A wczoraj jak miałam goraczke to tez dzwoniłam do gina i powiedział że można wziąsc,Apap,Codipar,paracetamol,ja biore od gorączki Panadol.
moj gin do ktorego chodzilam z Szymciem pozwolil mi wziasc apap na bol glowy, najpierw biore 1/2 tabletki w razie bolu, zazwyczaj przechodzi. wole wziasc niz caly dzien sie meczyc i byc nie do zycia, a jak ja sie mecze to dzidzia pewnie tez to odczuwa.
Lalka, to co Twoj lekarz zalecil by ci na goraczke? ból? ktory nie przechodzi.
tak pytam z ciekawosci bo przeciez niekiedy kobieta ciezarna tez nie czuje sie dobrze i mecza ja rozne przypadlosci ktore nie mijaja bez tabletki.
moja kolezanka bedac w ciazy z blizniakami byla chora, lekarka przepisala jej antybiotyk, bezpieczny w ciazy ale ona sie bala ze zaszkodzi dzieciom i nie wziela, bakteria przeniosla sie do lozyska i urodzila w 7 miesiacu. wiec niekiedy naprawde wziecie tabletki to mniejsze zlo niz meczenie sie z bolem. przynajmniej ja tak sadze.
jak ja bylam z Szymciem w ciazy bylam taka chora/przeziebiona/ ze na goraczke nie pomagal mi paracetamol,a mialam ponad 38st. i lekarz przepisal mi pyralgine w czopkach mimo ze w ulotce pisze zeby nie stosowac w ciazy. ale co ja mialam zrobic jak czulam sie tak źle? a dodam ze chodzilam do specjalisty w dziedzinie nieplodnosci bo mialam problemy z pierwsza ciaza, wiec nie balam sie zaufac lekarzowi.
[ Dodano: 2009-01-03, 20:37 ]
Lalka, za rozpoczecie II trymestru
[ Dodano: 2009-01-03, 20:38 ]
aga216, badz dobrej mysli, wcale nie znaczy ze zachorujesz! trzymam kciuki
[ Dodano: 2009-01-03, 20:38 ]
Katka, ja obstawiam chlopca
zgadłam>?