kaczorek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

17 mar 2010, 09:43

Witacie :ico_ciezarowka: :ico_ciezarowka:
Co do wcześniejszego porodu to ja bardzo bym chciała bo boje się ze po terminie będe miała zbyt duże dziecko jak wszystkie dziewczyny w mojej rodzinie :ico_olaboga:
tibby, masz racje że 38 tydzień to marzenie każdej ciężarówki.
Co do lewatywy ja sie pisze :-D bo w szkole rodzenia jak nam powiedzieli za i przeciw to nie ma się wątpliwości :-) . Po pierwsze lewatywa przyspiesza akcjie porodowa w trakcie masuje szyjke od środka pozatym higiena porodu jest. A to daje rodzącej duży konfort szczególnie jak jest osoba towarzysząca i nietylko

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 mar 2010, 09:56

Witajcie laseczki :ico_haha_02:
Ja tez polecam lewatywę to wcale nie jest takie straszne jak co nie którzy opisują a do tego tak jak piszesz kaczorek,
daje rodzącej duży komfort szczególnie jak jest osoba towarzysząca i nietylko
Domek sobie juz ogarnęłam zostało mi tylko mycie podłóg i małe prasowańko
bo jutro chce parać ciuszki Bartoszka o ile kupie ten płyn do płukania

Awatar użytkownika
kratka
Trzy tysiące lat minęło...

17 mar 2010, 10:13

witajcie :-)

Ja wczoraj zabralam sie za pakowanie toreb- swojej i corki. Juz sporo spakowalam, dzisiaj troche dopakuje a skoncze jak kupie sobie paste do zebow bo zupelnie o tym zapomnialam :-D

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 mar 2010, 10:15

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za torbę

Awatar użytkownika
MamciaKochana
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 mar 2010, 10:31

wisnia nie robia lewatywy? a jak ktos w domu sobie zrobi a potem pruta kilka razy w drodze do szpitala :ico_wstydzioch: ze mnie polecialo solidnie za jednym razem ale po lewatywie raz po raz wychodzilam z wanny i siadalam na toaletke, raz niedarzylam i musielismy zmieniac wode, nie wyobrazam sobie co by bylo gdybym wykrecila taki numer w samochodzie :ico_olaboga: A na krocze kichalam i sobie nie golilam, tylko A. mi podcial grzywe norzyczkami :ico_brawa_01:
A. brata zona nie zyczyla sobie lewatywy i miala niespodzianke podczas porodu bleeeeee :ico_olaboga:

[ Dodano: 2010-03-17, 09:33 ]
gozdzik, Miedzy naszymi terminami tylko dzien roznicy :ico_brawa_01: Ciekawe ktora urodzi pierwsza :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 mar 2010, 10:41

gozdzik, Miedzy naszymi terminami tylko dzien roznicy :ico_brawa_01: Ciekawe ktora urodzi pierwsza :ico_brawa_01:
hihihi niooo

Samanta
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

17 mar 2010, 10:45

u Was tu już cieplutko i wiosna budzi się do życia :ico_brawa_01: to czekamy na pierwszego kurczaczka :)

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 mar 2010, 10:52

Hejka

A ja nie miałam lewatywy i mam nadzieję, że tym razem nie będę miała. Ale mój organizm rewelacyjnie się sam oczyszcza- już dzień przed Wielkim Dniem ruchy jelit są niesamowite i wizyty w toalecie częste :ico_haha_01: teraz też na to liczę. "niespodzianek" dzięki temu nie było, a i po porodzie lżej było się wypróżnić :ico_haha_02: Ale macie gówniane tematy :ico_haha_01: hihihi
Poza tym, nawet jak niespodzianka się trafi, to co z tego. Czego to położne już nie oglądały :ico_haha_01: dla nich to normalka, fizjologia

Awatar użytkownika
MamciaKochana
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 mar 2010, 10:58

Martalka, polozne moze i widzialy wszystko ale mi nawet podczas porodu nieprzyjemnie by bylo lezec w *gowienku* szczegolnie ze A. bedzie ze mna, sam zapach juz mnie odraza, jednak nawet jesli wydzielaja sie rozne roznosci z naszego ciala to wie sie ze to krew itp. i nie cuchnie tak. Sam porod jest dla mnie czyms strasznie obrzudliwym a co dopiero jesli musialabym lezec we wlasnym kale, brrr az mnie wzdryga :ico_olaboga: czy lzej sie wyproznic po porodzie po lewatywie lub bez trudno jest mi okreslic bo nie probowalam obydwu przypadkow, ale po lewatywie moim jedynym problemem byly miesnie, balam sie ze mi sie rana rozerwie i sie blokowalam przez dwa dni, polozna mi wtedy poradzila zebym poczekala az stolec sam wyjdzie i tak tez zrobilam. Lewatywa jednak nie miala nic wspolnego z moim strachem.
Ostatnio zmieniony 17 mar 2010, 11:05 przez MamciaKochana, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 mar 2010, 11:01

mój organizm też wcześniej zaczął sie oczyszczać ale mimo tego chciałam lewatywę
i o dziwo sporo tego jeszcze było tak wiec ja i tym razem będę chciała
o wiele lepiej będę sie czuć
Czego to położne już nie oglądały :ico_haha_01: dla nich to normalka, fizjologia
widzieć widziały i to na pewno ale wole żeby u mnie tego nie było :ico_noniewiem:
no nic ide trochę pomachać żelazkiem

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”