Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

06 kwie 2011, 10:51

Izabela ja mam 23lata a czasami jak patrzę na 16-17 letnich ludzi to wydaje mi się
że ja z innej bajki jestem :ico_puknij:
A jakbym miała z takimi pogadać to połowy słów bym nie zrozumiała :ico_puknij:

Izuś bliskość ukochanej osoby to chyba to najważniejsze co nam potrzebne :ico_sorki:

[ Dodano: 2011-04-06, 10:53 ]
Izabela mój tak do połowy ciąży nie wiedział czy będzie ze mną, ale później
był na tak i dzięki mu za to :ico_brawa_01:
Więc się nie zdziw jak i Twój zdanie zmieni bo faceci to tacy przewrotni :ico_oczko:

Izuś nastoletni bunt :ico_oczko:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 kwie 2011, 10:57

ja mam 23lata a czasami jak patrzę na 16-17 letnich ludzi to wydaje mi się
że ja z innej bajki jestem
A jakbym miała z takimi pogadać to połowy słów bym nie zrozumiała
ja będe miała w sierpniu 25 i dla mnie kosmos co dzieciaki wygadują, czasem stoję i patrzę jak oszołom, o co kaman. Nie wiem skąd oni te teksty biorą????

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

06 kwie 2011, 11:05

Izabela dokładnie :ico_olaboga: czasem jakby polskiego zapomnieli :ico_puknij:
Ale czasem znajdą się też tacy w moim Twoim wieku i wysłowić się nie potrafią :ico_puknij:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2011, 11:06

:ico_szoking: Dziewczyny, pomału, pomału, bo nie nadążam :ico_haha_01:

elibell chyba Cię nie lubią, bo wszystkie Twoje linki wózków już usunięte :ico_haha_01: a te nasze wcześniejsze są- sprawdziłam :ico_oczko:

izabelllla123, ja z racji cc, nie potrzebowałam położnej, ale moja szwagierka rodziła rok temu w Krakowie i opłaciła sobie położną, która była przy niej i chyba jej to dużo pomogła, bo szybciutko urodziła. Jeszcze z domu do niej dzwoniła i ta jej mówiła jak się przygotować i czy to to wogóle. Potem była u niej w domu kilka razy,żeby pokazać jak zająć się maluszkiem.
Z tego co kojarzę to w trakcie ciąży nie bywała u tej położnej, tylko miała normalnie wizyty u lekarza.
A tak poza tym to po porodzie przychodzi jeszcze do domu położna z przychodni, u mnie dwa razy była i dla mnie to nawet przydatne wizyty były.

elibell
4000 - letni staruszek

06 kwie 2011, 11:08

no my tez mieliśmy swoje słownictwo, slogan, podwórkowce hehehe, ale co do takiego lenistwa to mnie trafia, ale to wina matek, bo same uczą dzieci nic nie robienia a kobieta sie dwoi i troi bo po dzieciach posprzątaj, po mężu, ugotuj, podaj, pozmywaj, popierz poprasuj i jeszcze oczywiście d.... daj bo ma chęć teraz, ale same sobie ustalamy zasady i od nas zalezy jakie i kim (poniekąd) będą nasze dzieci w życiu czy leniwi czy tez nie.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2011, 11:17

ale same sobie ustalamy zasady i od nas zalezy jakie i kim (poniekąd) będą nasze dzieci w życiu czy leniwi czy tez nie.
no dokładnie! Ja nie narzekam, Zuzia już kuma,że trzeba wieczorem posprzątać zabawki, przed kąpaniem, bo jak nie to bajki nie będzie :ico_nienie: Pomaga nakrywać do stołu, itp., wszystko na miarę jej możliwości, a ja korzystam, jak jest chętna do pomocy to proszę :-)

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

06 kwie 2011, 11:18

Kocura pewnie co przychodnia to obyczaj u mnie położna była kilka razy,
bardzo sympatyczna kobitka więc na wizyty czekałam :ico_sorki:
Zawsze miała jakieś dobre rady :ico_sorki:

Elibell no wiadomo, że to od rodziców w większości zależy :ico_sorki:
Ja już moją uczę porządku, że zabawki ma po sobie sprzątać :ico_sorki:
Nie raz się najęczy, że ona nie chce ale miała siłę je poznosić to i siła się znajdzie na
posprzątanie :ico_sorki:
Ja nie rozumiem co się tak na Ciebie uparli :ico_puknij:
Widać "władza" chce pokazać :ico_puknij:

[ Dodano: 2011-04-06, 11:19 ]
Kocura bo teraz nasze dziewczynki pomagają bo to takie fajne, ale jakieś nawyki
przez to wchodzą do główki :ico_oczko: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2011, 11:22

przez to wchodzą do główki
no dokładnie, zawsze to jakoś zaprocentuje na przyszłość :-)
To niech mama mojego przyszłego zięcia też tak robi :ico_haha_01:

elibell
4000 - letni staruszek

06 kwie 2011, 11:30

przez to wchodzą do główki
dokładnie, ja od maluśkiego z eliza sprzatam, oczywiście jak jeszcze nie raczkowała czy coś to mówiłam mama sprzata zabaweczki (czy coś innego) bo jest wieczór i idziemy sie kąpac, a jutro będzie ładnie jak wstaniemy i będzie miejsce na zabawy, teraz sama (nie zawsze oczywiście bo jak to każdy człowiek ma foszki) sprząta sama, wyłącza tv i idzie na górę do kapania, albo ja jej pomagam sprzatać, w formie jeszcze zabawy, a podaj tamto, a ja wezmę to, a zobacz co tam jest, ojej małpka ale fajna, damy małpce buziaka na dobranoć i niech idzie spać do szafki, i czesto bywa nawet, ze jak ja sama ogarniam coś, bo ona akurat cos innego robi, to przybiega i mi pomaga:):):) Nawyki wyrabia sobie od małego więc w życiu będzie dla niej to naturalne później.
Oczywiście z mopem tez chce pobiegac, z odkurzaczem czy gary zmywać, ale to jej mówię, że nie pora, że jeszcze jest mała i ma swoje zabawki a mama duża ma swoje:)

mnoje dziecię śpi :ico_szoking: :ico_szoking: tak marudziła marudziła, już wcześniej posprzatała, i pokazuje mi że śpać i na góre leci, to ją położyłam a sama zaraz biorę się za prasowanie szybko i obiad, to później na spacer z nia wyjde będzie dużo czasu i do koleżanki pójdę i może po jej córki razem pójdziemy, dziewczyny się uciesza jak nas zobacza pod szkołą;):):)

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

06 kwie 2011, 11:34

Elibell pewnie, że takie nawyki zostaja na całe życie :ico_sorki:

[ Dodano: 2011-04-06, 11:44 ]
Lece pranko wstawić :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”