Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 kwie 2011, 10:09

Cześć :-)

izuś_85, ja miałam przy Zuzi podobną gondolkę do Twojej- Zuzi służyła pół roku, potem spacerówka z niej ok. 3 m-ce i dopiero kupiliśmy spacerówkę. Więc w sumie 9 miesięcy i po wózku.
Spacerówkę też mieliśmy jak Ty Baby Design, tylko inny model, wcześniejszy.
o teraz znalazłam fajny i tani wózek ma wszystko
mojej siostrze wpadł wczoraj w oko, tyle,że mieli tylko wściekle pomarańczowy :ico_haha_01:

Ja się zastanawiam, czy kupić 3w1, czy 2w1. A czy są wogóle jeszcze wózki, same gondolki? Bo chyba teraz to każdy, albo większość da się zmienić w spacerówkę.
Zastanawiam się, czy będę montować fotelik na stelażu wózka. To by było dobre w sytuacji jakbym sama jechała autem w zimie to po prostu byłoby mi łatwiej i szybciej, ale nie wiem, czy dużo będzie takich sytuacji :ico_noniewiem:
Duuuużo myślenia przed nami.

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 kwie 2011, 10:10

Witajcie laseczki

widze, ze na topie temat wozkow :-) zaraz cos o tym napisze.

U nas pogoda do bani, zimno, padaja deszcze, ale chyba od jutra ma byc juz lepiej.
Znow tyle naklikalyscie, ze nie wiem co mam napisac :ico_olaboga:

kwiatunio, witaj, milo, ze do nas zagladnelas :ico_brawa_01:
PatiCo ten Twój mężo jeszcze zbroił? :ico_nienie:
hmmm, ja bylam w pokoju z synkiem, usypialam go, w salonie siedzialy dwie kolezanki, ale jedna wyszla do kuchni, bo jak wychodzilam od synka, to wlasnie szla za mna, a w salonie zostala jedna dziewczyna, ja wchodze, a moj Przemek sciagnal spodnie i stoi przed nia w samych majtkach, jak to zobaczylam to tak go wyzwalam, ze glowa mala
Kochanie powiem ci szczerze że wyładniałaś po twarzy nie jestes juz tak pryszczata jak ostatnio :ico_smiechbig: i jak można go nie zabić :ico_szoking:
nie no nie moge, ale Ci walnal komplement :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:
ja juz powoli w spodnie się nie dopinam :ico_olaboga:
ja juz jakis czas temu nie dopinalam sie w spodnie, bo mnie za mocno uciskaly, ale musze tez kupic sobie, bo nie che ciagle smigac w leginsach a mam juz upatrzone w H&M za 40 euro :ico_olaboga: bo tanszych nie ma

Co do sasiadow to ja mam super, mam tylko jednych, bo mieszkamy w domku dwu rozinnym, nie moge narzekac

Co do wozka, to tak Izus pisala, nie kupuj tego 3 w 1 bo to strazsny kolos, moja kuzynka tez taki kupila i jak tylko gondolka nie byla juz potrzebna pozbyla sie go i kupila normalna spacerowke, powiedziala, ze juz nigdy nie kupi takiego wozka, strasznie ciezki i zle sie prowadzil tak mowila.
Ja mialam wozek z firmy ABC DESIGN cos takiego http://allegro.pl/abc-design-rodeo-3w1- ... 40424.html tylko czerowny, bylam zadowolona, bo wozek oddzielnie mial godolke i odzielnie spacerowke i nie byl taki ciezki, ale co do spacerowki to nie bylam z niej zadowolona, bo jest bardzo waska i nie ma typowej pozycji lezacej wiec teraz jak juz mi godnolka nie bedzie potrzebna to sprzedam caly wozek i wtedy kupie porzadna spacerowke. Musisz kochana kupujac wozek patrzec jak sie prowadzi, czy lekko czy ciezko, najlepiej miec przekladana raczke, kola w sumie wszystko co pisala Izus na pewno cos znajdziesz.
ja go nie wnosze tylko wjezdzam po schodach tylnymi kołami :ico_haha_01:
tez tak robilam :-D , swietna sprawa, nawet sie tak wcale nie nameczylam

[ Dodano: 2011-04-05, 10:13 ]
Zastanawiam się, czy będę montować fotelik na stelażu wózka.
ja taki mialam, dla mnie byla rewelacja, nawet jak szlam do lekarza to nie musialm dziwigac fotelika tylko wlasnie montowalam na stelazu i bylo super wygodnie, nawet na zakupach zdawal egzamin

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 kwie 2011, 10:14

izuś_85 napisał/a:
ja go nie wnosze tylko wjezdzam po schodach tylnymi kołami

tez tak robilam , swietna sprawa, nawet sie tak wcale nie nameczylam
ja też :ico_haha_01: Chociaż schodków dużo nie miałam, bo tyle co do windy, ale ze mnie cienki bolek i normalnie nie mam siły. Poza tym byłam po cc.

Pati85, normalnie ten Twój mąż :ico_puknij:

[ Dodano: 2011-04-05, 10:17 ]
ja taki mialam
ale to chyba góra na 3 miesiące, bo dziecko będzie coraz większe i dziwnie by wyglądało w takim foteliczku :ico_noniewiem:

Moja siostra nie była zadowolona, bo jakiś duży ten fotelik miała. Ale Filip się urodził w lipcu, więc bardzo poubierany nie jeździł. Nasze dzieci od razu będę ciepło ubierane, więc wypełnią ten fotelik.

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 kwie 2011, 10:17

Pati85, normalnie ten Twój mąż :ico_puknij:
no malo powiedziane
Powiedzialammu, ze to byla ostatnia impreza w towarzystwie tych ludzi, a on ma zakaz picia, nie chce spotykac sie z nimi skoro oni tyle chleja, moj maz nie pij, ale odkad z nimi sie spitykamy non stop wodka na stole, jeszcze mi chlopa rozpija, a ja nie nawidze alkoholikow i w ogole pijanstwa

[ Dodano: 2011-04-05, 10:19 ]
ale to chyba góra na 3 miesiące, bo dziecko będzie coraz większe i dziwnie by wyglądało w takim foteliczku :ico_noniewiem:
nie wiem Eris w foteliku dlugo siedzial tym malym, nie pamietam dokladnie ale chyba do roku

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 kwie 2011, 10:30

Pati85, no to miałaś przeżycia :ico_olaboga:
nie wiem Eris w foteliku dlugo siedzial tym malym, nie pamietam dokladnie ale chyba do roku
te foteliki sa do 9kg
ale mnie szlag trafia jak widze mame w parku na spacerze i dziecko 3 godziny leży w takim foteliku skulone :ico_olaboga: po to sa gondole zeby małe dziecko mogło leżeć wygodnie, zmieniać pozycje, przekręcac sie na boczki
ja patrze z mojej perspektywy bo maja Miała wzmozone napiecie miesniowe i krzywde bym jej zrobiła takim fotelikiem :/
pewnie do lekarza raz, dwa na zakupy to swietny wynalazek :ico_sorki:
byle nie do parku na 5 godzin :ico_haha_01:

[ Dodano: 2011-04-05, 10:33 ]

ja też :ico_haha_01: Chociaż schodków dużo nie miałam, bo tyle co do windy, ale ze mnie cienki bolek i normalnie nie mam siły. Poza tym byłam po cc.
małekółka by rady nie dały, ja patrzyłam zęby były srenie koła bo nawet u nas na poczte zeby wejsc musze pokonać 12 schodów, bo podjazdu nie ma
wiec musze tyłem wjezdzać, nie wniose tego wózka bo nie zmieszcze sie w drzwiach :ico_olaboga:
już mnie nic nie jest w stanie zaskoczyć na naszych polskich chodnikach :ico_olaboga:
pomijam fakt ze większosć sklepów jest niedostosowana do wózków

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 kwie 2011, 10:33

byle nie do parku na 5 godzin :ico_haha_01:
my na spery uzywalismy wozka, a fotelik na stelazu sluzyl nam wlasnie albo na zakupy albo do lekarza

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 kwie 2011, 10:34

sorki ze robie literówki :ico_haha_01: ale Maja mnie kila po plecach i szybko pisze :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

05 kwie 2011, 10:35

Kocura generalnie takiego fotelika uzywasz dopóki dziecko Ci nie urośnie do tego
siedzącego :ico_sorki:
Taki wózek gdzie możesz w stelaż wpiąć fotelik fajny jest na zakupy :ico_sorki:
Bo nie musisz wozić gondoli w bagażniku tylko stelaża :ico_sorki:
Ale na spacery już mi się nie podoba :ico_nienie:
A tu w UK właśnie tak robią wózek spacerówka i fotelik do tego :ico_nienie:
Ja osobiście nie widzę sensu :ico_puknij:

Pati ale mąż nabroił :ico_nienie: ja bym swojego rozszarpała za taki numer :ico_zly:
A co by było jakbyś weszła minute później moze bez majtek by stał :ico_puknij:
zatłukła bym :ico_zly:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 kwie 2011, 10:36

My zakup wozka zosatawimy sobie na koniec około 30 tygodnia tak myślę. Wobec tego polecę szukać wózka gondoli na lekkim stelażu. Fotelika do samochodu, bo to akurat u mnie najbardziej potrzebne będzie, a o spacerówce pomyślę w przyszłym roku. :-)
Proponuje oblewać 14 tydzień maslanką standardowo, a musze sobie dzisiaj zrobić jej zapas, bo ostatni karton na dzis mam. :ico_szoking:

[ Dodano: 2011-04-05, 10:36 ]
ale mąż nabroił ja bym swojego rozszarpała za taki numer
A co by było jakbyś weszła minute później moze bez majtek by stał
zatłukła bym
ja bym go roszarpała na strzępy :ico_zly:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 kwie 2011, 10:37

Pati85, no to miałaś przeżycia :ico_olaboga:
a daj spokoj, odkad spoytakym sie z nimi to moj maz jakiejs glupawki dostal, on tak nigdy sie nie zachowywal, te towarzystwo zle wplywa na niego.

Jakos zrazili mnie do siebie i nie wiem teraz jak to bedzie, bo maz mojej kolezanki nawet dobrej wlasnie na grilli zlapal mnie za piersi, bylam w szoku, ona tego nie widziala, bo jej nie bylo i nie wiem czy jej to powiedziec czy nie, szkoda bedzie jak to sie popsuje bo akurat ja lubie, a to , ze jej maz jest debilem to juz inna bajka :ico_olaboga:

[ Dodano: 2011-04-05, 10:40 ]
A co by było jakbyś weszła minute później moze bez majtek by stał :ico_puknij:
zatłukła bym :ico_zly:
tez sie nad tym zastanwialam i nie wiem co bym zrobila, ale bylo by bardzo zle

Na drugi dzien dostalo mu sie,wygarnelam mu wszystko
A tu w UK właśnie tak robią wózek spacerówka i fotelik do tego :ico_nienie:
tutaj tez tak widzialam

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”