dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 wrz 2011, 21:50

hej kobietki :-D

iw_rybka, po pierwsze cudownie ze z dzidzią ok :ico_brawa_01: , a po drugie dobrze ze dziadziuś doczeka sie narodzin z trzeciego wnuka...super ze operacją sie pomyślnie skończyła :ico_sorki:

ancurek :ico_brawa_01: ciesze sie ze u Ciebie też wszystko ok!!!

agasio...34 lata i trójka dzieciaczkow...koleżanka z pracy kończy w listopadzie 35 i jest w ciązy z pierwszym :-D . zawsze powtarzała ze to jest najlepszy wiek na rodzenie dzieci :ico_haha_01: :ico_oczko:

iw_rybka, a już coś mówił wstępnie o dacie cesarki??? Ależ ci fajnie...mowie o tej ciązy...bo to co przeżyłaś wcześniej z Zuzią...to nie zazdroszczę... :ico_pocieszyciel:

a ja dziś pojechałam po wyniki z badań przesiewowych...oczywiście tak jak mowili przez telefon wszystko ok...i doktor powiedziała żeby sie umowic na badanko nastepne...na badanie w kierunku otwartych wad cewy nerwowej , ktore robi sie w 16-18 tyg...ale jak obliczyła w ktorym jestem tyg...to od razu pobrali mi krew do badania...oraz umówila mnie na nastepne badanie genetyczne na 26 października (bo te usg wykonuje sie w 20-22 tyg)...oczywiście to wszystko mam refundowane...bo byłam na te badania skierowana...super!!! Na te usg namówiłam męża aby ze mną poszedł :-D ale to dopiero pod koniec października...Mam nadzieje ze nie za mocno nakreciłam i zrozumiałyście mnie :ico_oczko: hihi :ico_haha_01:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 wrz 2011, 22:07

Ja dzis padam. Mialam kumpele z 2 synkami, jeden 4 miesieczniak, ale sie wytulilam, wywachalam, wypiescilam az milo. Taki slodziak z niego! ale jednak to sprzatanie i pozniej dosc aktywny dzionek sprawil ze padlam na wieczor, nie mam na nic sily.... Mdlosci masakra dzis byly az zielona chyba bylam na twarzy, ale doszlam do siebie :ico_sorki:

Jutro umowilam sie z kuzynka na 13.00 , trzeba bedzie podmiejskimi jechac, obym dala rade :ico_sorki: , ona ma 3 coreczki, w tym jedna ktora urodzila sie w 23 tyg ciazy. Wazyla wtedy 600 g. Malutka urodzila sie w marcu a powinna w lipcu. Przeszla swoje ale oprocz zoperowanej wady serduszka i drenu jednego w mozgu rozwija sie bardzo ladnie, i mowie Wam jest taka sliczna!!!! Teraz juz duza baba ponad 3500 kg. wiec jutro kolejne tulenie mnie czeka tym razem jeszcze mniejszej kruszynki :ico_brawa_01:

Rybka, gratki za wizyte!!!!! no i cale szczescie ze z tesciem wszystko poszlo pomyslnie. Moj tesc zmarl jak bylam z NEll w 5 m-cu ciazy, ale on mial chorobe przewlekla pluc. A twoj tesciu pewnie bajpassy dostal to teraz pociagnie dlugo :-)

Dzwoneczek, ale ci fajnie dzieciatko wybadaja, super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: i to za darmo :ico_brawa_01:

I reszte zapomnialam :ico_wstydzioch:

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 wrz 2011, 22:51

edna ktora urodzila sie w 23 tyg ciazy. Wazyla wtedy 600 g. Malutka urodzila sie w marcu a powinna w lipcu. Przeszla swoje ale oprocz zoperowanej wady serduszka i drenu jednego w mozgu rozwija sie bardzo ladnie,
biedulka...ale cudowne w tym wszystkim ze ładnie sie rozwija :-D
sprawil ze padlam na wieczor,
odpoczywaj ..ja też już znikam....

mama_zuzi1980, jak dobrze pamietam masz do czynienia z medycyną...wyczytałam z opisu ze moje łożysko jest na przedniej ścianie wysoko...czy łozysko nie powinno sie znajdować na tylnej ścianie??? Czy to tylko oznacza ze poźniej moge ruchy dzidzi poczuć??? dzięki za odp :ico_sorki:

papa

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

16 wrz 2011, 07:58

iw_rybka, a już coś mówił wstępnie o dacie cesarki??
- nie,tylko powiedzial mi doslownie "zerzniemy pania napewno" :ico_oczko: Pewnie na poczatku maja,bo w kwietniu,to ja sie nie dam,juz jedno dziecko z kwietnia mam :ico_oczko:
i zrozumiałyście mnie
- tak,dobrze,ze badani wszystkie dobre,no i pod koniec pazdziernika,to juz sie dowiecie,kto tam mieszka :-D
tulenie mnie czeka
- heh,na wiosne sie natulisz za wszystkie czasy :ico_oczko:
to teraz pociagnie dlugo :-)
- trzymama cie za slowo :-D

Ja dzis sama siedze,maz do taty do Sopotu pojechal :ico_sorki:

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 wrz 2011, 09:00

iw_rybka, trzymam kciuki za teścia aby szybko doszedl do siebie &&&& :ico_sorki:
cieszę sie że po wizytach wszystk ok :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Ja rano na wynikach byłam w poniedzialek mam wizytę u prywatnego boje sie czy wszystko ok bo wczoraj jakąś wydzieline brązową miałam :ico_wstydzioch: :ico_noniewiem: .

Franek do przedszkola nie poszedł katarzysko sie przyplątało :ico_zly:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

16 wrz 2011, 09:11

Franek do przedszkola nie poszedł katarzysko sie przyplątało :ico_zly:
- Andrzej tez nie poszedl,ale dlatego,ze ladnie poprosil :ico_wstydzioch: Mowil,ze nie ma dzis ochoty na przedszkole,a ze maz do Sopotu do taty pojechal i zostalismy sami,to stwierdzilam,ze nie musi isc :ico_oczko:
wydzieline brązową miałam :ico_wstydzioch: :ico_noniewiem: .
- oj,mam nadzieje,ze to nic nie znaczy :ico_olaboga:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 wrz 2011, 09:40

iw_rybka, z tesciem na pewno wszystko ok bedzie.

zuzka od samego rana krzyczy juz nie wiem o co jej chodzi

zuzka tez jest z kwietnia urodzila sie 3kwietnia w wielka sobote(moja tesciowa tez sie rodzila 3 kwietnia i tego dnia zmarl moj dziadek)

Awatar użytkownika
biniu_s
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

16 wrz 2011, 09:40

Wczoraj cały dzień leciała mi krew z nosa, nie mocno, ale co go wycierałam, a wieczorem aż poduszkę poplamiłam :ico_placzek: i jeszcze całkowicie mnie rozłożyło jakieś grypsko :ico_chory:
Dobrze, że w poniedziałek idę do lekarza, może coś poradzi :?:

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 wrz 2011, 10:21

iw_rybka, twój synek urodził sie w moje urodziny :)
asiab napisał/a:
wydzieline brązową miałam .
- oj,mam nadzieje,ze to nic nie znaczy
ja też mam taką nadzieję może za dużo pochodziłam wczoraj :ico_noniewiem:
Wczoraj cały dzień leciała mi krew z nosa, nie mocno, ale co go wycierałam, a wieczorem aż poduszkę poplamiłam i jeszcze całkowicie mnie rozłożyło jakieś grypsko
Dobrze, że w poniedziałek idę do lekarza, może coś poradzi
zdrówka życzę

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

16 wrz 2011, 10:28

oj dziewczyny, jakie wieści.

rybka, dobrze, że z dzidzią ok! gratulacje pozostałym dziewczynom badań! :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”