jeszcze jedno pytanko:
szczepiłyście wasze skarby na pneumokoki?
bo ja się zastanawiam czy to sens, tymardziej że słyszałam że te szczepionki które są u nas dostępne nie stanowią ochrony przeciwko tym pneumokokom które u nas występują.... cholera sama nie wiem, a to trrochę jednak kasy jest....

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 cze 2008, 11:47

BeWu, witaj kochana :-D co do tych stopek to moze faktycznie idz do lekarza,bo Wiki tez tak chodzila jakis czas ale jej to przeszlo i teraz normalnie stawia stopke!
Na pneumokoki nie szczepilam i chyba zadna z czerwcowek nie szczepila :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”