Strona 879 z 912

: 26 lis 2011, 00:32
autor: elibell
no nie zostawić was na dzień, i smakołykami kusza, musze te pieczrkowo pietruszkowe spróbować, mniami ślina mi cieknie

: 26 lis 2011, 00:45
autor: NICOLA_1985
Ja farsz do krokietów robię drób z kapustka kiszoną,
kurcze ciekawe połączenie, muszę spróbować, a jak doprawisz tego kuraka?

[ Dodano: 25-11-2011, 23:46 ]
musze te pieczrkowo pietruszkowe spróbować
pewnie , że próbuj na prawde pyszne :-D

: 26 lis 2011, 00:53
autor: elibell
no nie zostawić was na dzień, i smakołykami kusza, musze te pieczrkowo pietruszkowe spróbować, mniami ślina mi cieknie

: 26 lis 2011, 09:41
autor: iw_rybka
moja tesciowa jak robila rosol,to potem to mieso z kury obierala i wiem,ze jakos tez mielila z czyms i do krokietow,ale ja kiedys nie lubilam a teraz jak przeczytalam,to musze zrobic takie z kiszona kapusta i pieczarkami :ico_oczko:

: 26 lis 2011, 11:05
autor: buzok14
a jak doprawisz tego kuraka?
gotuję osobno kurkę, i osobno kapuchę, potem kurkę obieram z kostek, wrzucam do maszynki, mielę, ugotowaną kapustkę też do maszynki, potem uduszę troche cebulki wrzucam ją do tego co już zmieliłam, doprawiam wegetką, pieprzem ziołowym, zwykłym no i co tam kto jeszcze lubi i wszystko razem mieszam i gotowy farsz :-D

: 26 lis 2011, 11:17
autor: NICOLA_1985
gotuję osobno kurkę, i osobno kapuchę, potem kurkę obieram z kostek, wrzucam do maszynki, mielę, ugotowaną kapustkę też do maszynki, potem uduszę troche cebulki wrzucam ją do tego co już zmieliłam, doprawiam wegetką, pieprzem ziołowym, zwykłym no i co tam kto jeszcze lubi i wszystko razem mieszam i gotowy farsz :-D
aha czyli proste jak konstrukcja cepa :-D

: 26 lis 2011, 11:56
autor: aniawlkp86
hejka

mała zasypia właśnie,a Hania się bawi

wczoraj o dziwo mąż mój gary wieczorem pomył :ico_szoking: muszę się częściej obrażać :-D dzisiaj przydałoby się resztę posprzątać,tylko coś natchnienie nie chce przyjść :ico_noniewiem:
gotuję osobno kurkę, i osobno kapuchę, potem kurkę obieram z kostek, wrzucam do maszynki, mielę, ugotowaną kapustkę też do maszynki, potem uduszę troche cebulki wrzucam ją do tego co już zmieliłam, doprawiam wegetką, pieprzem ziołowym, zwykłym no i co tam kto jeszcze lubi i wszystko razem mieszam i gotowy farsz
brzmi pysznie :-D

: 26 lis 2011, 12:50
autor: buzok14
proste jak konstrukcja cepa
brzmi pysznie
u mnie w rodzinie od 'Zawsze" właśnie z takim farszem robimy naleśniki :ico_sorki: i są naprawde pyszne

: 26 lis 2011, 13:47
autor: elibell
hej hej, a tutaj dalej krokietami kusicie, jejuś ja bym takie z kapustką zjadła , a nie mogę. Ja w ogóle biedulka, nie wiem co ja w świeta będę jadła, jak nic nie mogę, pierogów nie bo kapusta albo ser biały, ryba po grecku też odpada bo ryba, wszelkie grochy też, normalnie jedynie bardz czerwony i to taki delikatny, sałatki warzywnej tez nie, bo groszek i majonez, nawet gyrosa nie bo sałata. wiec świeta zapowiadają sie interesująco. A co dopiero przygotowanie tego, jak, nawet nie posmakuję. masakra jakaś, chyba kurczaka zroie i tyle

: 26 lis 2011, 13:52
autor: buzok14
masakra jakaś,
rozumiem Cię, ja miałam takie św Wielkanocne :ico_zly: