Strona 864 z 912

: 19 lis 2011, 18:19
autor: buzok14
Nicola potwierdzam gołąbki pyszne :ico_brawa_01:
A jeśli mogę Wam podsunąć pomysł na danie podobne do pizzy to:
jak zrobicie ciacho na pizzę, to rozwałkujcie je bardzo cieniutko posmarujcie ketchupem, wywalcie na to uduszone pieczarki z cebulką, pokrojoną szynkę i na to startu ser żółty i zawińcie ja dużego pieroga posmarujcie po wierzchu żółtkiem i do piekarnika :-D . danie rewelacyjne, mniam....

: 19 lis 2011, 18:29
autor: NICOLA_1985
na pewno spróbuję... :-D czy jesli doda się do tego sos pieczrkowy i doda mieso do środka to nie nazywa się czasem CALZONE??? :-D

: 19 lis 2011, 18:38
autor: bozena
CALZONE
pyszności
moje gołąbki wyszły wspaniałe i tez nie dodaję kaszy do nich, nie dodaję tez jajka. Mieszam surowe mięso z surowym ryżem w proporcjach dowolnych dodaję przyprawy wedle uznania zawijam w sparzone wcześniej liście kapusty. Po sparzeniu też ścinam zgrubienie na końcach liści dzięki czemu przy zawijaniu nie pękają. Na spód kilka liści. Gotuje do miękkości kapusty. Ważne żeby gołąbki ciasno ułożyć na dnie bo inaczej w trakcie gotowania będą wypływać na wierzch. Sosik też robię z rosołku po gotowaniu, koncentratu , zagęszczam mąką i zabielam śmietanką.

: 19 lis 2011, 22:04
autor: iw_rybka
ale sie tu kulinarnie zrobilo :ico_oczko:

: 19 lis 2011, 22:07
autor: bozena
iw_rybka, oj zrobiło, zrobiło
a ja się na futrowałam, że ledwo siedzę i to już od 17 się ruszyć nie mogę , hehe

: 19 lis 2011, 22:30
autor: buzok14
CALZONE?
hm.... :ico_noniewiem: nie wiem co to :ico_noniewiem: . My mówimy na to zawijaniec :-D mój mężu jak był w Szwecji to gdzieś w barze coś takiego jadł no i przyjechał opisał i wspólnie to zrobiliśmy i od tamtej pory często robimy :-D

: 19 lis 2011, 22:33
autor: bozena
buzok14, to jest dokladnie to co opisalaś :-D , pyyyyyyyyszne

: 19 lis 2011, 22:41
autor: buzok14
to jest dokladnie to co opisalaś , pyyyyyyyyszne
:-D pewnie u mnie w domu nadal będzie to zawijaniec, ale dobrze znać oryginalną nazwę :-D

: 19 lis 2011, 22:50
autor: NICOLA_1985
Calzone robi sie z dowolnym farszem albo takim jak na pizze albo miesnym albo co sie lubi i niektórzy podaja po prostu z sosem pomidorowym (ketchup ) albo z sosem np. pieczarkowym lub takim jak do placków po węgiersku.. pycha............ :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: ja to jadłam w obydwu wersjach ale ta z sosem miesno pieczarkowym po prostu niebo w gębie... :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :-D

: 19 lis 2011, 22:52
autor: bozena
Calzone robi sie z dowolnym farszem albo takim jak na pizze albo miesnym
ja jadlam w różnych kombinacjach, to tak jak z pizzą, wrzucasz to co lubisz albo to co masz w lodowce ;)

[ Dodano: 19-11-2011, 21:53 ]
odpadam
dobranoc laseczki