poccoyo
Trzy tysiące lat minęło...

12 lis 2008, 14:10

ananke, ja widziałm ten angel z plytka na bezdech... w tkmaxx za 40f
a w sklepie po 80F widzialam, wiec sie oplacalo go wziac...
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2009, 21:27 przez poccoyo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ania_R

12 lis 2008, 16:24

Witam popołudniową porą :ico_haha_02:
Kurcze jak mój mąż ma wolne to łazimy po sklepach i wydajemy kase że aż mi głowa pęka (żeby jeszcze odłożoną to OK, ale kupujemy za karty kredytowe które potem trzeba będzie spłacać :ico_olaboga: ). W każdym razie kupiliśmy troszkę ciuszków jeszcze dla maleńkiej, kocyki, rożki, 2 kombinezoniki :ico_brawa_01: oraz Madzi jeszcze pare rzeczy pod choinkę i na mikołajki. Ogólnie zakupy udane tyle że teraz musze wymyślec jak pospałacam te karty :ico_placzek:

poccoyo

12 lis 2008, 17:00

Ania_R, oj widze że u was to samo co u nas...
większosć tych grubych wydatków posżła z pożyczki, która wzielismy na depozyt do mieszkania...ale ze krach na gieldzi to sprawa stoi w miejscu... kasy nie mamy to z pozyczki zesmy sobie poplacili...

a piszesz dla maleńkiej, czyżbyś już wiedziała ze to córunia?
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2009, 21:28 przez poccoyo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

12 lis 2008, 17:05

poccoyo, w tkmaxie to zawsze jakieś fajne promocje... mam nadzieję, że niebawe,m zaciągnę Krzyśka tam :-)

Ania_R, nooo, ja też większość z karty kredytowej płaciłam, a potem co tydzień z wypłaty po troszkę... także jakoś się wszystko pokupiło :-) teraz też dumamy, jak spłacić tę kartę, ale chyba tym samym systemem - co tydzień choćby po 10f to jakoś się spłaci :-)

Awatar użytkownika
Ania_R

12 lis 2008, 17:07

a piszesz dla maleńkiej, czyżbyś już wiedziała ze to córunia?
tak :-D :ico_brawa_01: Wiem to od 18tc kiedy miałam robione w PL USG pod kontem oceny wad płodu i dzidzia się ładnie pokazała a lekarz był tak pewien że wpisał nawet w opis badania płeć - żeńska :-D Madzia sie bardzo ucieszyła że będzie miała siostrzyczkę (dlatego też wiemy co możemy jużkupic i w jakich kolorach) i nawet wybrała jej juz imię i mówi o niej Maja :ico_haha_02: Co prawda strasznie dużo Maji się ostatnio rodzi więc nie jestem do końca przekonana, ale jak już Madzia od 3 tygodni mówi o Maji to jakoś chyba sie tak przyzwyczailiśmy... :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-11-12, 16:14 ]
teraz też dumamy, jak spłacić tę kartę, ale chyba tym samym systemem - co tydzień choćby po 10f to jakoś się spłaci
wiesz ja tutejsza kartę wydałam już dawno i do tego jeszcze w PL na kartach mam zadłużenie na 7 tyś zł :ico_placzek: dlatego zaczynam sie martwić, a to dlatego że zakupy robilismy (nawet codzienne) właśnie z kart bo mój mąż zarabia minimum, a ja nie pracuje teraz więc obecnie cała jego pensja plus CHB, CHTC idzie na same opłaty... Mam nadzieje że za jakis czas jakimś cudem wyjdziemy z chwilowego dołka.

poccoyo

12 lis 2008, 17:14

Madzia sie bardzo ucieszyła że będzie miała siostrzyczkę (dlatego też wiemy co możemy jużkupic i w jakich kolorach) i nawet wybrała jej juz imię i mówi o niej Maja :ico_haha_02:
no u nas podobnie, ale mój K nie wierzy w usg i mówi ze bedzie córka, a ma być synek... ROksan mówi do niego Jack... i wypożycza ksiązki z biblioteki z przedszkola dla siebie i dla Jacka/
jak się jej pytam co zrobi jak siesiostra urodzi to mówi , ze jej nie chce i że trzeba oddać...
mojej koleżance DOroci, bo ona ma tylko synka...
tym samym systemem - co tydzień choćby po 10f to jakoś się spłaci :-)
to dobry system...
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2009, 21:29 przez poccoyo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

12 lis 2008, 17:15

Ania_R, Maja to śliczne imię :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: sama bym tak z chęcią dała, gdyby była dziewczynka :-) a mój Krzysiek wymyślił Amelkę :-D i w sumie też ładnie... a ja twierdzę, że mi obojętne..byleby tylko dziewuszka była to niech sobie wymyśla takie imiona, jakie chce :-D
a ja mam dla chłopca :-D

[ Dodano: 2008-11-12, 16:17 ]
wiesz ja tutejsza kartę wydałam już dawno i do tego jeszcze w PL na kartach mam zadłużenie na 7 tyś zł :ico_placzek:
Kochana, u nas też nie jest lekko.... a jak Twój mąż ma minimum to może o WTC złożycie papiery?? my mamy tak i choć dostajemy tylko 45f miesięcznie z WTC to jednak zawsze na jakieś zakupy jest...

poccoyo, Jack :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: suprrr, juz się nie mogę doczekać :-)

poccoyo

12 lis 2008, 17:17

a ja mam dla chłopca :-D
a jakie masz?
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2009, 21:29 przez poccoyo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

12 lis 2008, 17:18

a jakie masz?
Alan Aleksander :-)

Awatar użytkownika
Ania_R

12 lis 2008, 17:21

mój Krzysiek wymyślił Amelkę
śliczne i bardzo ciepłe imię :ico_brawa_01:
a ja mam dla chłopca
jakie? U nas miał być Aleksander :ico_oczko:
jak się jej pytam co zrobi jak siesiostra urodzi to mówi , ze jej nie chce i że trzeba oddać...
:-D dzieci są czasem śmieszne :ico_haha_01: Moja Madzia ostanio stwierdziła że oprócz tej Maji w brzuszku chce miec jeszcze jedną siostrzyczke (bo chce móc zrobić kółeczko jak będą razem tańczyły :ico_haha_01: a jak jej zapytałam a jak by kolejny był braciszek to powiedziała że najpierw jeszcze jedną dziewczynkę a potem może być brat :ico_szoking: :ico_haha_01: ) W każdym razie my na Maji poprzestaniemy :ico_haha_02:

Wróć do „Pozostałe”