masz jeszcze duzo czasu, niech dziewczyny tez coś podpowiedzą z wózkami
[ Dodano: 2011-04-05, 09:42 ]
skopiuję sobie całego twojego posta i pojde na zakupy z nim, aby o niczym nie zapomnieć, nawet do głowy połowa z tych rzeczy mi nie przyszła
bedziesz wiedzieć mniej wiecej czego szukac
dla mnie ważne były
-koła- średnie ale na tyle duze ze nie telepią dzieckiem w czasie jazdy
-oparcie-ważne żeby było opuszczane do poziomu, wtedy dziecko spi na płasko i nie zjeżdża w dół z czasie jazdy
-duuuuża buda, wraz z pokryciem na nóżki chroni nawte przed deszczem, nawet jak zapomnisz z domu folii przeciwdeszczowej
-zabudowanie materiałem boków wózka, to w jaki sposób materiał jest przymocowany do budy, gdy dziecko leży czy mu wiatr nie wieje- w zime to wazne
-tacka dla dziecka na smakołyki-gdyby nie ona to Maja miałaby kinder mleczna kanapkę za kazdym razem w spodniach wtartą, poza tym w nim jest miejsce na kubek czy butelkę
-kosz na zakupy-zęby z niego łątwo było wyjac cokolwiek nawet gdy oparcie jest rozłozone i dziecko śpi
-pasy- w naszym są pieciopunktowe, ale ja uzywam tylko trzech pasów, w coneco np pasy sa bardzo źle skonstruowane i ciezko je zapiac jak dziecko sie wykłóca bo trzeba je złożyc razem do zapięcia, wszystkie trzy, moje zapinam osobno najpierw jeden bok a potem drugi nawet gdy maja sie szarpie daje rade bez większej awantury
-podnóżek i pałąk- czy jest materiał czy folia- z doświadczenia wiem zę folia po pierwsze sie bardzo nagrzewa na słońcu i parzy dziecko w łydki w upały kiedy chodzi w krótkich spodenkach, po drugie folia często pęka i wtedy dziecko skubie sobie po kawałku i potem wózek wyglada nowocześnie-ja mam czarny materiał na którym nic nie widać brudu, a sie wcale nie nagrzewa
-głebokość, wysokość i szerokość siedziska- mój walker ma szerokie siedzisko na tyle ze Maja zimą spokojnie wchodziła do niego w kurtce czy kombinezonie i jeszcze luzy miała, dużo wózków tych lekkich ma właśnie wąskie siedzisko i dziecko nie mieści sie w kurtce zimowej, siedziałą na tyle głeboko ze wiatr jej nie zawiewał z boków, i nad czapką miała luz buda nie przeszkadza jej w siedzeniu
[ Dodano: 2011-04-05, 09:50 ]
jeszcze rączka- ważne zeby miała piankę bo wtedy ręce nie marzną, jak jest jedna raczka łączona to można wżóek prowadzić jedna ręką
jak sa dwie raczki jak w parasolkach to wtedy mogą posłuzyć jako wieszaki na zakupy
no i skrętne blokowane koła, po śniegu, piasku, lesie, kamieniach jedzie sie łatwiej kołami zablokowanymi a na mieście przydają sie skrętne przednie koła
[ Dodano: 2011-04-05, 09:53 ]
o teraz znalazłam fajny i tani wózek ma wszystko o czym pisałam wyzej
http://allegro.pl/michelle-petit-7-5kg- ... 04022.html
do tego jest lekki
[ Dodano: 2011-04-05, 10:02 ]
http://allegro.pl/graco-wozek-spacerowy ... 23327.html moja koelzanka ma ten wózek i załuje, bo w nim ta szmata z tyłu wózka nie jest do niczego zapieta jak jest wiatr to wieje dziecku i ta szmata lata po twarzy śpiacemu dziecku

sprzedala go i kupiła maclarena