eSKa
4000 - letni staruszek

19 lis 2007, 22:07

eve81 pisze:a moja mama to znów uzależniona od sprzątania, odkurzania i wogole ona ciagle cos musi robić i ja sie tak zastanawiam ze akurat tego mi nie przekazała w genach

mamy chyba juz tak mają u mnie jest to samo :-D najgorsze to że jak moja mama zejdzie do mnie na dół i widzi że patrze na tv albo siedze na tt to zawsze wymysla mi jakąś robote np "mogłabyś sobie poodkurzać" albo "ty jeszcze obiadu nie ugotowałaś" :ico_haha_01: a najlepsze w tym wszystkim, że jak ma wszystko zrobione i jej sie nudzi to przychodzi do mnie i pyta czy nie mam czegos do prasowania bo ona nie ma co robić :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

eve81 pisze:chciałam obciąć paznokcie szymulkowi
no i odciąłam mu skórke na czubku duzego palca do krwi

:ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: biedny Szymuś, ale chyba dużo mu tego nie obcięłaś :ico_oczko:

[ Dodano: 2007-11-19, 21:11 ]
wogóle super ciuszki miałaś ciązowe

Dzieki, ciesze sie że ci sie podobają, ale jak sobie przypomne jak miałam isc do pracy a zerknełam do szafy to nic tylko 4 stroje na okrągło :513:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lis 2007, 22:35

eSKa, Tobie to nic tylko być w ciąży :ico_oczko: Kobiety w ciąży to kurczę ładnie wyglądają.
Dominisia, nie zazdroszczę tego sprzątanka :ico_olaboga:

Powiem Wam jaka ja zdolna jestem.... Dostaliśmy od księdza 4 karteczki do spowiedzi przed chrztem. Były po 2. Rozdałam chrzestnym po 1. Dziś mężulo wybiera się do spowiedzi, a na naszych kartkach pisze,że to rodziców chrzestnych :ico_olaboga: A pozamieniać teraz nie mam jak, bo jedna kartka w Kielcach, druga w Wieliczce. Ja panika, mężu się ze mnie śmieje. Wrócił niewyspowiadany i tak, bo nikt nie spowiadał. Jutro idę ja. Będę musiała odkręcać.

[ Dodano: 2007-11-19, 21:37 ]
Dobrej nocki!

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

20 lis 2007, 10:03

Witajcie już jestem, miałam być w niedzielę ale M pojechał dośc późno a wczoraj pakowałam się bo tata po mnie przyjechał i jestem u mamy. Już odpisuje i kazdej coś naskrobię :)

eve Prosiółas o przepis, oczywiście że się podziele przepisem na bułeczki tylko troszkę później jak znajdę wiecej czasu :-) . Strasznie śliczna z Was rodzinka az pozazdroscić... my z M nie mozemy sie zmobilizować do zrobienia rodzinnej fotki zawsze mamy cos do zrobienia :ico_haha_02: Wyczytałam ze prosiłaś męza o to by podciął Ci 2cm włoski... :ico_szoking: nigdy bym nie dała M nożyczek do rąk. Pytałas też jak długo śpia dzieciaczki w ciagu dnia no więc Marcelina śpi najczęściej tylko miedzy 13:00 a 14:00 i potem 16:00 i 18:00 a tak to daje mi w kość :-D Czy z paluszkiem Szymcia juz dobrze...? Moja Marcelka strasznie płacze jak jej obcinam pazurki, a na śnie tez nie chce sobie dać bo się zrywa.

mama_zuzi :ico_brawa_01: brawa dla Nell za opanowanie i spokój, Marcelinie niestety cos się poprzestawiało i jeśli czegoś chce to na już w tej chwili! Powiedz mi jak to robisz że Nellcia przesypia całą nockę..? Pewnie po butli tak?

Kocurka Widzę że Zuzia dłuuugo wytrzymała bez butli :ico_brawa_01: nam też jakos idzie i od 1 listopada nie daje Małej butli na noc i pozostajemy tylko przy cycach. Śliczne foteczki, straszna laska z Ciebie :-) . Masz rodzinke w Wieliczce..? To niedaleko mnie :-D

Dominisia Strasznie się cieszę że z Jasiem już dobrze, pędziłam na TT dziś bo chciałam się dowiedziec z z wami, ale az mi ulżyło wiedząc że juz wporządku!! A jesli będziesz w Polsce to oczywiście na bułeczki zapraszam.. hehe czyżby stały sie takie sławne :D Nazwę je bułeczki tiktakowe hehe :ico_haha_01: :ico_haha_01:

eSKahehe przepraszam że na końcu ale chciałam Cie potrzymac jeszcze w niepewnosci :-D Po weekendzie z M suuuper :ico_brawa_01: :-D :ico_haha_01: Było strasznie fajnie :) Wogóle to od dawna tak się nie czułam, pojechaliśmy sobie na zakupki i zabrał mnie do jubilera i powiedział że ogląda w Wiedniu pierścionek i to bardzo intensywnie :-) w sumie dobrze że nie kupił bo chciał złoty a nie wiedział że ja złota nosić nie mogę no i dobrze ze przynajmiej wie, tak wiec pokazałam mu jakie mi sie podobają. Później poszliśmy na zakupki i tak idziemy a On mnie pac w pupe ja na niego takie :ico_szoking: oczy a On co nie mogę przecież Cię kocham i mnie przytula i całuje na środku sklepu ja normalnie byłam tak zszokowana że nie wiedziałam co robić więc go pytam co mu się stało a On do mnie no bo teraz Cię juz kocham a ja :ico_zly: a On :-D :-D :-D że tylko żartuje i że kocha Nas bardzo no to ja omało sie nie popłakałam. Pewnie ciekawe czy coś było :ico_wstydzioch: no było coprawda nie nieliśmy z byt wiele czasu ale uśpiliśmy mała i mielismy czas dal siebie w niedziele przed jego wyjzdem :ico_wstydzioch: co prawda Marclka raz nam przerwała i musiałam ją dolulać ale byłu eh chyba domyślacie się jak. No a potem był juz tylko wielki płacz jak odjeżdżał płakaliśmy oboje a jak całował Marcelinke która spała to się biedna rozpłakała a M to myślałam ze mu serce pęknie.

Hihi ale się rozpisałam jak szalona :) Jestem teraz u mamy a Marcelina śpi jeszcze :ico_szoking: dała mamusi spokojnie odpisać dziewczynom na TT :ico_brawa_01: tak pozatym to u Nas wszystko dobrze... Ok lecę coś zjeśc i napewno zajrzę później :)

[ Dodano: 2007-11-20, 09:05 ]
Ach eSKa śliczne zdjęcia :)

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

20 lis 2007, 10:15

to ja już jestem
połozylam teraz Szymcia do łóżeczka z nadzieją ze moze jeszcze dośpi ale on chyba nie bardzo z tego zadowolony :ico_oczko:

eSKa pisze:biedny Szymuś, ale chyba dużo mu tego nie obcięłaś :ico_oczko:

Justyna_Bochnia pisze:Czy z paluszkiem Szymcia juz dobrze...?

no troszeczke obcielam tej skorki, taka ociupinke ale krew leciała, nawet mu plasterek malutki przykleiłam, ale na noc mu zdjęłam zeby czasem go nie zjadl jak bedzie raczki ssał :ico_szoking: ma taką malutką czerwoną kropeczke na paluszku, ale mam nadzieje ze szybko mu to odrośnie bo normalnie nie moge przestac myslec jak ja mu moglam to zrobić :ico_olaboga: a on nawet wtedy nie skrzywił sie, wiec chyba go nie bolało :ico_sorki:

no to Szymulk juz na raczkach u mamusi
nie bedzie lezal i tyle
a non stop ziewa wiec nie wiem co jest :ico_szoking:

uciekam na razie

[ Dodano: 2007-11-20, 09:30 ]
no to Szymuś zasnął
włożyłam go do wózka, dałam smoczka i pieluszke i od razu oczy mu sie zaczęły zamykać
tylko nie wiem czemu w łóżeczku nie chciał zasnąć :ico_noniewiem:

a i wiecie co mi sie robi
wrasta mi paznokieć u nogi :ico_placzek:
tzn, juz wczoraj wytarmosilam tego palca, a teraz mnie boli :ico_olaboga:
polewam go tylko wodą utlenioną
chciałam posmarować maścią oxycort ale w necie nie pisze czy mozna karmiącej
wogole to dowiedzialam sie ze to masc ze sterydem :ico_szoking:
a wczesniej to smarowalam nią byle zadrapanie :ico_puknij:

a moze wy podpowiecie co moge na tego palucha jeszcze przylożyć?????

[ Dodano: 2007-11-20, 10:21 ]
dziewczynki myjecie butelki płynem do naczyń???

[ Dodano: 2007-11-20, 10:24 ]
zapomniałam dodać, eSKa, bardzo podoba mi sie Twoja kuchnia :-)

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

20 lis 2007, 11:41

eve81, ja butelki myje pod bierzącą wodą a potem wyparzam albo gotuje, a jesli już mam czymś myć to mydełkiem dla dzieci a potem gotuje :]

Awatar użytkownika
eve81

20 lis 2007, 12:25

SZYMUś śPI JUż PONAD 2H :ico_szoking:
JAKBYM WIEDZIAłA TO TEż BYM SIE JESZCZE POłOżYłA :ico_spanko:

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

20 lis 2007, 12:38

eve ja tez tylko woda a pozniej wyparzam butelke.
a tak w ogole to witajcie po dłuzszej przerwie :-D

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lis 2007, 13:30

ewasiek, gdzie Ty się podziewasz jak Cię nie ma? Pewno się uczysz :-D

eve81, ja też myję pod bieżącą wodę i wyparzam. Kiedyś po moim mleczku musiałam umyć płynem do naczyń, bo była tłusta, ale wygotowałam potem.

Justyna_Bochnia, jak tak milutko minął Ci weekend to zarazem pewno bardzo szybko, bo zawsze tak jest. Ale najważniejsze,że między Wami ok! Zostały Ci miłe wspomnienia i przynajmniej rozstaliście się bez niedomówień.
Z Wieliczki jest mój mąż i tam jest jego rodzina.

Zapisałam dziś Zuzkę do kontroli. Babka wiedziała,że po katarku. U nas zapisują do poradni dzieci chorych i się zastanawiam czy iść,żeby czegoś gorszego niż ten katar Zuza nie złapała. Niby zapisują na godziny konkretne, ale... Co myślicie?

Awatar użytkownika
eve81

20 lis 2007, 13:42

ewasiek, NIE ZNIKAJ NAM JUZ :ico_nienie:

Kocura Bura pisze:U nas zapisują do poradni dzieci chorych i się zastanawiam czy iść

to moze idz i popros zeby cie przyjela poza kolejka
wytlumacz ze tylko do kontroli na dodatek z takim maluszkiem i nie chcesz zeby dziecko czekalo wsrod chorych
napewno zrozumi, a pacjenci tez nie powinni sie burzyc

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

20 lis 2007, 13:48

No to witam sie i ja...
Wiecie co?? Nie mam weny do pisania, bo wlasnie wrocilismy z policji, skladalismy dokumenty o pozwolenie na pobyt dla mnie i Jasia i na tej policji moj K. wkrzyl mnie tak ze wszystkiego sie odechciewa... A wyobrazcie sobie ze mialam wam dzis napisac ze juz od 1,5 tygodnia jest super i chyba sie mu poprzestawialo cos bo nie dziala mi na nerwy, no i nie moge tak napisac!! :ico_placzek:

eve81 pisze:dziewczynki myjecie butelki płynem do naczyń???

ja sie przyznam ze daje troszke, ale tylko jak butelka stoi nieumyta dlugi czas, np. Jasiu je w nocy a butelke myje popoludniu. Potem zawsze wrzucam do sterylizatora.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”