Awatar użytkownika
Ania_R
Trzy tysiące lat minęło...

13 lis 2008, 15:05

ananke, też jestem w szoku :ico_szoking: Super że tak lekkie okazało sie to jedno z najgorszych badan w ciąży. :ico_brawa_01: W PL jeszcze przez kolejne pewnie 10 lat będą podawać roztwór z glukozy :ico_puknij: Ja przeżyłam podobną konsternację jak mi położna powiedziała że do badań krwi nie muszę być na czczo (bylie na 2h przed badaniem nie jeść), a ja miałam wizytę o 10, wstałam o 6 rano i piłam tylko wodę a jak miałam wychodzic do przychodni to mi się tak słabo robiło że myślałam że zemdleję - no bo w PL zawsze kazali raniutko i na czczo być. Mocz tez u mnie na miejscu się oddaje i wcale nie z rana... :ico_noniewiem:

poccoyo

13 lis 2008, 15:29

cześć
Ania, super że badanko takie miłe było...
Ania_R, tu wszystko inaczej wygląda... z tym NHS...

ja dziś byłam na wizycie...
ponarzekałam na przeziębienie... ale lekarz mówł że to tylko wirus i powinien za tydzien przejść... nie może dac mi antybiotyków bo będe mieć infekcje po nich(tą kobiecą)
a to nie ciekawe przed samym porodem...
wiec mam kupić cukierków, gazetkę i leżeć słodzić się i dużo odpoczywac...

a na koniec lekarz strzelił mi komplementa...
ze zgrabnie wyglądam... you look healthly... jak zmierzył mi zwrokiem brzuszek...
hehe
no to jak wóciłam zajarana po wizycie to opowiadam mojemu K
a on zszokowany że kobiecie w ciąży ktoś komplemenciki prawi...
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2009, 21:29 przez poccoyo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

13 lis 2008, 16:42

ze zgrabnie wyglądam... you look healthly... jak zmierzył mi zwrokiem brzuszek...
hehe
no to jak wóciłam zajarana po wizycie to opowiadam mojemu K
a on zszokowany że kobiecie w ciąży ktoś komplemenciki prawi...
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla lekarza :-) bo zapewne suprr wyglądasz :-) ostatnio nam tu fotki nie wrzucałaś :ico_nienie: a my czekamy :-)
Ja przeżyłam podobną konsternację jak mi położna powiedziała że do badań krwi nie muszę być na czczo
tak, ja wtedy też byłam zdziwiona, ale mi tłumaczyła, że wyniki krwi i moczu wychodzą prawdziwsze przy normalnym trybie życia, a nie na czczo, tylko czasami trzeba na głodniaka powtórzyć badanie :-) tak, jak ja dziś

przy okazji "obsłuchałam" kilka wózków graco, bo dreptałam do przychodni dwa razy - i na szczęście żaden nie skrzypiał :-D :ico_brawa_01: więc uspokoiłam się... i tak dumam, Ania_R, może wtedy Twojemu mężowi trafiła się jakaś taka partia dziwna, w każdym razie tutaj graco nie skrzypią, a przynajmniej te 7 modeli, które dziś obsłuchałam :-)

poccoyo

13 lis 2008, 16:56

w każdym razie tutaj graco nie skrzypią, a przynajmniej te 7 modeli, które dziś obsłuchałam :-)
aż tyle Aniu... przecież to wózki można pomylic i kiedyś przyjechac do domku z dzieckiem sąsiadów... :ico_brawa_01: :ico_oczko:
a no fotki nie wstawiam, bo nikt mi ich nie robi...

motywujesz sie do pielgrzymek w strone Perth?? :ico_oczko:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

13 lis 2008, 16:58

aż tyle Aniu... przecież to wózki można pomylic i kiedyś przyjechac do domku z dzieckiem sąsiadów... :ico_brawa_01: :ico_oczko:
dziś to chyba jakieś szczepienia były w tej przychodni :ico_olaboga: ja tylu wózków na oczy nie widziałam w żadnym tutejszym sklepie
a no fotki nie wstawiam, bo nikt mi ich nie robi...
nieee, noo, to poproś kogoś :-) :ico_sorki:
motywujesz sie do pielgrzymek w strone Perth?? :ico_oczko:
bardzo, bardzo :-)

Awatar użytkownika
Ania_R

13 lis 2008, 17:33

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
przy okazji "obsłuchałam" kilka wózków graco, bo dreptałam do przychodni dwa razy - i na szczęście żaden nie skrzypiał
:ico_brawa_01: To dobrze, może wkońcu popracowali nad tymi wózkami :ico_oczko: On pracował w tym sklepie z 3 lata temu...

poccoyo, mas zjakies objawy zblizającego się porodu? Ja Madzie urodziłam właśnie w 38tc :ico_haha_02:

poccoyo

13 lis 2008, 17:54

Ania_R, objawów nie mam, tzn mam skócze ale sa pojedyncze lub kilka nieregularnych...
poza tym... mówią że brzuszek mi się obniżył... ja tego nie zauważyłam bo nadal sapię jak smok...
nogi przestały mi tak puchnąć... nic mnie nie mdli i nie mam odruchów wymiotnych

38tc to ten sam so urdziłam Roksankę... hm... ale syna donosze do końca...

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

13 lis 2008, 18:28

Kobietki, jestem też na szkockim forum, gdzie laseczki są same ze Szkocji i tam 95 % rodzących przenosiła o prawie 2 tyg od daty, którą wyznaczyli ze szkockiego scanu...
ja Młodego w 35tyg urodziłam, także może być, że zaraz za Edytką pójdę w szpital :-D ale łudzę się, że przenoszę :-)
:ico_brawa_01: To dobrze, może wkońcu popracowali nad tymi wózkami :ico_oczko: On pracował w tym sklepie z 3 lata temu...
mi też ulżyło, bo kurna już 4 miesiące temu wpadł mi ten model w oko - a skrzypienia czy trzeszczenia bym nie zniosła, bo nerwicy bym dostała.... także jak się coś niespodziewanego na koncie nie wydarzyło, to po obiedzie siadamy z Krzyśkiem i zamawiamy :-D i w poniedziałek powinien już być :ico_brawa_01:

poccoyo

13 lis 2008, 19:02

Kobietki, jestem też na szkockim forum,
gadaj tu zaraz gdzie ty sie szwędasz i pod jakim pseudo... :ico_oczko: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

[ Dodano: Czw 13 Lis, 08 18:11 ]
także jak się coś niespodziewanego na koncie nie wydarzyło, to po obiedzie siadamy z Krzyśkiem i zamawiamy :-D i w poniedziałek powinien już być :ico_brawa_01:
czy to będize ostatni zakup??? WOW...

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

13 lis 2008, 20:31

gadaj tu zaraz gdzie ty sie szwędasz i pod jakim pseudo... :ico_oczko: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
ja na nowaszkocja.net :-) jako Whisky79 :-) a Ty też tam bywasz?? :-)
czy to będize ostatni zakup??? WOW...
noo, prawie, prawie, jeszcze wanienka, a na resztę dostaniemy kasę od mojej mamy i jej przyjaciela, czyli na tę nianię elektroniczną i leżaczek-bujaczek...
nie mam jeszcze oliwki i sudocreamu, ale czekam na bony z tesco, bo uzbieraliśmy tyle punktów, że mi starczy na kilka pierdółek dla dzidzi :-) i wtedy juz będzie wszystko :-) chyba :-D

poccoyo, a Ty jak stoisz z zakupami??

Wróć do „Pozostałe”