Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

19 lis 2008, 09:33

no to czekamy na wieści po wizycie u położnej i koniecznie na tę sesję :-D
dam znać, dam :-) no i zdjątka tez będą... w sumie p.o.teściowej dawała kasę na wózek, więc muszę porobic zdjęcia, bo ona "chce zobaczyć, co kupiła".. heh... i dokładnie tak to ujęła.... powiedziałam jej, że "zobaczy, czym jej wnuczę będzie jeździło" i juz wiem, że to był błąd przyjmować od niej tyle kasy... nie lubię takiego podejścia do dawanych pieniędzy... noo, ale już mam nauczkę...

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lis 2008, 09:40

ananke, no czekamy na wiesci:)

snieg juz stopnial ehh tylko plamki biale sa:P

ja juz wychodze dziewcyzny dzis chyba malo bede aktywna tu na forum zobaczymy moze pod wieczor.... hmmm musze na allegro zamowic wielka ksiazke kucharska przydalaby sie taka w domu

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lis 2008, 09:40

witajcie, ja już też na nogach, u nas wczoraj wieczorem i w nocy padał śnieg z deszczem. W ogóle się nie wyspałam :ico_placzek: , nie mogłam zasnąć mały tak fikał i jakoś duszno mi było, a jak zasnęłam to się przed 2 obudziłam, brzuch miałam tak twardy, poleciałam do wc, zrobiłam melisę i chyba półtorej godziny nie spałam, mały fikał i miał czkawkę, no i ta sama powtórka o 7, kręciłam się równo i mnie brzuszek kuł, teraz się przebudziłam, mały ma czkawkę. Zauważyłam, że brzuch mam twardszy u góry tak pod piersiami, i tam też mnie kuło, nie wiem czy mały po tych akrobacjach się przekręcił i dlatego mi tak jakoś dziwnie, bo czuję jak tam się wypina. Mam nadzieję, że będzie ok, ale oczywiście panikuje :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

19 lis 2008, 09:51

donatka26, Kochana, to bankowo mały... mój też ostatnio tak fikał, że myśleć o niczym nie mogłam, a teraz spokoj...
a powiem Ci, że mi tez się ciężko oddycha od kilku dni... to już taka wysoka ciąża i dno macicy jest wyżej nad pępkiem i chyba uciska... dzisiaj zapytam położną...

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lis 2008, 09:57

Kochana, to bankowo mały... mój też ostatnio tak fikał, że myśleć o niczym nie mogłam, a teraz spokoj...
a powiem Ci, że mi tez się ciężko oddycha od kilku dni... to już taka wysoka ciąża i dno macicy jest wyżej nad pępkiem i chyba uciska... dzisiaj zapytam położną...
mam nadzieję, że to mały i że wszystko będzie ok, ale strasznie się wystraszyłam :ico_olaboga: , chyba zwiększę dawkę magnezu

to spytaj, no i będziemy czekać na dobre wieści :-)

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lis 2008, 10:08

donatka dziecko uciska Ci przeponę, z magnezem nie szalej. Gdyby coś złego się działo, to czułabyś regularne skurcze całego mięśnia macicy. Twardnienie części macicy jest zupełnie normalne i prze te półtora miesiąca co nam, zostało musisz się po prostu do tego przyzwyczaić.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

19 lis 2008, 10:11

noo, teraz już mało kolorowo będzie :-) dlatego mówią, że II trymestr na radość, pierwszy na wymioty, a trzeci na zmęczenie i jęczenie :-D

ja to mam skurcze dwa, czasami trzy dziennie i to kurna takie, że mi skóra cierpnie... ale wmawiam sobie, że skoro raz już przeżyłam to drugi też dam radę :-D

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lis 2008, 10:16

dziewczyny, dzięki, gdyby nie to forum i Wy to chyba bym w głowę dostała :ico_olaboga: i codziennie jeździła na pogotowie, także dzięki za wsparcie i wyjaśnienia :ico_sorki: :-)

Awatar użytkownika
Sandrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

19 lis 2008, 10:17

Dzien dobry :ico_haha_01:
ananke, czekamy na wiesci :ico_haha_02:
donatka26, ja to juz od jakiegos miesiaca mam problemy z oddychaniem, ale to podobno normalne i przejdzie jak brzuszek zacznie sie nizej opuszczac czyli przed porodem.
milutka204, a co ma wspolnego brzuch albo uda z karmieniem piersia, bo ja nie bardzo rozumiem? Pasa wibracyjnego nie wolno uzywac tylko podczas ciazy i okresu, wiec jakies dwa miesiace po porodzie mozesz zaczac go normalnie stosowac.

U mnie sniegu to raczej przed Nowym Rokiem nie zobacze a i pozniej czy spadnie to tez nie wiadomo :ico_noniewiem: a tak teskni mi sie za bialym Bozym Narodzeniem :ico_placzek:

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

19 lis 2008, 10:17

witam
u nas niby lepiej ale jeszcze nie jest ok. tak to bywa raz lepiej, raz gorzej, ale nie lubie tych dni kiedy tacy obcy dla siebie jesteśmy. zaraz kończe śniadanko i zmykam do fryzjera.

ananke czekamy na foteczki wózka :ico_sorki:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”