Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 kwie 2011, 08:28

hej :-D ale naklikałyście :ico_brawa_01:

u nas wczoraj pogoda ładna do 15-tej, po urzędzie miasta poszłam z Mają na plac zabaw z koleżankami, Maja sie wybiegała a ja sie opaliłam :ico_szoking: na buzi czerwona jak raczek, dekolt to samo
potem sie zachmurzyło i padało, pada do dziś :/

co do sąsiadów- nad nami sa ludzie któzry w nocy meble też przesuwają, i jedna staruszka która chyba z łózka spada, moze jest taka gruba ze musi sie skulać z łózka bo wstac nie umie sama

co do spodni z allegro, ja miałam takie cienkie jeansowe za 50zł a też chudzinka ze mnie nie jest, i były ok az do 9 miesiaca nawet po porodzie w nich chodziłam, ale wtedy już sie przetarły, wiec to jednorazowe gacie tzn na jedną ciaze :-D ale sie opłaca bo sa mega przewiewne, wygladaja jak jeans a sa takie cienkie

[ Dodano: 2011-04-05, 08:35 ]
izabellla123 jeśli chodzi o wózek to ja na twoim miejscu odkupiłam bym gondolkę od kogoś znajomego, itp... nie wydawałabym na nią zbyt duzo kasy
w gondoli dziecko pojeździ max 5-6 miesiecy
tym bardziej zima nas czeka to bym nie inwestowała
w tamtej ciazy kupiłam tą moją używke za 100zł i później spacerówke
z doświadczenia wiem ze laski które kupiły wózki 3w1 po wykorzystaniu gondoli, wózki sprzedawały i kupowały normalne spacerówki
bo te spacerówki z tych wózków sa niewygodne ogromne i ciężkie :ico_olaboga:
uwierz mi ze nie dasz rady :ico_olaboga: ja mieszkałam na 4 pietrze i musiałam Majke tachać :ico_placzek: a kręgosłup mi pękał

kup wózek najlżejszy jaki znajdziesz, a i tak na wiosne bedziesz kupowac lekką spacerówkę :ico_haha_01: zapamiętaj moje słowa, ja już madrzejsza jestem dlatego wiem że nie kupiłabym juz wózka 3w1 :ico_nienie:
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2011, 08:36 przez izuś_85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 kwie 2011, 08:36

Witam ponownie :ico_ciezarowka:

na poczatek wielki :ico_tort: za 14 tydzień. :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Idę sobie śniadanie uskrobać, ważyłam się dziś rano i w 2 tygodnie poszła mi waga do przodu o 0,9kg. :ico_szoking:

[ Dodano: 2011-04-05, 08:39 ]
kup wózek najlżejszy jaki znajdziesz, a i tak na wiosne bedziesz kupowac lekką spacerówkę zapamiętaj moje słowa, ja już madrzejsza jestem dlatego wiem że nie kupiłabym juz wózka 3w1
dobrze wiedzieć, kupuję zazwyczaj to co wpadnie mi w oko bo sie nie znam na tym wogóle. Oglądałam wózki z TAKO i wygladały dośc przyzwoicie dlatego chciałam taki wziąć. Wobec tego poszukam czegoś innego. Tak jak mówisz.

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 kwie 2011, 08:39

a zapomniałam sie pochwalić, ze koleżanki kupiły mi na urodziny wagę elektroniczną i tuniczkę taką zwiewną :ico_brawa_01:

my teraz musimy kupic wóżek podwójny jednak, widze i obserwuje mamy z dziećmi, wiem ze Maja nie da rady całą zimę przejsc na nóżkach obok wózka :ico_olaboga:
nie bede jej męczyć bo jak maleństwu by coś zimą doskwierało i trzeba by szybki do domku wrócic to bym musiała Maje nieśc na rękach do domu wiec biore juz pod uwage wóżki bliźniacze albo z siedziskiem dla starszego dziecka :ico_oczko:

[ Dodano: 2011-04-05, 08:43 ]

dobrze wiedzieć, kupuję zazwyczaj to co wpadnie mi w oko bo sie nie znam na tym wogóle. Oglądałam wózki z TAKO i wygladały dośc przyzwoicie dlatego chciałam taki wziąć. Wobec tego poszukam czegoś innego. Tak jak mówisz.
wiesz, szkoda zebyś kasy wydała na Bóg wie jaki wózek 3w1 :ico_olaboga:
bo naprawde lekka spacerówka to podstawa, a te z wózków 3w1 są na prawde za wielkie do tramwaju, za ciezkie zeby je wnosić, niewygodne zazwyczaj w prowadzeniu

moja koleżanka która teraz urodziła Dominika ma juz 1 miesiac :ico_oczko: odkupiła wózek prawie jak nowy, za 300zł on ma też piekną spacerówke, ale oczywiscie Pati trzyma swoją po Kubie bo wie ze tej z tego wózka nawet nie wyjmie z szafy :ico_noniewiem:
stelaż poprostu jest ogromnyyy :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 kwie 2011, 08:48

To mnie Izuś zabiłaś. Pochodze po sklepach z M. jak się pogoda poprawi i poszukamy wózka, przewijak już znalazłam, łózeczko też....ale czekają mnie zakupy :ico_brawa_01:

A jeszcze w maju czerwcu czeka nas wycieczka po samochód , nie wiem kiedy to ogarniemy wszytsko :ico_szoking: chyba na allegro musze zawitać :-D

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 kwie 2011, 08:51

ja bede kupowac coś takiego http://allegro.pl/a-wozek-graco-stadium ... 40134.html

[ Dodano: 2011-04-05, 08:59 ]
izabelllla123, ja miałam dla Majki taki wózek http://allegro.pl/anmar-cart-generacja- ... 54785.html
i traktowałam go tylko jako gondole, w nim oparcie sie podnosi i z głebokiego robi sie jednym ruchem spacerówka, i jest nadal wygodna ale tylko jak dziecko jedzie twarzą do ciebie
jak przełozysz rączkę z tyłu i dziecko patrzy na droge to ten wóżek traci zwrotnosc, nie mozna skręcać, nie mwóie o podbijaniu pod krawęznik :ico_olaboga:
masakra

ale jako gondola spisał sie bardzo dobrze bo jest ogromny i w srodku jest miesjce zarówno na kobinezon jak i na śpiwór zimowy, te gondolki z wżóków 3w1 są bardzo wąskie i dzieci sie w nich nie mieszczą jak mają 3 miesiace :ico_olaboga:

a potem kupiłam ten i mam go do dziś http://allegro.pl/wozek-spacerowka-walk ... 93171.html

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 kwie 2011, 09:07

fajne wózki

czyli kupić wózek z gondolą.... potem spacerówkę i osobno fotelik do samochodu.... dobrze zrozumiałam??? czy coś pogmatwałam?? dla mnie rozmowa o wózkach to abstrakcja, nikt nie jeste mi w stanie pomóc bo nikt u nas nie ma małego dziecka :ico_szoking:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 kwie 2011, 09:17

czyli kupić wózek z gondolą.... potem spacerówkę i osobno fotelik do samochodu.... dobrze zrozumiałam??? czy coś pogmatwałam?? dla mnie rozmowa o wózkach to abstrakcja, nikt nie jeste mi w stanie pomóc bo nikt u nas nie ma małego dziecka :ico_szoking:
fotelik ten pierwszy-nosidło to i tak kosztuje 100zł
potem musisz kupic i tak większy powyzej 9kg do samochodu

nawet jeśli kupisz wózek 3w1 to i tak spacerówki z niego nie bedziesz uzywać, jeśli piszesz mieszkasz na 3 pietrze a dziecko bedzie ważyło ok 9kg i dodaj do tego wózek :ico_noniewiem: mimo wszystko bedziesz chciała kupić sobie ultra lekką spacerówkę, która wniesiesz z dzieckiem po schodach :ico_oczko:
chyba ze znajdziesz taki ultra lekki wózek 3w1 zeby wazył max 10kg

spacerówka lekka to 7kg
ja mam cieższy ale ja go nie wnosze tylko wjezdzam po schodach tylnymi kołami :ico_haha_01: mimo wszytsko jest co dźwigać, zakupy, Maja i wózek :ico_noniewiem:
a jakbym miała taki większy to dopiero bym zwariowała

w wóżku tak naprawde wazne są amortyzowane koła, czym wieksze tym lepiej sie jedzie, na mniejszych czuć każdy kamyczek

no i to zeby spacerówka była z boków zabudowana, chroniła przed wiatrem i była dosc głęboka dla śpiacego dziecka :ico_oczko:

[ Dodano: 2011-04-05, 09:25 ]
izabelllla123, gondoli bedziesz używać w zime mało, ale jednak jest potrzebna, bo codzienny spacer zimą to tylko na zdrowie maluszkowi wyjdzie

ale spacerówki bedziesz używać długo, około 2 lat na pewno, od kad dziecko skończy pół roczku i bedzie ciekawe swiata bedzie ci służyła do końca 2-2,5 roku :ico_oczko: wiec w dobra spacerówkę warto zainwestować :ico_oczko:

moze to byc nawet parasolka, ważne zeby miała rozkłądane do snu oparcie :-D

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 kwie 2011, 09:27

skopiuję sobie całego twojego posta i pojde na zakupy z nim, aby o niczym nie zapomnieć, nawet do głowy połowa z tych rzeczy mi nie przyszła :-)

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 kwie 2011, 09:29

masz jeszcze duzo czasu, niech dziewczyny tez coś podpowiedzą z wózkami :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2011-04-05, 09:42 ]
skopiuję sobie całego twojego posta i pojde na zakupy z nim, aby o niczym nie zapomnieć, nawet do głowy połowa z tych rzeczy mi nie przyszła :-)
bedziesz wiedzieć mniej wiecej czego szukac

dla mnie ważne były
-koła- średnie ale na tyle duze ze nie telepią dzieckiem w czasie jazdy
-oparcie-ważne żeby było opuszczane do poziomu, wtedy dziecko spi na płasko i nie zjeżdża w dół z czasie jazdy
-duuuuża buda, wraz z pokryciem na nóżki chroni nawte przed deszczem, nawet jak zapomnisz z domu folii przeciwdeszczowej
-zabudowanie materiałem boków wózka, to w jaki sposób materiał jest przymocowany do budy, gdy dziecko leży czy mu wiatr nie wieje- w zime to wazne
-tacka dla dziecka na smakołyki-gdyby nie ona to Maja miałaby kinder mleczna kanapkę za kazdym razem w spodniach wtartą, poza tym w nim jest miejsce na kubek czy butelkę
-kosz na zakupy-zęby z niego łątwo było wyjac cokolwiek nawet gdy oparcie jest rozłozone i dziecko śpi
-pasy- w naszym są pieciopunktowe, ale ja uzywam tylko trzech pasów, w coneco np pasy sa bardzo źle skonstruowane i ciezko je zapiac jak dziecko sie wykłóca bo trzeba je złożyc razem do zapięcia, wszystkie trzy, moje zapinam osobno najpierw jeden bok a potem drugi nawet gdy maja sie szarpie daje rade bez większej awantury
-podnóżek i pałąk- czy jest materiał czy folia- z doświadczenia wiem zę folia po pierwsze sie bardzo nagrzewa na słońcu i parzy dziecko w łydki w upały kiedy chodzi w krótkich spodenkach, po drugie folia często pęka i wtedy dziecko skubie sobie po kawałku i potem wózek wyglada nowocześnie-ja mam czarny materiał na którym nic nie widać brudu, a sie wcale nie nagrzewa
-głebokość, wysokość i szerokość siedziska- mój walker ma szerokie siedzisko na tyle ze Maja zimą spokojnie wchodziła do niego w kurtce czy kombinezonie i jeszcze luzy miała, dużo wózków tych lekkich ma właśnie wąskie siedzisko i dziecko nie mieści sie w kurtce zimowej, siedziałą na tyle głeboko ze wiatr jej nie zawiewał z boków, i nad czapką miała luz buda nie przeszkadza jej w siedzeniu

[ Dodano: 2011-04-05, 09:50 ]
jeszcze rączka- ważne zeby miała piankę bo wtedy ręce nie marzną, jak jest jedna raczka łączona to można wżóek prowadzić jedna ręką
jak sa dwie raczki jak w parasolkach to wtedy mogą posłuzyć jako wieszaki na zakupy

no i skrętne blokowane koła, po śniegu, piasku, lesie, kamieniach jedzie sie łatwiej kołami zablokowanymi a na mieście przydają sie skrętne przednie koła :-D

[ Dodano: 2011-04-05, 09:53 ]
o teraz znalazłam fajny i tani wózek ma wszystko o czym pisałam wyzej http://allegro.pl/michelle-petit-7-5kg- ... 04022.html
do tego jest lekki

[ Dodano: 2011-04-05, 10:02 ]
http://allegro.pl/graco-wozek-spacerowy ... 23327.html moja koelzanka ma ten wózek i załuje, bo w nim ta szmata z tyłu wózka nie jest do niczego zapieta jak jest wiatr to wieje dziecku i ta szmata lata po twarzy śpiacemu dziecku :/ sprzedala go i kupiła maclarena

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

05 kwie 2011, 10:04

Hej laseczki :-D

Muszę zaraz jakieś śniadanko wciągnąć :ico_oczko: Narazie kawke popijam :ico_kawa:
U nas pogoda okropna pada i pada :ico_szoking:

Izabela za 14tydz. :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Opijamy soczkiem albo maślanką jak chcesz :ico_oczko:

Izuś fajny prezencik Ci koleżanki zrobiły :ico_brawa_01:
Ja też niedawno dorobiłam się wagi :-D zawsze kasy mi było szkoda niby lądowała w
wózku ale zawsze znajdywałam pretekst żeby ją odłożyć :ico_oczko:
Jakaś podświadomość działała :ico_oczko:

Widzę pisałyście o wózkach. Ja dla Elizy miałam coś takiego jak Izuś wkleiła.
Tylko innej firmy. Oj strasznie żałowałam :ico_nienie:
Ciężki jak cholera, 18kg ważył plus Eliza plus zakupy to robiło się ponad 30kg,
mieszkanie mamy na parterze, ale było mi tak cholernie ciężko nawet pusty wózek
wnieść bo nie było jak dobrze złapać :ico_nienie:
Niby sąsiedzi chcieli pomagać ale u nas same dziadki, nie miałam sumienia ich
prosić bo jeszcze by mi się połamali :ico_puknij:
Z moją wada kręgosłupa po wtachaniu tego kolosa zwyczajnie leżałam plackiem
i odpoczywałam :ico_noniewiem:
Jako gondolka sprawdzał się super bo jazda była przyjemna.
Ale tak jak Izuś napisała jak się rączke odwracało to robiła się masakra
do jazdy :ico_puknij:
Nawet pod głupi krawężnik podbić to był wyczyn :ico_puknij:

Eliza jeździła w nim 10,5mca jak przyjechaliśmy do UK to już nie wytrzymałam
bo bieganie po schodach do metra i z metra, autobusy które były za wąskie żeby nim
przejechać do miejsca dla wózków.
Wkur.... się i kupiliśmy spacerówkę Graco, a ten pojechał do PL.
Jak teraz będe w PL miesiąc to go wystawię na allegro :ico_sorki:
Posłuży komuś bo jest jak nowy :ico_sorki:
Eliza zrezygnowała z wózka przed 2 urodzinami.
Teraz mamy już wózek upatrzony :ico_sorki:
Ale jeszcze nie kupujemy bo jest czas :ico_sorki:

[ Dodano: 2011-04-05, 10:08 ]
http://allegro.pl/wozek-emjot-freelande ... 12873.html
taki nawet taki sam kolor mamy w PL :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”