Awatar użytkownika
kratka
Trzy tysiące lat minęło...

24 mar 2010, 08:51

mam 34 dni do porodu a nie 29

[ Dodano: 2010-03-24, 07:52 ]
dzisiaj w nocy tak potwornie bolaly mnie biodra i spojenie :ico_olaboga: malo co spalam... moze za duzo wczoraj chodzilam :ico_noniewiem:

lidziasc
Wodzu
Wodzu

24 mar 2010, 09:32

kratka, hej
mnie tez b biodra bolały :ico_noniewiem:
nocki sa coraz gorsze

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

24 mar 2010, 11:07

witam.
u mnie też nie najlepiej. po kilku rundach na siku już mi się nie chce spać i tak sobie oglądam pokój od strony sufitu... Potem przysypiam na jakąś godzinkę i po 9.już jestem na nogach.
Ja wczoraj miałam mega napięcia brzusia. Teraz Tobi leży mi pod lewym żebrem i nie myśli żeby się jakoś przesunąć i ułatwić mi siedzenie... Mężczyźni! :ico_noniewiem:

lidziasc, a mi na tym suwaczku dni zgadzają się idealnie z tygodniem ciąży.

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 mar 2010, 11:16

Melduje sie i ja

kaczorek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

24 mar 2010, 11:19

Witam :-)
lidziasc, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za 9 miesiac 29 czy 34 to i tak mało a pozatym data porodu niby jest tylko orientacyjna :ico_oczko:

[ Dodano: 2010-03-24, 10:25 ]
ja zrobiłam wczoraj zdjecia brzuszka zaraz wrzucę :ico_noniewiem:

Alkasbir
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 mar 2010, 11:36

witam,
ja również miałam nieciekawą noc, ale ze względu na skurcze w łydkach - co za ból :ico_noniewiem: ciągle wstawałam i chodziłam

kaczorek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

24 mar 2010, 11:39

to mój brzuszek
Obrazek

to też

Obrazek

Awatar użytkownika
MamciaKochana
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 mar 2010, 11:39

Alkasbir :ico_brawa_01: wszystkie podane przez Ciebie imiona dla dziewczynek mi sie podobaja :ico_brawa_01: szczegolnie Jagoda, Maja :ico_brawa_01: jakbym byla w Polsce to pewnie takie lub podobne bym wybrala :ico_brawa_01: co do meza to postawilam go przed faktem dokonanym i tyle, wypisalam liste imion co mi sie podobaja i co sa dla mnie latwe do wymowienia, ale nie moglismy sie zgodzic wiec wybralam i tyle. Mi dosc ze nie bedzie to Polskie imie do ktorego moge sie porzadnie odniesc, no i mezowy zgodzil sie ze w sumie mu sie podobaja takie dziwne imiona jak dla mnie zupelnie jakby sobie wybieral imie dla zony hehe :-D Ja mam rowniez jakies takie *telepatyczne* powiazanie ze tak powiem z dzidzia hehe znaczy czuje i sobie wyobrazam kim ona moglaby byc jako osoba i dlatego jakos latwiej jest mi dopasowac imie ktore pasuje dokladnie do jej osobowosci bo i to jest wazne. Zawsze to mozna uzgodnic po urodzeniu, ale jesli by trzeba wybrac tu i teraz to A. do nadawania imion zupelnie sie nie nadaje :ico_nienie: hehe W kazdym razie te co wybralam zaakceptowal, ale do rejestracji jest jeszcze szmat czasu wiec zawsze to mozemy jeszcze zmienic zdanie jesli wpadniemy na cos lepszego. Anuz A. mnie zaskoczy super wyborem :ico_oczko:
tibby, hehe jak mi wypina sie pupcia to stosuje taktyke - wyprostuj sie i masuj w miejscu wypuklenia heheh i zaraz sie przesuwa, bo rzeczywiscie jak tak sie wypnie tuz pod zebrem to nawet tchu trudno zlapac i niewygodnie :ico_oczko:

a ja wrocilam wlasnie od fyzjoterapeutki, ale swietnie dzis poszlo :ico_brawa_01: czuje sie jakbym zostala obdarowana nowym kregoslupem :ico_brawa_01: kazala mi sie prostowac i jak siedze lub szydelkuje to zeby szczegolnie uwazac zebym nie miala zaokraglonych plecow, rowniez kiedy siedze w sofie, zebro z tylu plecow wbija mi sie w staw przy kregoslupie i dlatego mnie boli jak sie zginam, lub jade samochodem, czy siedze, ale jak sie bede prostowac to niby ma troche pomoc. Ponaciskala tam w kazdym razie i przy miednicy rowniez, jeszcze tylko miesiac i adios wszystkie bole, powiedziala tylko ze jakby cos mnie wciaz trapilo po porodzie to mam do niej sie zglosic, ale zazwyczaj wszystkie symptomy znikaja do 6 miesiecy po. Nastepne spotkanko w przyszla srode. :ico_brawa_01:

Babeczki ktore bola biodra i spojenie - pamietajcie zeby cwiczyc miesnie kegla, pomagaja podtrzymywac brzuszek i mniej boli :ico_brawa_01: No i rodzic latwiej :-D Jeszcze co jest dobre to unikac odkurzania, moze mezowy moze wyreczyc bo dokurzanie, mycie podlogi wlasnie maja najgorszy wplyw na miesnie i stawy jesli bola w okolicy miednicy.

kaczorek
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

24 mar 2010, 11:48

a ja zapomniałam powiedzieć ze wczoraj w szkole rodzenia pytałam położnej o te moje zpuchniete kończyny i powiedziała ze jeżeli nie mam wysokiego cisnienia to jest wszytsko w normie bo już mogą mi zaczać pchnąć przed porodem nogi i że nie jest to zawcześnie :-)

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 mar 2010, 11:54

kaczorek, ale zgrabniutki brzusio :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
MamciaKochana, Super ze tak sie dobrze czujesz po tych masażach

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”