jeśli straci przytomność powinnaś najpierw sprawdzić czy oddycha, przysuwając ucho do jej buzi, jeśli oddycha położyć ją w pozycji bezpiecznej na boku, jeśli nie oddycha, zacząć resuscytację, odgiąć jej głowę do tyłu, kładąc jedną rękę na czole, drugą pod brodę, następnie swoimi ustami obejmujesz jej buzię i nosek i zaczynasz od 5 wdechów, następnie 30 uciśnień mostka palcami wskazującym i środkowym, a następnie 2 wdechy i znów 30 uciśnień mostka i tak aż do odzyskania oddechu, wtedy na bok na pozycję bezpieczną. W tym samym czasie ktoś musi zadzwonić po pogotowie.nic nie znalazłam co się robi po utracie przytomności. Czy trzeba reanimować i robić masaż, czy używać innych metod.
Jak zauważysz, że ma bezdech, to dmuchnij jej w buzię. Ja nie miałam tego problemu na szczęście, ale słyszałam, że to pomaga.Co powinno się wtedy zrobić,
tak się właśnie zastanawiałam czy to nie dla starszych dzieciakówz tym ze to brdziej cwiczenia na wiek 2 latka
oby musiałaś przeżyć chwilę grozy. Współczuję bardzo.Oby to było pierwszy i ostatni raz
dzięki, miałam kurs pierwszej pomocy. Tyle, że to tak na spokojnie łatwo, a w nerwachpinko swietnie napisalas co tzreba robic
Szczerze, to ja myślałam że to już koniec. Niby chwilę to tyko trwało, ale w trakcie to było jak wieczność. Najczarniejsze myśli mi przez głowę przemykały.musiałaś przeżyć chwilę grozy.
także miałam kurs pierwszej pomocy przed medycznej :) na tym kierunku LO na ktrym bylam bylo to obowiazkowe, robili Nam go w Strazy pozarnejdzięki, miałam kurs pierwszej pomocy. Tyle, że to tak na spokojnie łatwo, a w nerwach
ja mam cala glowe pytan .. jak np wyjade z Julią w maju, a tu w PL mamy szczepienie na sierpien to co? da sie wykonac te szczepienie w kraju w ktorym sie jest czy trzeba zjechać do PL ? ..Dzień Dobry w słoneczną niedzielę
dobrze, że wszystko już dobrze oby nigdy więcej takich przeżyćSzczerze, to ja myślałam że to już koniec.
bardzo przydatnytakże miałam kurs pierwszej pomocy przed medycznej
nie zastanawiałam się nad tym... ale masz rację, to też ważne sprawy, o których trzeba pomyśleć.ja mam cala glowe pytan .. jak np wyjade z Julią w maju, a tu w PL mamy szczepienie na sierpien to co? da sie wykonac te szczepienie w kraju w ktorym sie jest czy trzeba zjechać do PL ? ..
to superkabaret elita występował, uśmialiśmy sięi odpoczęliśmy od maluchów
mogę zapłacić, jak bedzie trzeba do się do Pl przyjedzie i tyle, chociaz wolalabym uniknac rozjazdowjak nie mają tych szczepień za darmo to pewnie byś musiała płacić
Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość