witajcie moje drogie
niesamowite jest to jak dziś słoneczko dostające sie do mojego okna poprawiło mi humor do tego ten śpiew ptaszków -ah ta wiosna wkrada sie wreście do nas
wczorajszy wieczor wymiotujaco ale za to dzis czuje sie super.zaraz ide zrobic sobie sniadanko potem chyba zabiore moje potworki i jakis spacerek w lesie zalicze bo az szkoda mi tej pogody
Tweety123,
rybcia, gratuluje kolejnego tygodnia ale ten czas zasuwa
olala,
przepis na muffiny
125 g masła,
1 szklanka mleka,
1 jajko
2 szklanki mąki pszennej,
3/4 szklanki cukru,
2 łyżeczki cukru waniliowego,
szczypta soli,
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
I dodatki:
1/2 tabliczki czekolady
3 łyżeczki kakao
Masło rozpuścić w rondelku, po czym dodać do niego 1 szklankę mleka i rozkłócone jajko.mąke, oba cukry, proszek i sól wymieszać ze sobą w dużej misce. Zrobić w tej mieszance dołek i wlać "mokre" składniki spiskować do wymieszania składników, (po wymieszaniu dziele na pól do 1 polowy dodaje kakao)Wkładać łyżką ciasto do formy muffinkowej do 3/4 wysokości (tutaj możesz sama utworzyć swoje warianty pól foremeczki jasnego ciasta pól ciemnego troszkę czekolady do środka lub samo same czekoladowe plus same jasne z czekoladka) Piec 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, aż ładnie się zarumienią
[ Dodano: 2009-03-02, 12:20 ]
malutkaniunia88, kolezanka może nie czuc ale wy możecie kazdy organizm kobiety jest inny wiec głowa do góry skoro intuicja podpowiada żę to dzidzi niech tak zostanie