Awatar użytkownika
wisienka24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 lut 2008, 00:35

Anita na maile nie odpowiadam bo wzielam sobie 2 dni wolnego. chcialam jutro poodpisywac :ico_haha_01: a tak wogole, to gdybym wiedziala, ze to Ty, to zaraz bym odpisala. A Ty tak oficjalnie... :-D Zaraz Ci odpisze co i jak.

U nas na chrzcinach to prawie sami obcy byli (w sensie ze nie rodzina) bo my tutaj mamy tylko znajomych, a rodzinka w Pl :ico_noniewiem: Wiec jakos tak samo wyszlo, ale gdybysmy robili w Pl to tez pewnie bysmy zaprosili tylko najblizszych :ico_haha_01:

Aga78
Umiem skakać na skakance po całym forum

25 lut 2008, 11:16

dziewczyny jeszcze trochę o psach i kupię psa :-D

wisienka24, :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: brak mi słów :ico_noniewiem:

karolina-ch, a propo bucików- no jeżeli są na miękiej podeszwie to myślę, że tak z reguły od tera do 12m_ca - nie sugeruj się rozmiarem, jeżeli są lekko przyduże to będziesz mogła już zakładać- ja rozmiar 24 kupiłam synkowi (pierwsze buciki na twardej podeszwie) jak zaczynał chodzić ale on zaczął szybciutko miał 10 m-cy i 6 dni :-D

Anita moja Julka na święta też dostanie chodzik :-D

a my wczoraj po raz pierwszy po chorobie wyszliśmy na spacerek- przy takiej pogodzie ciężko było się oprzeć, chociaż dzieciaki jeszcze ze strupkami. Wczoraj też poraz pierwszy zmontowaliśmy spacerówkę :ico_brawa_01: Julii się bardzo podobało a na spacerku jak słoneczko ją raziło to nawet nie krzyczała tylko przymykała oczka i zażywała kąpieli słonecznych :-D

[ Dodano: 2008-02-25, 10:44 ]
Parę fotek :-)

Pierwsze posiedzenie w spacerówce
Obrazek

....w oddali Nasz Dom- póki co w wyobraźni :ico_haha_01:
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 lut 2008, 13:53

Hmm a ja tam dalej nie jestem przekoanan do chodzików, ale to moje prywatne zdanie. Zresztą mam za małe mieszkanie to nawet Tosia nie miałaby się jak w nim przemiszczać.

Pogoda cudna, własnie wróciłamz zajęć, dałam Tosi zupke i niebawem na spacer, czekam tylko az maz wróci bo wózek został w samochodzie. Zresztą koło nas nie ma gdzie spacerowac a tak to podjedziemy sobie na bulwary wiślane.

Co do wózków my mamy quinny 3w1 niby fajny ale dużo miejsca zajmuje w samochodzie więc na wakcaje na penwo kupie spacerówke jakąś bo inaczej to by mi sie w bagazniku nic oprócz wózka nie zmieściło.

Aga - fajne zjęcia, biedna Juli strupki ma na głowie, ale może to ilepiej że teraz przeszla osbe bo z głowy :-D

Yvone- co do chrztu to u nas była od mojej strony cała rodzina ale ona mała jest bo 9 osobowa, a od męza jego babcia, rodzice, siostra i chrzestny, w sumie wyszło niecałe 20 osób. Jeszcze dzidki się zrzuciły i zapłaciły za obiad po chrzcie więc w sumie yło miło:) U mnie niestety jak w rodzinie twego męża musze wszystkich zapraszać bo inaczej śmiertelnie się wszyscy obrażają, dobrze że choć jest tych osób niedużo. Znaczy wiem że musze to głupie sformuowanie, po prostu jestem wygodna i nie chce mi się z nikim kłócić.

A zajęcia porażka, jak wszyscy w Polsce otrzymuja taka edukacje to ja ybm na waszym miejscu do lekarzy nie chodziła :-D Strach się bać co zrobie jak pierwszy raz zostane sama na dyzurze, chyba będe się modlić, zeby żaden pacjent się nie pojawił.

Awatar użytkownika
wisienka24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 lut 2008, 14:25

Aga, fajny domek!!! :ico_brawa_01: macie juz wybrany projekt? :ico_oczko:

U nas na szczescie tez robi sie coraz cieplej. :ico_brawa_01: Bo ostatnio mielismy burze sniezna, :ico_olaboga: Ale teraz juz ciepleko, caly snieg sie stopil przez 2 dni.

Do mojego rysia dzwonil maz Moniki, doleciala cala i zdrowa do Polski. :ico_haha_02: Ciesze sie, ze juz jej tu nie ma. :ico_wstydzioch: Nawet nie wiedzialam, ze przez tydzien moze sie tyle dziac i mozna miec tyle wrazen :ico_szoking: Teraz chyba potrzebujemy urlopu :ico_haha_02:

Yvone
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

25 lut 2008, 14:38

Zdjęcia super. No u nas pogoda dzisiaj pod psem. wieje i leje, tak więc siedzimy w domu. Normalnie bym wyszła, ale w środę szczepienie. Co do chodzików, to ja jestem zdecydowanie na nie. Przede wszystkim bioderka i opinia mojej teściowej, której zdarzali się pacjenci z zaburzonym ośrodkiem równowagi właśnie po chodzikach. Po prostu dzieci, które zbyt wczesnie i na zbyt długo wsadzano do chodzików, a potem strach rodziców, bo dziecko nie trzyma równowagi i nie wiadomo co się dzieje i jak to leczyć. Jednak według mnie to i tak zalezy od rodziców i ich rozwagi.
Z chrzcinami to jest taki problem, że my nie mamy takiego mieszkania, żeby przyjąć 27 osób. Mąż się uparł na grilla na ogrodzie u teściów lub moich rodziców. Bo wyjdzie najtaniej. Ja tak czy siak jestem sceptyczna i powiedziałam, że nie będę rozmawiac o tym z jego rodzicami, niech rozmawia sam. Bo to obciążanie niepotrzebne kogoś, a jak pogody nie będzie to co? Klops.
Gdyby nie ta jego rodzina, to już dawno zrobilibysmy chrzciny.
Pruedence dla mnie to dziwna sytuacja, bo oni nie utrzymują z sobą kontaktów, takich, że się odwiedzają. Tak naprawde to się nawet nie widzą między sobą. Jego siostra mieszka we Wrocławiu, a widzimy się u teściów, bo tu na miejscu to dwa razy w ciągu pół roku. dlatego to mi pachnie sztucznością. Wątpię, żeby ktoś się obraził.
No cóz, ale to może ja jestem dziwna, bo ograniczam rodzinę do najbliższej i do tej, z którą rzeczywiście coś mnie łączy.

[ Dodano: 2008-02-25, 13:41 ]
Aha, Ja ciągle używam gondolii. Amelka nie siedzi, a nie chcę jej zmuszać i poczekam aż sama usiądzie i wówczas pójdzie do spacerówki. Zresztą ona na spacerze zawsze na początku zasypia, a potem leży i ogląda niebo i gałęzie i ptakie, bo jeśli pogoda pozwala to jej obniżam budkę.

Awatar użytkownika
karolina-ch
Śmigam już bez trzymanki po forumku

25 lut 2008, 15:50

Aga78 fajne fotki :) ile wazy Twoja cora???

ano z tymi chrzcinami to kazdy robi jak uwaza, my juz na szczescie po wszystkim i mamy z glowy :ico_brawa_01:

ja tojuz nie wiem ale to dzislao troche jest takie biale ale od srodka przy dolnej dwojce, poza tym mala zrobila sie marudna i wiecie co zaczela tak sie drzec, normalnie cwoczy glos i patrzy jak glosniej potrafi, wczoraj to sie tak darla ze tv nie bylo slychac i az czerwona sie robi :ico_haha_02: i jak najdluzej i najglosniej a jak widzi ze reagujemy to sie smieje. dzis zasnela na hustawce bez bujania to dobrze bo hustawka za kilka dni pojdzie w odstawke. Aha i teraz musze sie pochwalic- wczoraj jej sie udalo przekrecic a dzis chyba kilka razy pod rzad przekrecila sie na boczek i na brzuszek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: problem z tym ze nie umia na odwrot, na razie przynajmniej, wiec jak sie juz zmeczy na brzuchu to zaczynaja sie nerwy i musze ja obrocic, dzis lezala na kocu na podlodze i co wyszlam, wracam do pokoju a ona na brzuchu :ico_brawa_01: zeby tak jeszcze pocwiczyla obroty na plecy :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-02-25, 14:52 ]
Obrazek

Awatar użytkownika
wisienka24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 lut 2008, 17:42

Yvone, my tez w srode idziemy na szczepienie. Ostatnio nam nie dali, bo Szymek mial lekki stan podgoraczkowy i stwierdzili, ze nie beda mu dawac, wiec w srode idziemy znowu :ico_noniewiem:

Ja sie o chodzikach naczytalam okropnych rzeczy wiec nie bede kupowala. Maly ma swojego jumperoo i tam szaleje, a i tak nie codzinnie go tam wkladam a jak juz to na krotko. :ico_noniewiem: :ico_haha_01:

karolina-ch, Szymek zaczal sie przekrecac na brzuszek, a kilka dni pozniej umial juz w druga strone. :-D Amelka pocwiczy to tez "zlapie bakcyla". teraz nasz maly szaleje i sie przekreca w ta i spowrotem... ciezko go upilonwac :ico_oczko:

Awatar użytkownika
karolina-ch

25 lut 2008, 17:49

jednak juz umie na plecki tylko po jakims czasie, najbardziej lubi w jedna strone kreci sie az napotyka na fotel, na brzuch, plecki, na brzuch a tu fotel :)) w druga strone gorzej ale prezezciez to pierwszy dzien, szaleje i sie strasznie smieje tak jej sie to podoba :))

Aga78

25 lut 2008, 19:43

Pruedence, nie strasz :-D takimi lekarzami- może niedociągnięcia nadrabiają w domu :-D

wisienka24, mamy już wybrany projekt :-) w środku odpowiada mi idealnie, a z zewnątrz :ico_noniewiem: jak zobaczyłam realizacje innych ludzi to się ciutkę załamałam , więc muszę wygląd zewnętrzny opracować sama :ico_oczko:

karolina-ch, w sumie nie mam pojęcia ile waży (ważona była 2 m-ce temu) przez ospę ominęło nas szczepienie :ico_placzek: , myślę, że 8kg

a w kwestii- chodzików, ja mam dobre wspomnienia :ico_noniewiem: , w sumie tak jak wisienka w skoczku pozwala chwilę posiedzieć to i ja tak w chodziku - może mam szczęście bo moje dzieci mają bioderka ok
i nigdy nic na siłę- nie daję do chodzika jak dziecko samo nie staje a tym bardziej jak jeszcze samodzielnie nie potrafi siedzieć :ico_noniewiem:
a jak staje już samo to co za różnica czy przy łóżku postoi czy w majtach chodzika :-)

Awatar użytkownika
karolina-ch

25 lut 2008, 19:51

ja wczoraj weszlam na forum tik-taka odnosnie chodzikow i wszyscy byli tego samego zdania ze chodzikom mowimy zdecydowane NIE :ico_nienie:
no i ja nie wiem, w sumie to Aga masz racje jak juz dziecko chodzi to na chwilke mozna je w taki chodzik wsadzic, ja mam chodzik dla malej bo kupilam za pol darmo i lezy zlozony pod lozkiem i mysle ze czas pokaze czy go bede uzywac czy nie :ico_olaboga:

a u nas jutro pol roczku :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: tak to zlecialo :)

Aga pytalam przez ciekawosc ile ona wazy bo taka slodka okraglutka :)

[ Dodano: 2008-02-25, 18:52 ]
czy Amelki sa tutaj najmlodsze??

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”