Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lis 2007, 22:58

mama_zuzi1980 pisze:ale wstydze sie normalnie powiedziec czyje... hehe bo mnie wysmiejecie
no wiesz! nie z nami te numery :ico_oczko: dawaj!

dominisia pewno Twoj mężulo nie w humorku wstał. Ale trzeba przyznać- brzydko się zachował i przeprosiny muszą być za to jak się należy!

eSKa, no u nas jakieś karteczki są. I trzeba je zdać przed mszą. Ja już jestem po.

ewasiek, fajna taka wycieczka! I zamarzyła mi się noc bez wstawania....
Ale wiecie co teraz nie mam problemów z zasypianiem, ale i też sen mam "lekki"...

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

20 lis 2007, 23:29

Jestem!!
No i byly zakupy :-D :-D :-D Przeprosiny a potem wyprawa do sklepu, wydalam tyle kasy ze sie nie przyznam ile, kupowalam tylko dla Malego. Kupilam mu taki kombinezonik co moze miec nogawki, albo jest taka ala sukieneczka na dole. No i mnostwo bodziakow, gatkow, rajtuzki i pizamki.
Najwazniejsze ze z K. jest juz dobrze!!

Mamo Zuzi no czyje?? Ja uwielbiam Dolce Gabbana light blue!
Wogole to sie musze do czegos przyznac, jezeli chodzi o zakupy dla mnie to mam bzika na punkcie kupowania kosmetykow, butow i torebek... I czasami moge dlugo dlugo oszczedzac zeby tylko kupic sobie dobre perfumki albo malowidelka... :ico_wstydzioch: Wiem, troszke to dziwne, bo mozna miec cos porzadnego, Maybelline, L*oreal i nie zaplacic majatku no i kupic mozna wiecej, a nie siegac po Diora czy Chanel, ale taka mam slabosc :ico_wstydzioch:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lis 2007, 00:54

Kocura Bura pisze:no wiesz! nie z nami te numery :ico_oczko: dawaj!

Mamo Zuzi no czyje??

No kurde wstydze sie naprawde, zazenowana jestem ;-) ... bo te perfumy to sa Britney Spears :ico_smiechbig: no kurde.... dziewucha jest tepa niesamowicie i pustak ale ten zapach ma cos takiego w sobie... no... sexi po prostu, choc nawet butelka tandetna jak sama Britney ;-) Ale wezme chyba sobie kupie maly flakonik na probe.... :-) Bo mezu mi tego nie kupi jak mu powiedzialam czyje to sa to mnie po prostu wysmial :-D
Zafarbowalam wlosy, no i hmmm.. moje sa ewidentnie blond :-D

Kurde dzewczyny bylam dzis m.in. w H&M, to jeden z najtanszych sklepow w Szwecji zaden luksus niby ale taaakie przepiekne ciuszki sa :ico_szoking: szczegolnie te swiateczne.... no nie moglam sie napatrzec :ico_brawa_01:

Ktoras z was pytala o to jak nosze niunie... Ja ja prawie w ogole nie nosze, ale jesli juz to raczej mam ja na ramieniu, przewisa mi i patrzy sie cikawie, albo przodem bo tedy wiecej widzi....
A i o butelki... ja nawet nie pomyslalam mowiac szczerze ze nie mozna myc plynem do naczyc.... Kurcze po tym mleku te butelki sa po prostu tluste w srodku i podaja zapaszkiem mleka... JA myje normalnie szczotka, woda i plynem (ale nie duzo) i plucze porzadnie pod bierzaca goraca woda, a raz na 2 -3 dni wrzucam do sterylizatora.

Justynka chyba pytalas o te nocki ... no moja je butle juz teraz, cycka od 3 dni nie miala w buzi, wiec je 6 razy na dobe po 160-170 ml a w miedzyczasie herbatki (dzieki boggu przekonala sie jednak). I juz jakos sie z tym pogodzilam ze jej nie karmie.... Zuzie karmilam 9 miesiecy w tym 6 tylko na cycu, nawet bez dopajania. Spelnilam sie w tym i bylam zadowolona. Ale Zuzia byla urodzona wczesniej, zaraz po ur. bylysmy w szpitalu 2 tyg wiec chcialam aby te moje przeciwciala jadla. Nell jest zupelnie inna. Widac ze to "baba" a nie Kruszynka taka jaka byla Zuzia wiec mysle ze bedzie dobrze. Mam nadzieje ze nie potepicie mnie za to :ico_wstydzioch:

Laseczki.... co kupujecie facetom swoim pod choinke, bo ja zero pomyslow.... :ico_olaboga:

Dominisia, juz tylko 3 dni i sobie pogadamy :ico_brawa_01: jestesmy obie butelkowe mamusie to moze po lampeczce winka sie napijemy? Lubisz? :-)

[ Dodano: 2007-11-20, 23:56 ]
aaaaa... dominika.... no i za te brzydkie slowa do Ciebie to twoj mezu powinien mowiac szczerze po gebie z otwartej dostac :ico_puknij:

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

21 lis 2007, 07:46

hej dziewczyny
mały cos dzisiaj mi mało spał w nocy, pozno usnal, obudził sie o 1, pozniej o 4 i troszke sie przespał do 6. teraz tez usypia ale ja juz sie nie klade zjem pozniej sniadanko i moze wkoncu zaczne sie uczyc bo w sobote egz. a ja jak zwykle w lesie z nauka :ico_oczko:

[ Dodano: 2007-11-21, 09:14 ]
czyzbym dzisiaj byla pierwsza. straszna cisza na tt :-D

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lis 2007, 11:08

ewasiek, trzymam kciuki za naukę! Ja jeszcze pamiętam jaki to ból...

mama_zuzi1980,
mama_zuzi1980 pisze:bo te perfumy to sa Britney Spears
spoko, spoko! To nie ona je komponowała, producentom było tylko potrzebne jej nazwisko :-D Teraz to sama jestem ciekawa jak pachną...

Dziewczyny, a Wy jakie lubicie zapachy, jakie sa Wasze ulubione perfumki?
Ja lubię leciutkie, bo od takich ciężkich jest mi po prostu niedobrze. No i też z tego względu kupuję wody perfumowane, a nie perfumy. Lubię Pur Blancę z Avonu (jestem konsultantką i najlepszą klientką!).

mama_zuzi1980 pisze:co kupujecie facetom swoim pod choinke, bo ja zero pomyslow
może zrobimy jakąś giełdę pomysłów? Ja też nie mam pomysłu. Zawsze sprawdzają się kosmetyki.

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

21 lis 2007, 12:08

no kurde rzeczywiście cisza tutaj :ico_nienie:

ja wlasnie wrocilam
ide cos zjesc i pozniej napisze

[ Dodano: 2007-11-21, 13:01 ]
Szymuś zasnął to juz jestem :-D

no więc rano pojechałam na targ do Będzina kupić mamie tą kurtke co chciała
no ale kurtki nie było, wiec zamiast wracac do domu to ja jeszcze musialam pochodzic troche
i kupilam 2 pary kapci (takich dla gości), komplet czapke+szalik pod choinke dla synka szwagra i jeszcze kapelusik dla babci
no a pozniej jeszcze pojechalam do tesco, ale tam kupilam tylko frytki i ciastka :ico_oczko:
niby nic nie kupilam a kase stracilam :ico_olaboga:
tak to jest jak sie gdziekolwiek pojedzie

M do mnie dzwonil ze zdal egzamin, no i teraz jest "maszynistą pojazdów trakcyjnych" :-D cokolwiek to znaczy to sie bardzo ciesze
i powiedzialam mu zeby kupil z tej okazji jakies winko czerwone to sie napijemy :ico_zdrowko: oczywiście z umiarem.

Kupilam mu taki kombinezonik co moze miec nogawki, albo jest taka ala sukieneczka na dole. No i mnostwo bodziakow, gatkow, rajtuzki i pizamki.

to super ze zakupki sie udały, ja juz tesknie za jakims wypadem z kasą bo ostatnio to cale dnie w domu siedze :ico_placzek: ale nie ma co, pod koniec miesiaca musze gdzies wyskoczyc..hihi

Dominisia pisze:Najwazniejsze ze z K. jest juz dobrze!!

no pewnie że tak :ico_brawa_01:

mama_zuzi1980 pisze:bo te perfumy to sa Britney Spears

a ja nie widze w tym nic obciachowego, w koncu jak ladny zapach to dlaczego mialabys go nie kupowac, a przeciez nikt na ulicy nie bedzie Cie kojarzyl z Britney po zapachu :-D
także kupuj perfumki a Dominisia jak Cie odwiedzi to Cie obwącha i da nam znać czy zapach ok :-D :ico_oczko: :-D

mama_zuzi1980 pisze:Mam nadzieje ze nie potepicie mnie za to :ico_wstydzioch:

no co Ty cioteczka, jak mozesz tak myslec :ico_nienie:
przeciez my tu dalekie od potępiania kogokolwiek (poza naszymi M :-D )
sztuczne mleczko tez jest ok, i super ze jest bo jak nadchodzi kryzys z cycorkami to jest jak znalazł co nie dziewczynki???

mama_zuzi1980 pisze:Zafarbowalam wlosy, no i hmmm.. moje sa ewidentnie blond :-D

a gdzie fotka/?? prosze sie nam tu pochwalić :ico_sorki:

Laseczki.... co kupujecie facetom swoim pod choinke, bo ja zero pomyslow.... :ico_olaboga:

ja tez wogole jeszcze o tym nie myslalam a przeciez swieta tuz tuz :ico_szoking:
musimy zrobic jakas liste pomyslów :ico_noniewiem:

ewasiek pisze:moze wkoncu zaczne sie uczyc bo w sobote egz. a ja jak zwykle w lesie z nauka :ico_oczko:

Ty to starsznie obowiązkowa mamuśka jesteś :ico_szoking: jak Ty to robisz ze jeszcze czas na nauke znajdujesz??? ja to na bank nie moglabym sie skupic i pewnie nic by mi do glowy nie weszlo

Kocura Bura pisze:Dziewczyny, a Wy jakie lubicie zapachy, jakie sa Wasze ulubione perfumki?

no wiec ja lubie JIL SANDER "Pure", GUCCI "Envy me"

dobra juz uciekam

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

21 lis 2007, 14:01

ej dziewczyny straszna ta cisza dzisiaj. my z misiem bawimy sie bo nie chce spacmaluszek. no i nie moge sie przez to pouczyc, ale w nosie nauka wazniejszy jest misio. :-D

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lis 2007, 14:57

HEj,
Dzis bylysmy u kontroli, Nelka wazy 5330 :D i wszystko z nia w porzadku. AA, i mam podobno skuteczny pomysl na zaparcia u dzieci podany przez lekarke... bylam w szoku jak mi powiedziala. Otoz nalezy dac dziecku do mieszanki mlecznej dwa razy dziennie pol lyzeczki oleju rzepakowego :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: Poniewaz moja sie nie wykupkala wczoraj to przed chwila jej dalam z mleczkiem. czekam na efekty!!! :-)

Zrobilam rowniez Nelci zdjecia do paszportu. Ale czadowo wyszla :ico_brawa_01: Taki moj maly czupurek :-) Albo Kudlatek jak kto woli :-)

Jesli chodzi o zdjecia moich blond ;-) to moze juz poczekam na Dominisie to nacykamy fotek w weekend, bedzie fajnie widac roznice miedzy jej blond a moim ;-)

Moj J. ma dzis imieninki to lece gotowac jakis porzadny obiadek. Bo my generalnie nie swietujemy w ogole imienin tylko urodziny... no ale ze tak mnie zaskoczyl rok temu to musialam cos mu kupic...

Kurcze ja tez uwielbiam zakupy, uzalezniona na bank jestem. W zasadzie to jedyna 100 proc. skuteczna metoda na chandre i dola u mnie :-)

dobra ide klade mala na balkon bo ziewa i do sklikanka

eSKa
4000 - letni staruszek

21 lis 2007, 15:09

Hej, ja wszystko poczytalam ale odpisac nie dam rady bo Olo ostatnio nie pozwala dlugo siedziec na necie :ico_nienie: :ico_nienie:
Co do prezentów to mój mężulek cos przebąkiwał o swetrze i wiem że chce łyżwy wiec ja mam nawet wybór :-D

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lis 2007, 16:08

ewasiek, ale Michaś jest podobny do Ciebie! Bardzo to widać na tej drugiej fotce. Szymuś Eve to znowu cały tatuś. A nam nikt nie potrafi powiedzieć do kogo Zuzia jest podobna :-)

Byłyśmy u lekarza i:
1. Zuzia pozbyła się ładnie katarku, nic jej nie zostało.
2. Lekarka stwierdziła,że nie ma skazy białkowej- już nie wiem, co o tym myśleć zupełnie....
3. Mamy dbać o jej skórę, bo taki jej urok,że wygląda na przesuszoną.
4. W razie czego mam jej podawać Nan HA.
5. W ciągu 2 tygodni "przytyła" 40 dag i waży 5170.
6. A wiecie,że od października podaje się dzieciaczkom witaminę K??? Gdybyśmy rodziły w październiku to by nam powiedzieli w szpitalu i podali dzieciakom po urodzeniu większą dawkę. Wykupiłam receptę. Jest ona potrzebna, zwłaszcza, kiedy karmi się piersią.

[ Dodano: 2007-11-21, 15:11 ]
eSKa pisze:wiem że chce łyżwy

przypomniałaś mi,że już nie długo będzie można poszaleć! Uwielbiam łyżwy!

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”