a jutro akurat straszną mam ochotę gdzieś pojsc tzn do kina (chociaż byłam ledwo dwa tyg temu

tak...zdecydowanie wątek się rozwija...

Kod: Zaznacz cały
Jestem z Barsinghausen ( Hannover) mieszkam tu juz ponad 5 lat, mam synka i poraz drugi zostane mamusia.
Stawiam :ico_tort: na moje 26 urodzinki :ico_brawa_01: :ico_brawa_0
w koncu hihiihi ... tylko szkoda ze nikt nie mieszka blizej mnie, bo bym chetnie sie z forumowa kolezanka umowila na latanie po sklepach.Ale nam sie grono na tym watku powieksza![]()
![]()
![]()
hmmm ja jestem w IKK ale chyba wszystkie ubezpieczenie panstwowe sa podobne jesli chodzi o wydatki. ja poki co zaliczylam ginekologa i dentyste. a co chcesz dokladnie wiedziec, cos konkretnego??Mam w BKK Gesundheit. Wiecie jaki moze jest zakres na kase? Np jak to wygląda u dentysty, u okulisty u ginekologa itp. Nie mam zielonego pojęcia.
a gdzie ten basen jest?? JA chodze tylko do titusaWczoraj wypoczęliśmy sobie na basenie w Titus Therme. Wkleiłabym linka ale zaraz go usunął. Bez sensu to.
chyba wszystkie mamy ze soba cos wspolenego, bo moj sie tu zaklimatyzowal, ale pewnie dlatego ze od mlodych lat tu przyjezdzal do swojej rodziny. Tym bardziej ze on ma tu mame, tate, siostre i pelno ciotek. Wiec on nawet nie chce slyszec o powrocie do PL. Ja wracac poki co tez nie chce ale tesknie za rodzicami, rodzenstwem i znajomymi. Tu mam tylko jedna kolezanke Polke,ale nie wymienilabym jej na 10 innych.katrin napisał/a:
.Meza mam rodem z Polski,ale jako dziecko przyjechal dawno temu do Niemiec,wiec juz on sie tutaj czuje jak w domu.Ja jeszcze tesknie czasami za Polska,a raczej za ludzmi-rodzina i przyjaciolmi.
no to mamy cos wspolnego ze sobaa co do obywatelstwa. to u nas jest podobnie, ja potrzebowalabym wizy do USA, dlatego maz sam polecial jakis czas temu odwiedzic siostre, ktora wlasnie w USA juz od lat mieszka... BYlam kiedys nawet na rozmowie w Ausländeramcie, dostalam papiery do wypelnienia i zalecenie zrobienia obowiazujacego teraz egzaminu, ale jakos nie mialam wtedy na to czasu i tak sprawa umarla smiercia naturalna. Moze zabiore sie za to, jak coreczka podrosnie i bedziemy chcieli poleciec z nia ciocie odwiedzic...
nawet gdydbym mieszkała bliżej ciebie to wszelkeigo rodzaju latanie po sklepach odpada...nie znosze zakupoww koncu hihiihi ... tylko szkoda ze nikt nie mieszka blizej mnie, bo bym chetnie sie z forumowa kolezanka umowila na latanie po sklepach.
aaa nie wszystkie...chyba wszystkie mamy ze soba cos wspolenego, bo moj sie tu zaklimatyzowal, ale pewnie dlatego ze od mlodych lat tu przyjezdzal do swojej rodziny. Tym bardziej ze on ma tu mame, tate, siostre i pelno ciotek. Wiec on nawet nie chce slyszec o powrocie do PL. Ja wracac poki co tez nie chce ale tesknie za rodzicami, rodzenstwem i znajomymi. Tu mam tylko jedna kolezanke Polke,ale nie wymienilabym jej na 10 innych.
Alez Ty miła jesteś :P. tylko szkoda ze nikt nie mieszka blizej mnie, bo bym chetnie sie z forumowa kolezanka umowila na latanie po sklepach.
Jak jest z leczeniem zębów. Za co trzeba dopłacać? Czy za badania w ciązy się płaci?a co chcesz dokladnie wiedziec, cos konkretnego??
W Twojej miejscowości. Na Nordwestzentrum.a gdzie ten basen jest??
Oj ja tez i to bardzo. Jakoś nie umięm się wbić na ebay.tesknie za Polskim allegro
Ja odkąd mama zmarła też nie mam do czego wracać. Z rodzeństwem i ojcem nie mam za dobrego kontaktu. Z teściami to już wogóle się nie wypowiadam.jakoś specjalnie nie miałabym do czego wracać.
A moja fasoleczka mam nadzieję że tam rośnie i się rozwija jak trzeba. 24 lutego mam wizyte u gina więc wszystkiego się dowiem. Od dwóch dni czuję się dobrze. Synek jak to synek. Broi ile wlezie :) Energia go od zawsze rozpiera. Właśnie wyzywa psa bo mu chlebek ukradł :)Joanna24, jak tam twoja fasoleczka ?? jak synus??? w ogole pisz jak ty sie czujesz ??
A moja fasoleczka mam nadzieję że tam rośnie i się rozwija jak trzeba. 24 lutego mam wizyte u gina więc wszystkiego się dowiem. Od dwóch dni czuję się dobrze. Synek jak to synek. Broi ile wlezie :) Energia go od zawsze rozpiera. Właśnie wyzywa psa bo mu chlebek ukradł :)Alez Ty miła jesteś :P. tylko szkoda ze nikt nie mieszka blizej mnie, bo bym chetnie sie z forumowa kolezanka umowila na latanie po sklepach.![]()
no wlasnie moglybysmy sie spotkac, co ???
Jak jest z leczeniem zębów. Za co trzeba dopłacać? Czy za badania w ciązy się płaci?a co chcesz dokladnie wiedziec, cos konkretnego??za plomby biale placi sie od 75-90 €, w zaleznosci od wielkosci dziury.Druga polowe oplaca kasa chorych i sa jeszcze 3 plomby- tzn cementowe moga po 4 latach sie ukruszyc,ale nie musza i kosztuja 30€ za zeba.a gdzie ten basen jest??
W Twojej miejscowości. Na Nordwestzentrum.
tez tam chodze :D moglas dac znac- bysmy sie tam spotkaly
ja tam caly czas zamawiam z allegro i do de mi wysylaja hihihitesknie za Polskim allegro
Oj ja tez i to bardzo. Jakoś nie umięm się wbić na ebay.
ze ebaya tez korzystam :DJa odkąd mama zmarła też nie mam do czego wracać. Z rodzeństwem i ojcem nie mam za dobrego kontaktu. Z teściami to już wogóle się nie wypowiadam.jakoś specjalnie nie miałabym do czego wracać.
i tak tez czasem sie zdarza.Joanna24, jak tam twoja fasoleczka ?? jak synus??? w ogole pisz jak ty sie czujesz ??
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość