Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

09 gru 2008, 23:57

:-D nie no powaznie uzebienie masz niesamowite ale tez nie od parady taki usmiech szeroki masz nie? :-) ja to co najwyzej moge sobie taką ot emotke walnąć :-D

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 gru 2008, 00:08

zborra mnie też się wydaję, że to taki czas na mamusię, że ona wrażliwa i potrzebuje czuć, że jesteście blisko. Wiem, że facetowi cięźko to zrozumieć, że teraz musi się dzielic Tobą, ale pogadaj i zdecydujcie co z tym fantem zrobić, bo szkoda waszych nerwów. No i ufff kamień z serca, dobrze że to nic poważnego, tylko hormonalne bóle. I faktycznie może takie bóle dokuczają też naszej Dari, oby.

Ja tak jak i GLIZDUNIA nie nadaję się do metody czekać aż ze zmęczenia płaczem padnie, je nie wyrabiam jak mi dziecko płacze, dzis na przykład ryczał o samochodzik w Tesco, nie kupiłam oczywiście, ale płaczu była chwilka, zainteresowałam go ananasem, bo blisko było do owoców i warzyw, potem kupiliśmy jego ulubione rodzynki i o samochodziku moment zapomniał. A z usypianiem Karola miałam kilka razy problem, bo uciekał do tatusia i do Kacpra, a teraz mu właśnie przeszło i jest mamusia i do mamusi i cycusia i wkoło tylko mamusia więc chyba właśnie taki mamusiowy czas.

massumi kurcze Uleńka też obsypana i nie wiesz po czym?? Czekolada, mleko, orzechy, ryby, cytrusy??? Nic z tych rzeczy nie jadła???

ladybird23, dobrze będzie, jak nie za pierwszym to za drugim razem pchniesz ten egzamin. Ja na swoim egzaminie to też te tabletki ziolowe na uspokojenie wzięłam, ale stres i tak był spory, a ja mam tak, że najpierw się spinam, a jak już po wszystkim to ryczę i jak mi egzaminator powiedział, ze zdałam, to rozwyłam mu się w samochodzie, biedny facet nie wiedział co ma robić, jak ma się zachować :-D Teraz to się z tego tak śmieje, że szok, bo mam cały czas przed oczami jego minę, chyba pierwszy raz trafiła mu się taka wariatka :-D

No i więcej już nie wiem........

A ja dziś bardzo źle się czułam, bolała mnie głowa, no i brzuch od tej @ jakoś tak dziwnie i gardło mnie zaczęło drapać więc nie miałam ochoty jakoś siedzieć przed kompem, potem pojechaliśmy na zakupy, potem usypianie, serial i mycie garów i dlatego znów tak późno tu trafiłam :-D

Awatar użytkownika
massumi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 gru 2008, 00:09

ale TY masz wiele wiele innych pięknych części siebie :ico_brawa_01: :ico_sorki:
a u mnie to już ... a z wiekiem i mniej ich będzie :ico_oczko: :ico_haha_01:

wymyśliłam, że chyba sama wydrukuje te zdjęcia w xerotronku koło szkoły...
a i jeszcze miałam wywołać zaległe 2 miliony zdjęć dla dzidków i dac w albumach...
yyyy
kiedy kiedy kiedy :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-12-09, 23:12 ]
Sikorka, mandarynkę w ubiegłym tygodniu... :ico_noniewiem:
orzeszki z dwa tyg temu.... :ico_noniewiem:

proszek stary.... więc odpada...

a i jeszcze smarowałam jej buźkę maścią z wit. A ... pani poleciła w aptece...
i rano po niej łzy krokodyle oczy czerwone zaczęła je trzeć :ico_olaboga:

zmyłam nakremowałam nivea baby, ale na wieczór znowu jakieś podrażnienie na policzkach i pod oczami....

a wogóle to ostatnio marnie je... strasznie... ale pije dużo... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 gru 2008, 00:19

massumi, kup kremik atopra, nie jest aż taki drogi, a naprawde dobry na te sprawy, albo emolium, nie stosuj innych kosmetyków jak ona taka wrażliwa. No a jak już tu pisałyśmy uczulać może w sumie wszystko.

Awatar użytkownika
massumi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 gru 2008, 00:25

Sikorka, a to w aptece?

[ Dodano: 2008-12-09, 23:27 ]
Bo ja jescze ją maściuję Oilatumem soft w kremie... podobno typowym na atopowe zmiany... kurczę, ale muszę wszystko wypróbowac... bo na testy pokarmowe chyba jeszcze za wcześnie... u takiego szkraba???

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 gru 2008, 00:27

Tak massumi, w aptece, są całe serie tych kosmetyków. Atopra jest jedną z tańszych, a przeze mnie sprawdzona i działająca, Karol miał fatalne zmiany na skórze i nie ma sladu, mamy i żel do mycia i emulsję i kremik.

[ Dodano: 2008-12-09, 23:29 ]
No na testy za wcześnie. Trzeba unikać najbardziej alergizujących pokarmów i smarować, dbać o skórę, nawilżać i mieć nadzieję, że do 3 roku życia minie.

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

10 gru 2008, 00:31

hmm tak piszecie o tych kramach i choc Maya miala super skorke to widze ze na zime jej sie robi to co w zeszlym roku,ma liszaja na nodze i pupie...w zeszlym roku pomogl oilatum krem po kapieli smarowalam....a teraz musze go kupic a juz w aptece nie widzialam,moze sprobuje te serie dla alergikow E45 tym razem,jest ona w PL?

Awatar użytkownika
massumi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 gru 2008, 00:31

Sikorka, :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: Amen ! I tak zrobię :-) Dzięki za cenną poradę !!! jak zwykle :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-12-09, 23:32 ]
serie dla alergikow E45
a jakie ona jest marki?

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 gru 2008, 00:34

GLIZDUNIA, są te serie, sama kiedyś miałam taki krem, bo ja też co trochę mam jakieś egzemy.

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

10 gru 2008, 00:35

massumi,zobacz sama...u nas dostepna wszedzie i bardzo popularna....
http://www.e45.com/index.php

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”