elibell
4000 - letni staruszek

06 kwie 2011, 09:05

moze ci sie z dziewczynami skojarzyło z UK? one całą ciaze sa chyba pod opieką położnych zamaist lekarza tak?
dokładnie, tutaj można lekarza ginekologa całe życie nie spotkać jeżeli wszystko jest ok:)
nie wymagam od niej w sumie wiele, bo Łukasz jej broni ze ona taka mała jeszcze sie nauczy, zarzuca mi ze za duzo wymagam
to pogadaj z nimi po prostu jak Ty to widzisz, bo sama sie nie nauczy bo kiedy??? Moja teściowa broniła swojej córy mówiąc że nauczy się gotowac i innych rzeczy od patrzenia (matka siedzi coś robi a dziewczyna ponad 20 lat nic patrzy) ale jak od patrzenia nikt się nie nauczył, ani gotować, ani sprzątac, ani jeździć rowerem, czy co kolwiek innego, trzeba od młodych lat uczyc obowiązków, bo to o to chodzi, chociażby żeby swój pokój miała w ładzie i skłądzie a jak będzie chciała chłopaka zaprosić do siebie to taki pokój ma zobaczyć z masą szklanek, opakowania walające się po podłode, moze pomiędzy ciuchami i bielizną? Fuj ja sobie nie wyobrażm, od razu widze brudasa pozornie dbającego tylko o swój wygląd a w pokoju nie wie gdzie fotel stoi bo zawalony szmatami i to nie wiadomo co czyste a co brudne heheh

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2011, 09:06

elibell, wiesz co ja to chyba wzbudzam takie emocje jak Doda :ico_haha_01: albo mnie ktoś lubi albo nienawidzi :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: szkoda ze nie mam długich blond kłaczków :ico_haha_02:

elibell
4000 - letni staruszek

06 kwie 2011, 09:10

izuś_85, wszystko przed tobą sa farby i metody przedłużania włosów hahahahahahahahaha. Eh nie ma co się przejować jak inni nas widzą zwłaszcza na forach, bo wiadome słowo pisane a czytane troszke się różni, czytasz dochodzą emocje a autor miał na myśli czasem zupełnie inne emocje niż czytający:)

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2011, 09:11

od razu widze brudasa pozornie dbającego tylko o swój wygląd a w pokoju nie wie gdzie fotel stoi bo zawalony szmatami i to nie wiadomo co czyste a co brudne heheh
hehe no tu trafiłaś w samo sedno :ico_haha_01:
ona wstaje rano wczesnie zeby włosy umyć i ułożyć, pomalować sie itp ale kubek do zlewu włozyc to już nie lada wyczyn dla niej, rozmawiałam z nia o tym i troche zaczeła wynosic te kubki ale niekiedy stoi do popołudnia :/
a jej chłopak jeszcze u nas nie był :ico_olaboga: jak po nią przychodzi to stoi pod blokiem nawet godzine i nie wejdzie :ico_szoking: to jest chore dla mnie :/ ja nie raz wychodze i prosze go zeby wszedł do środka a on nie chce :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 kwie 2011, 09:13

Izuś wiem że masz poczucie humoru, wiec dla Ciebie wedle życzenia abys nie musiała Słońce wlosów niszczyć utlenianiem
http://allegro.pl/peruka-blond-doda-dlu ... 41151.html

A teraz tak serio własnie chodzi mi o połozną oplaconą u nas kosztuje 400zł jest przy porodzie i uczy jak przewijac jak karmić, kąpać.... pomaga nawet zajść do kibelka jak trzeba, uczy prawidlowego oddychania itd....nie wiem własnie kieidy takiej poszukać??

A KTG czy inne rzeczy porobi mi ginekolog wobec tego??

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2011, 09:24

izabelllla123, super peruczka, pomyślę o tym jak juz przedłuze nogi o jakies 15cm, poiwększe biust do rozmiaru DDDDD i wyszczupleje w taliiii :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:
A KTG czy inne rzeczy porobi mi ginekolog wobec tego??
chyba tak :ico_noniewiem: zapytaj go jak masz wątpliwosci
ja chodziłam na KTG do lekarki, wchodziłąm bez kolejki
mozna tez zrobić w szpitalu na porodówce jak sie orientuje, zalezy od szpitala

ja mam dylemat gdzie rodzić :ico_olaboga:
w tym szpitalu co rodziłam było super pod wzgledem opieki
ale ten szpital jest daleko i na pewno byłabym tam sama i nie odwiedzałby mnie Przemek tak często :ico_noniewiem:
u nas szpital miał okropną opinię :ico_noniewiem: ale teraz ponoć jest o niebo lepiej niż iles tam lat temu :ico_noniewiem:
położne sa fajne wszystkie :ico_oczko: i opieka też ok :ico_noniewiem:
ale tą zła renomę pewnie ciężko bedzie nadrobić szpitalowi, moje dwie koleżanki które niedawno tam rodziły mówią ze jest ok i nie tak jak opowiadają mroczne historie

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

06 kwie 2011, 09:36

Hej laseczki ale żeście z rana naklikały :ico_szoking:

Mnie się dobrze spało, ale dzieciątko moje kochane mnie obudziło bo słonko śliczne
wyszło :ico_brawa_01:
Zaraz wstawię pranko to sobie na dworek wystawię :ico_brawa_01:
Jak słońce świeci to od razu jakiś humor lepszy :ico_sorki:

Izuś mnie czasem to wkurza, że nie możesz swojego zdania mieć :ico_nienie:
tylko głaskać każdego po główce :ico_puknij:
My o Elizę staraliśmy się 10mcy, długo nie długo, ale łzy były.
Chyba nam się ta blokada załączyła, aż w październiku poszliśmy na wesele
do znajomych i wtedy ostatni raz widziałam mój okres :ico_oczko:
Wyszalałam się, zrelaksowałam i zaskoczyliśmy :ico_sorki:
A na dodę się nie rób wystarczy jedna :ico_oczko:
Ty jesteś śliczna taka jaka jesteś :-D
A co do Natalii... ja w wieku 15lat poszłam do pracy i dzięki temu mam zawód o jakim
marzyłam :ico_sorki:
A poza tym w domu robiłam wszystko, zmywałam naczynia, sprzątałam, obiad robiłam,
z psem wychodziłam, nie było czegoś czego bym nie zrobiła :ico_nienie:
Jeżeli ona czuję się taka dorosła no to do roboty :ico_sorki:

Elibell my też kupiliśmy sobie ekspresik a raczej dostałam od męża na rocznicę
:ico_brawa_01:
Dziś masz już wolne od pracy?

Izabela a Ty masz dziewuszki? bo nie pamiętam :ico_wstydzioch:
Bo z samcami jak się włącza agresor to jajeczka się tnie ito pomaga.
A Twoje nie szaleją tak przy rójce, albo zaraz po???
Bo moje dostają pierdzielca po rójkach :ico_puknij:
Leją się i szarpią.
Czasem sterylizacja u samiczek też pomaga.
Mam nadzieję, że coś wet wymyśli.

Co do położnej to ja nie miałam opłacanej a trafiłam na fajną i sympatyczną :ico_sorki:
Ale taka opłacana jest tylko dla Ciebie :ico_noniewiem:
Nie powiem Ci nic na ten temat bo zwyczajnie nie mam pojęcia :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2011, 09:40

izabelllla123, a jest u was szkoła rodzenia jakaś?
u nas w szpitalu jest ale ja nie byłam bo w sumie w rodzinie dużo dzieci, wśród znajomych, na świeżo słysząłam co i jak... nie czułam zebym tego potrzebowała jakos...
ale moze Tobie by sie przydało pójść, zobaczyć, poznać ludzi inne brzuchatki :-D
moja koleżanka spotkała na szkole rodzenia swoja bratnią dusze i zyskała przyjaciółkę :ico_oczko:
tam też pokazuja opiekę nad dzieckiem, pielęgnację itp

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

06 kwie 2011, 09:41

Izuś często take historie mroczne krążą :ico_puknij:
Ja miałam Elizę rodzić w szpitalu o którym cała polska słyszała, że dzieci na gronkowca
umierały(madurowicz). Nie dane mi było tam rodzić bo trafiłam na największe strajki w PL
i do wyboru jeden szpital też znany ICZMP, wielki kołchoz, a dzieci rodzą się jak na
taśmie w hurtowni.
Generalnie nie było tak źle, wystarczyło mi, że już Eliza była z nami :ico_sorki:

[ Dodano: 2011-04-06, 09:46 ]
A zapomniałam napisać, że my wczoraj to w ogóle taki fartowny dzień mieliśmy.
Te dokumenty o przedszkole doszły, mąż w pracy wygrał 22f piłką nożną się nie
interesuje a zorganizowali sobie konkurs na wyniki i co miał najwięcej trafień :ico_oczko:
:ico_brawa_01:
Kupiliśmy niedrogo małego laptopka (bo jak ja będe 3tyg. w PL to żebyśmy mieli kontakt
ze sobą) i daliśmy za prawie nówkę 103f.
A nie sądziliśmy, że wygramy :-D bo to aukcja była.
A wieczorem jeszcze buty przyszły które mój mężuś sobie zakupił :ico_sorki:
Także dzień udany :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2011, 09:52

Wyszalałam się, zrelaksowałam i zaskoczyliśmy :ico_sorki:
no i to miałam na myśli :-D super
Jeżeli ona czuję się taka dorosła no to do roboty :ico_sorki:
w sumie... to ja chciałabym zeby coś robiła nie ze wzgledu na to zeby mi pomóc bo ja pomocy nie potrzebuję sama zrobie, ale właśnie ze wzgledu na to ze ona nic nie umie, musi sie nauczyć, ma 15 lat nie 7 czy 8 :ico_nienie:
chyba zaczne wymagać od niej więcej, mam to w nosie czy sie obrazi
w końcu sąd uznał ze jestem dla niej przykładem, ze po przejsciach, po śmierci rodziców można być człowiekiem i isc przez zycie z podniesionym czołem
więc zamierzam ja wychowac tak zeby umiała wszytsko zrobic i była niezalezna od nikogo :ico_nienie: zeby nie musiała sie wstydzić kiedyś za siebie :ico_nienie:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”