witajcie kochane
BUZIAKI DLA NASZYCH KOCHANYCH SOLENIZANTEK !!!!! :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:
co do mycia zabkow to Julia tez lubi... ale nie myje jej codziennie bo czasem mi sie zapomni

jej ilosc zabkow to naarazie 7... cos jakos ostatnio jej nowe nie wyrastaja.
nauka siusiania do nocnika idzie całkiem całkiem... oczywiscie mala ciagle sie buntuje, ale dzis juz zrobila do niego i kupke i raz siusiu. Poprostu trzeba wyłapac moment... aż zrozumie do czego nocnik służy. Dzis gadałam z mamami dzieciakow z przedszkola i rozne były zdania na temat nocnika. Ale ja uwazam ze to wszystko zalezy od dziecka. Jedni mowia ze dopiero jak skonczy 1,5 roku inne ze od momentu jak dziecko same siedzi to juz nalezy sadzac na nocnik. Ja uwazam ze wiek tu nie jest az tak znaczy, wazna jest nasza wytrwałość i konsekwencja w nauce dziecka sikania

A im dziecko starsze tym bardziej sie buntuje i szybciej przyzwyczaja sie do wygodnych pampersow... rok to wg mnie dobra pora na rozpoczecie nauki... bo zanim juz sie dziecko nauczy sikac do tego nocnika to akurat bedzie miało z 1,5 roku, bo szybciej watpie by sie nauczyło.
a ja jutro mam szkołe... Iwonko ty to masz taki sam tryb zycia jak ja... praca, dom, dziiecko, szkoła i tak w kółko... nawet nie mam kiedy sie porzadnie wyspac a nie mowiac juz o jakis zakupach