Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 gru 2008, 14:53

Glizdunia no słuchaj Juli, bo imbir świetnie rozgrzewa i na prawdę pomaga w przeziębieniu! mleko z miodem sobie zrób!!! i herbatkę lipową!!! kataru bardzo współczuję, ja dzięki Bogu go nie mam...
a ja się szwędałam po domu..Hania ok.13zjadła z pół miseczki może pomidorowej...a potem plunęła gnida i dostała ode mnie! :ico_wstydzioch: tyle razy tłumaczę, proszę...że jak nie chce to ma powiedzieć, a nie pluć! toż nonono co dzień kilka ciuchów do prania! a ona potakuje, przytakuje a potem robi swoje! no ale poszła spać!!!
ja też gary zmyłam...ale sajgon w całym domu mam!!! :ico_placzek: a święta już za 2tygodnie! :ico_olaboga: może jak J nie bęzie miał anginy to weźmie małą a ja sprzątnę? a jak nie to jutro...bo nie idę do pracy aż do poniedziałku, olewam!
Juli no to super, że masz takich rodziców, że mogą pomóc! ale sytuacja beznadziejna! wybłagaj te pieniążki...a duże to Wasze mieszkanie? ja nie wiem, czy bym się odważyła na taki kredyt...tak jak piszesz, jeszcze potem to urządzić...za co? podziwiam za odwagę i trzymam kciuki żeby się udało!
a Doris na którą przybywa? Juli a TY w Gdyni czy w Gdańsku mieszkasz?

a ja idę poszperać na allegro...cholera nie mam jeszcze tych butków dla Hani...wczoraj w h&m były takie czarne lakierki po 10zł, ale rozmiar największy 20-21 a takie ma te złote i tak są na styk...to nie kupiłam...i sama nie wiem co zrobić? obserwuję jedne na allegro ale 13cm wewnątrz mają...i nie wiem czy będą ok...no ona ma niby stopę ciut mniej niż 13cm...więc powinny pasić..a jak nie to nonono! No i rajtek nie mam! :ico_olaboga: wczoraj nic nie mogłam znaleźć w tych sklepach...na allegro wszędzie jakieś badziewie...masakra!
a jeszcze prezentu nie mam dla brata i jego żony...podpowiecie coś?

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

11 gru 2008, 15:09

Zborra,hmm ostatnio widzialam w Lidlu ladne zestawy do Fondue czy jak to sie tam pisze...moze taki zestawic na wspolne wieczoryz goscmi?

musialabym ten imbir kupic hmm ale ja sie niegdzie dzis nie wybieram,moze A. mi skoczy pozniej :ico_sorki:
ja chodze sobie z herbatka ,Mayci dalam chleb z maslem i plasterek szynki na lunch :ico_haha_01: bo zupki nie mam a ona znow wybrzydza...i chyba zgladniala bo jej ten chleb do gustu przypadl i zjadla kroke i szynke....no skorki zostawila ale jak zglodnieje bardziej to doje :ico_oczko: ...

sasiadka moja fajna odkupi ode mnie ciuszki po Mayci,duza ich czesc wiec kaska wpadnie po nowym roku jakas ale nie wiem czy za duzo sobie nie zazyczylam za nie :ico_noniewiem:

Zborra,zawalilysmy bo moze u nas jakies butki na ebayu by byly a teraz juz za pozno bo nie dojda do swiat :ico_puknij: ...wiesz co,normalnie szok ja juz w stresie codze o prezenty bo do A. do domu wszystkie po tygodniu ladnie doszly a do mojej mamy nie :ico_olaboga: ...doszla dzis 1 z 3 po 1,5 tygodnia...a wyslana razem byly 2 a jedna 2 dni wczsniej to juz wogole przepadla,ladnie co?

Awatar użytkownika
massumi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 gru 2008, 15:10

Ello

tak apropos allegro kupiłam/wylicytowałam dla dzieci dwie bajki...
podobno gościu wysłał je do mnie 2 gudnia...
ile mam czekać...?

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

11 gru 2008, 15:20

Massumi,niezle co?czyli co przepadly? :ico_noniewiem:

nawet Wam nie mowie co zrobila moja mama :ico_olaboga: :ico_puknij: wyslala nam kase na swieta w kopercie :ico_puknij: ...nie dojdzie ale skad ona ma takie pomysly to nie wiem,przeciez wie ze nic przy swietach do nas nie dochodzi prawie :ico_zly:

a Sikorko,jak tam bajka Nodiego sie Karolkowi widzi?Maya jej w tv jeszcze nie widziala ale ma 2 ksiazeczki i bardzo kolesia polubila,i lazi i ciagle Nodi wola zeby jej czytac a ona pokazuje zadowolona bo zna juz wszystko na pamiec z jednej ksiazeczki :ico_haha_01: chyba nazywa sie uczymy sie wzorow czy cos takiego,fajna taka

martwie sie o Agate bardzo,szkoda ze jej tel. nie odbiera wiadomosci z zagranicy bo bym chyba smska wyslala... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 gru 2008, 15:23

Właśnie Agata przysłała mi smsa!!! "JESTEM W SZPITALU NA GINEKOLOGII. ZROBIĄ MI BETĘ I NIE WIEM CO DALEJ. W BADANIU PĘCHERZYK NADAL PUSTY"

:ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: kochane, teraz musimy być myślami z Jagódką, tak bardzo mi jej żal...takie beznadziejne czekanie... :ico_placzek:

Glizdunia no fakt, trzeba było pomyśleć...choć powiem Wam, że u mnie to samo z czekaniem...na kieckę Hani czekamy chyba ponad 1.5tygodnia i cisza! :ico_zly: a upsy daisy z UK przyszły w kilka dni! :ico_szoking: więc nie wiem o co kaman?
ale pieniądze w liście?szkoda...

[ Dodano: 2008-12-11, 14:27 ]
Glizdunia ja o pralce nie piszę, bo sama mam ochotę moją wystawić i porąbać na kawałki! żebym miała ją komu sprzedać, to bym już kupiła inną...chyba bosha, bo lepiej wydać raz i spokój. Co mnie z tą amicą podkusiło? ciągle pranie nieodwirowane...porażka.
a ciuszki komu sprzedajesz? a można wiedzieć za ile? zgodziła się na cenę? to się nie stresuj tylko już oglądaj katalogi :-D

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

11 gru 2008, 15:29

matko,jejka bardzo jej wspolczuje...dobrze ze pojechala :ico_noniewiem: ....cos mi sie to przestaje podobac...pecherzyk pusty?to juz chyba za dlugo czy nie?matko bardzo mi przykro,pewnie jest roztrzesiona bardzo...a nie ma jej jak pocieszyc bo niby czym?ile trwa takie badanie?dowie sie jeszcze dzis jak myslicie? :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-12-11, 14:35 ]
Zborra mowisz ze amica do bani?dobra,to mam na czarnej liscie....moja cudna to matsui ale chyba sami ja zepsulismy...Maya krecila przyciskami w trakcie prania :ico_noniewiem: a potem zaczely moigac przyciski i w instrukcji pisze ze jak 2 takie migaja jednoczesnie to albo grzalka albo termostat no i przestala grzac w koncu wiec by sie zgadzalo... :ico_noniewiem:

a ciuszki,no powiedzmy ze polowe walizy tych takich fajniejszych,ze 3 szt. z metkami jeszcze i kilka firmowek za 50f :ico_noniewiem: zostala mi jeszcze ta gorsza polowa,wiekszosc to pajace no ale to bedzie ciezko sprzedac raczej...na ebayu zero zainteresowania :ico_noniewiem: ...moze ktos jeszcze bedzie chcial :ico_sorki:

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 gru 2008, 15:38

50f to dużo? kobieto, sama bym kupiła, jakbym miała po co :ico_haha_01:
no Jagódka leży...Mała z Michałem, jeszcze auto im się zepsuło! Agatka leży, czeka na wyniki krwi, ale jak mi badali to trwało to 3-4dni...w szpitalu pewnie szybciej. Jeśli pisze o pęcherzyku, to musieli jej robić usg...dobrze, że na sali ma ponoć agentkę jakąś, więc może ją rozśmieszy chociaż. W sumie nie wiem co dalej? skoro pęcherzyk nadal pusty to czy jeszcze jest jakaś nadzieja? jakaś szansa? nie wiem...cholera, jeszcze to im się teraz przed świętami musiało spieprzyć nie?

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

11 gru 2008, 15:44

ja sobie tego wszystkiego nie moge przed swiatami wlasnie wyobrazic...no chociaz ktos jej mysli zabja dobrym humorem :ico_sorki: ....cos za duzo tego zlego w tej koncowce roku,wiecie co ja tak sie juz doczekac konca roku nie moge bo mi tez sie wszystko chrzani...normalnie widze tyle nieszczesc i klod pod nogami ze szok :ico_olaboga:

Maya tak jak myslalam zglodniala jeszcze i juz skorki zjada :ico_haha_01:
mowisz ze nie duzo za ciuszki?ach bo ja w sprzedazy to nie jestem dobra wiesz... :ico_noniewiem: ale bardzo sie ciesze ze ona je odkupi...dla kogos ze swojej rodziny bo dziewczynka ma sie urodzic :-)

Awatar użytkownika
Juli
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 gru 2008, 15:45

Jezu.. Godzine mnie nie bylo, a tu takie wieci. Straszne. Co ona musi teraz czuc. Oby M. byl przy niej i zeby razem jakos to znosili. Wyniki pewnie beda dzisiaj -ja nawet w przychodni mam tego samego dnia.. Obyjej powiedzuieli w koncu cos konkretnego ,a nie CZEKAC. Latwo tak mowic...

Glizdunia,Massumi, Zborra- teraz juz nie zamawiajcie nic, co ma isc poczta. Moja tesciowa pracuje 20 lat na poczcie i codziennie Kurwami rzuca i mpodlisie zeby to upadlo. Mowi ze jest takiburdel,ze gina paczki,nikt nie wie gdzie co jest, przesyłki idą po3 tygodnie a reklamacje nic nikogo nie obchodza. Nie daja rady. Zarzad podobno na niczym sie nie zna i narzucaja nie wiadomo co pracownikom, ktorzy robią po 20h igowno z tego maja.. Straszne. Kiedys taka potęga, a teraz!? Smiechu warte.

Zborra- ja mieszkam w Gdansku :-) A Doris ma byc miedzy 15 a 16. Ja juz wykapana, Mis drzemke ucina, w domu niestety smierdzi ogórkową.. Ale i tak bedzie fajowo! :-D Jestem cała podekscytowana..

A mieszkanie- kupilismy normalne mieszkanko..2 pokoje, 49,5m +tyle samo ogrodek.. Plus ze nowiutkie osiedle i dwie ulice od moich rodzicow- ktorzy są aniołami ibardzo mi pomagaja jak Duzy wyjezdza.. Kocham tammta okolice, pola,,łąki,zwierzaczki, las.. Sady.. Obrzeza są piekne, tylko niestety-dojazd! W 2009 robie prawko i wtedy bedzie juz w ogole cudnie.
A kredyt- no niestety.. Co mozna innego?Albo wynajmowac, albo kredyt.. I pieniazki lecą...
Ale jestem dobrej mysli. Zaczynalismy strasznie.. Tzn obydwoje barmani,marne pieniazki..mieszkanie kątem urodzicow.. A teraz za chwile bedziemy mieszkac usiebie, Duzy ma dobra prace.. I marzy nam sie wlasna knajpa.. :): Ale to po splacie tego kredytu :P hehe

Glizdunia- super, ze sprzedajesz ciuszki! Ja ostatniooddalam czesc wyprawkido 6 miesiecy kolezance. Dalekiej kolezance i nie uslyszalam nawet dziekuje :( Dalam, bo wiem ze sa w kiepskiej sytuacji.. Ale smutne to było..strasznie. Oby dzidzia przynajmniej sie z tego cieszyła:-)
A jak aukcje?

[ Dodano: 2008-12-11, 14:49 ]
Glizdunia! Bardzo tanio! U nas są na allegro takie zestawy np 20 ciuszkow i ceny kolo 300zl lekko! A wszystkoz lumpow wyciagniete.. A tu po jednej Mayci.. Moim zdaniem okazja!

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 gru 2008, 15:59

Juli tak to jest jak dajesz...czasem aż ściska w środku! no ba, tacy są ludzie.
No tak, jakoś trzeba mieszkać, żyć...spłacicie, wszyscy spałacają to i Wy dacie radę!!! oby szybko ta Wasza knajpka powstała!!!
ogórkowa mówisz? lecę!!! :-D
No to może i my kiedyś w ciepłej porze wpadniemy do Was
Glizdunia no sprzedawaj, byle by była kasa...
moja się obudziła i płacze więc lecę....pa!

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”