Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 lis 2008, 14:24

perelka25, dziekuje ząb dobrze jak nie gryze po tamtej stronie :D:D

juz mi powoli przechodzi zly nastroj zrobilam piernik tzn dopiero sie piecze mam nadzieje ze mi wyjdzie chlopa zaciagnelam do zmywania garow... bo mimo wszystko zle sie czuje krew mi buchnela z nosa i duszno mi jest a no i na dodatek zgaga ehh... juz czassem mam wszystkiego dosc/.... boje sie ze moj zwiazek sie rozpadnie bo on robi mi na zlosc i nie akceptuje moich rodizcow chociaz ci wlaza mu w nonono...a to dlatego ze ja nie odzywam sie do jego starej boze jaki to tuman widzial ile sie ocierpialam grozilo mi poronienie wlasnie przez nia cale 4 m0ce stresu i nic jejku ... powininen byc za zoną wiem ze mnie kocha ale ... we mnie cos sie lamie:(

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

09 lis 2008, 14:57

skończyłam wyszywać wczoraj i chwalę się :-)

Obrazek

teraz zabieram się za aniołka... :-)

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 lis 2008, 15:07

Witajcie :-) , ale się rozpisałyście :ico_olaboga: , już doczytałam, wczoraj wróciliśmy ok 23 fajnie było, dziś wstaliśmy ok 9 i się w sumie nie wyspałam, byliśmy na zakupach, kupiliśmy trochę ubranek synkowi :-) , potem pojechaliśmy na zapiekankę i do męża siostry na szybką kawę, teraz muszę trochę odpocząć, bo jestem jakaś zmęczona, a już niedługo muszę obiad zrobić, dobrze, że mam od wczoraj, tylko ziemniaki obiorę, a pod wieczór przyjeżdżają znajomi na kawę :-)
ananke, śliczny obrazek :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

09 lis 2008, 15:33

donatka26, noo, to masz troszkę wrażen i ruchu... :-) ja tęsknię za ludźmi :-) noo i pewnie tak odliczam do mamy przylotu :-D
ananke, śliczny obrazek :ico_brawa_01:
dziękuję, dziękuję :-D

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 lis 2008, 17:19

ananke obrazek Ci wyszedł super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

U mnie mama była, ale już pojechali, chyba się teraz zdrzemnę.

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

09 lis 2008, 19:04

ananke obrazek śliczny :ico_brawa_01: ciocia M też wyszywa i potem ma na prezenty oprawia to i daje, dostaliśmy na ślub wielki bukiet w wazonie a w tym roku ola dostała śliczną kaczuszke z parasolką, fajnie to na ścianie wygląda.

u nas całkiem miły dzień chociaż w centrum handlowym, M kupił sobie kurtke, mała wypatrzyła w smyku fabrykę misiów i namówiła mnie na miśka - troche drogo wyszedł bo jeszcze 2 komplety ubranek wziełyśmy, ale miała frajde. potem pizza i wróciliśmy do domu. chcialiśmy jeszcze :ico_kawa: wypić tam ale ludzi wszędzie tyle że na stoliki trzeba by czekać więc odpusciliśmy, może i dobrze, bo w domku poleżałam, odpoczęłam, Ola od razu po zakupach do mamy poszła więc luzik.

milutka, współczuję nastroju, a rozmawiałaś z mężem jak to odbierasz i dlaczego w ten sposób sie do jego mamy odnosisz? delikatnym trzeba niestety w tych tematach być, mama to mama i nawet jak myśli podobnie jak Ty to co innego myśleć a co innego to usłyszeć, nawet od żonki. mam nadzieje że dojdziecie do porozumienia.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

09 lis 2008, 20:46

dzięki dziewczyny za miłe słowa :-) :ico_sorki:
my przed obiadkiem wybyliśmy jeszcze na zakupki.. wdepnęliśmy do takiego sklepu, gdzie wszystko mają do domu i to o połowę taniej niż w supermarketach :ico_noniewiem: wypatrzyłam chusteczki nawilżone johnsona za 1,24f, a normalnie kosztują 2.59f :ico_olaboga: i Krzysiek kazał mi dwa opakowania wziąć... sprawdzaliśmy po 3 razy opakowanie czy całe, data przydatności 2011 rok, więc wzięliśmy... kupiłam też ręcznik ciemno bordowy, taki ciemniejszy, żeby do szpitala wziąć...

noo, a potem były telefony do Polski, jak co niedzielę raporcik zdać p.o.teściowej :-D i obiadek... :-) no i zaległam przed kompem :-)

Beatris60, ja w Polsce miałam pania, która kupowała ode mnie gotowe obrazki i najczęściej wybierała wzory.. teraz nadal wyszywam, bo mnie to uspokaja i tak zaczynają się piętrzyc te kanwy :-)

oki, spadam zajrzeć jeszcze na inne tematy i potem okiem jednym na ebay :-D

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 lis 2008, 21:30

hejcia:) mielismy gosci... ale juz poslzi szkoda bo fajnie bylo:) i dostalismy sliczny swiecznik na nowe mieszkano:)

a ja mam wzdecia i strzelam z pupki hhiihhi:) piernik pycha wyszedl zapraszam hihi

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 lis 2008, 21:36

Ja odzyskałam nareszcie komputer, bo bogdan rozmawiał na skype z kolegą. Widzę, że dziś na forum spokojnie.
ja też zerknę na Allegro, dzisiaj cały dzień nie zaglądałam, a potem spać.

[ Dodano: 2008-11-09, 20:37 ]
no milutka to w wolnej chwili musisz nam wrzucić przepis.

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 lis 2008, 21:42

Składniki:

* 1 szklanka miodu
* 1 szklanka cukru (dałam 3/4)
* 1 szklanka mleka
* 3 szklanki mąki pszennej
* 4 jajka (osobno białka i żółtka)
* 100 g masła
* około 30 g przyprawy do piernika
* 1 łyżeczka cynamonu
* 1 kopiasta łyżka sody oczyszczonej
* 1 łyżka karmelu (2 łyżki cukru upalić na patelni, aż powstanie karmel)
* 1 łyżka kakao
* dowolne bakalie (pominęłam)

Do przełożenia: powidła śliwkowe, marcepan, itp.

Miód, masło, przyprawę do piernika, cynamon i karmel zagotowac razem i ostudzić. Do ostudzonej masy dodać po kolei cukier, mleko, kakao, żółtka, mąkę wymieszana z sodą. Każdy nastepny składnik dodawać po dokładnym wmieszaniu poprzedniego. Białka ubić i na koniec delikatnie wymieszać z masą. Można wsypać bakalie.

Ciasto przełożyć do dwóch mniejszych keksówek lub formy prostokatnej (u mnie: duża i bardzo głęboka keksówka o wymiarach 14 x 26 cm).

Piec około 1 godziny w temperaturze 170ºC. Wystudzić, przełożyć powidłami lub gotową masą marcepanową (piernik od stony marcepanu posmarowałam dodatkowo cienką warstwą dżemu morelowego, by się lepiej trzymał).

przepis dla Was :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”