BeataW,
BeataW pisze:Możesz tu wrzucic przepis?
masa: 2 tabliczki białej czekolady, 1/2 litra śmietany kremówki, 2 opakowania śmietany "śnieżki", ok.20 dag wiórków kokosowych i 15 dag płatków migdałowych.
czekoladę połamać na kawałki dodać pół szklanki kremówki, rozpuścić na parze lub w kąpieli wodnej i wymieszać i wystudzić
Resztę kremówki ubić ze śnieżkami ( z samym proszkiem), dodać rozpuszczoną czekoladę, wiórki i trochę płatków migdałowych i gotowe. Ja daję mniej niż 20 dag tych wiórków.
Potem biszkopt przeciąć na pół lub na 3 części , nasączyć np. kawą rozpuszczalną i przełożyć kremem. Na bokach tortu też rozsmarować masę i oblepić płatkami migdałowymi, no a wierzch udekorować jakoś
beata,
BeataW, ale ja wam zazdroszczę dzieciątek w brzuchach
tak fajnie czuś ruchy dzidzi ach, mam nadzieję , że jeszcze kiedyś będę mieć 2 dzieciątko