Awatar użytkownika
edulita
Trzy tysiące lat minęło...

11 lis 2009, 16:40

Wiolaw - spirytus jest naprawde chyba najlepszy na kikut pępowinowy, dziwi mnie że kazali ci chusteczkami nawilżanymi przecierać :ico_noniewiem: . Przeciez aby kikut odpadł musi sie zasuszyć :ico_noniewiem: Dobrze ze sama wies co robić ale jesteś już podwójną mamą więc widac doświadczenie :ico_brawa_01: .
Sabcia - piszesz o rzeczach jak z kosmosu :-D gdzie w polsce duże ilosci i wybór w posiłkach :-D z tym to tam fajnie miałas tylko zazdrościc :-)

Awatar użytkownika
wiolaw

11 lis 2009, 17:45

hej kobietki

ja własnie porzegnałam gości , którzy przyszli do Karolka a teraz mam chwilke i musze naszykować Ale , bo idzie na urodziny do synka mojej siostry

Sabcia no, no jadłospis rzeczywiscie jak w hotelu , u nas to racje żywieniowe glodowe wręcz , obiad podawany na talerzu , przewaznie jakieś papy bleeee, a kolacja o godz 17 a potem juz głód cie czeka , albo ktoś z rodziny cie dokarmi , albo nie :ico_noniewiem:

dobra musze uciekać , bo wszyscy sie szykują na urodzinki a ja musze do maluszka lecieć , bo sie budzi
najchetniej to poszłabym z nimi , ale niestety bedzie dużo dzieci a synek siostry jech chory , a pewnie i jakieś inne dziecko prycha , bo takie chorobska wkoło

odezwe sie jak tylko maz wróci z delegacji , bo on odwozi ale i rusza w droge :ico_noniewiem:

asika82
4000 - letni staruszek

11 lis 2009, 19:50

Witam!
gapa bez zmian więc szpital raczej nas ominie.

Wiola u nas pępek odpadł w 9 dobie.

Sabcia to ty na wczasach byłaś rodzić małą a nie w szpitalu :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Sabcia

11 lis 2009, 20:11

no widzicie a tutaj na pępek nic sie nie stosuje ma sam odpasc i tyle :ico_noniewiem: moja mała nadal ma, a syn w drugiej dobie stracił

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

11 lis 2009, 20:23

dziwi mnie że kazali ci chusteczkami nawilżanymi
- bo to takie specjalne waciki nasaczone spirytusem,ale guzik daja :ico_oczko:
gapa bez zmian więc szpital raczej nas ominie.
- uffff :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Sabcia

12 lis 2009, 11:19

Sabcia to ty na wczasach byłaś rodzić małą a nie w szpitalu
chyba masz racje hehehe

My juz z Ncola po spacerku - synus w szkole a pogoda u nas przepiekna jak polska złota jesien dosłownie - takze az zal było do domu wracac dlatego szłam dłuzsza droga :-D a mała jak spi tak spi
Dzis w nocy obudziła sie zamiast na 24 na papu to o 23 a potem zaraz o 2.00 w nocy no ale na szczescie wstała o 7.00 - moze dlatego ze dwa razy po 120ml wyczłapała :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
edulita

12 lis 2009, 11:25

Witam
Ja dzis eszcze mam wolniejszy dzień ale jutro mamy poradnie głuchoniemych,rehabilitacje i kontrol u rodzinnego :ico_olaboga: więc dziś musze posprzątać i poprać bo jutro to juz nic nie zrobie :ico_noniewiem:
pogoda u nas przepiekna jak polska złota jesien dosłownie
a u mnie słota i dookoła pełno błota :ico_zly:
Widac Nicol potrzebuje więcej jedzonka skoro szybciej zgłodniała :-) nic dziwnego chce rosnąc duza na pocieche dla mamusi :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-11-12, 10:28 ]
U nas wczoraj strzelił już 4 miesiąc więc stawiam wam torcik :ico_tort: no i już za pare dni pomyślimy o rozszerzaniu diety :-)

asika82
4000 - letni staruszek

12 lis 2009, 12:05

Witam!

Edulita a ten torcik to z gotowanej piersi marchewką ?... jak tak to ja się częstuję :ico_haha_01:

Sabcia zazdroszczę pogody u nas tez leje jak u Edulity. My jeszze na spacerku nie byłśmy ale to przez te gile malutkiej. W następnym tygodniu już wyruszymy :-)

U nas pobudki w noy co pół lub co godzinę ... wyspana jestem nie ma co :ico_olaboga:
Moja mama juz w pracy więc ja juz normalne zycie zaczęłam tzn tylko ja pracuję i koniec w chodzeniu do południa w pidzamce. :ico_placzek:

Awatar użytkownika
edulita

12 lis 2009, 12:11

asika82, - to specjany tort dla karmiących piersią bo wystawiony z myślą o was cioteczki laktacyjne :-D
Moja mama juz w pracy więc ja juz normalne zycie zaczęłam tzn tylko ja pracuję i koniec w chodzeniu do południa w pidzamce.
oj Asiu dasz rade wiem jak się czujesz bo tez jestem sama - może mniej posprzątasz, mniej porobisz ale w końcu wpadniemy w rytm i damy rade :-)
Biedulka jeszcze niewyspana - mam nadzieje że już kolejne nocki będą lepsze :-)

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

12 lis 2009, 12:59

jutro mamy poradnie głuchoniemych,rehabilitacje i kontrol u rodzinnego
- o matko,i to wszystko dlatego,ze Idka byla wczesniakiem???
Edulita a ten torcik to z gotowanej piersi marchewką ?... jak tak to ja się częstuję :ico_haha_01:
- he,he :-D

Pisalam wczoraj z nasza Bigottka - u nich wszystko dobrze,nie moga sie nacieszyc malutka,nie zaglada na forum,bo ja jeszcze troszke szew ciagnie :ico_oczko: Pozdrawia was serdecznie :ico_sorki:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”