Dostaliśmy 2 x po 1000 zł ale nie powiem ci co trzeba było zrobić i co jest potrzebne bo sprawami takimi zawsze mąż się zajmuje i on chodzi po urzędach.Dziewczyny czy któraś z was dostała lub się orientuje czy do tego drugiego becikowego brane są pod uwage dochody z tego roku.
My po obiadku .Ja w południe gdy Lila spała położyłam się i godzinkę przespałam. Pogoda taka okropna że spać się tylko chce.
Teraz pasuje mi iść na strych posprzątać ale nie mam z kim dzieci zostawić.Mama położyła się po obiedzie więc nie będę ją budzić.
Zauważyłam że Martysia już zdecydowanie więcej czuwa i nie śpi.Znaczy nadal śpioszek jest ale dużo więcej ma czasu aktywnego.
Teraz nie śpi już od 2 godz więc pewno niedługo padnie . Na szczęście jest grzeczniutka i nie wymaga noszenia czy lulania. Siostra się nią głownie zajmuje.
Dzwoniłam dziś do szpitala by się zarejestrować do ortopedy,znaczy Martynkę na kontrole bioderek bo pediatra mówiła że jedno coś tam nieprawidłowo jest choć może się jeszcze to naprawić i co terminy najbliższe na koniec stycznia a ja muszę iść zaraz przed świętami. Dzwoniłam potem do tego samego lekarza tylko prywatnie i za kilka dni nie ma problemu by mnie przyjął. Szlak mnie trafia bo 90 zł wizyta u niego kosztuje z usg a dla mnie to nie mało no ale cóż zdrowie dzieci najważniejsze.