Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 wrz 2010, 16:16

Witam i ja ,dziekujemy za kaplemenciki :ico_sorki: :ico_sorki: Wiki w przedszkolu mega zadowolona,przeszczesliwe dziecko :-D

tibby, no slub tuz tuz ,nie stresuj sie bedzie wszystko gicio,a pogoda sie poprawia :-D

zgadnijcie ile wazy.9340
hoho duza dziewczynka :ico_brawa_01:

a jaki rozmiar nosi Wikusia???
jak narazie Wiki ma wszystko ,ale bede robic przeglad i moze cos brakuje to sie odezwe,rozmiar 110 .

[ Dodano: 2010-09-02, 16:17 ]
AAAAAAAAA szczepienie teraz jest na 4 miesiace????

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 wrz 2010, 16:20

Frydza, no jest co 6 tyg od poprzedniego szczepnia

tibby mo chodzi o kaszke manne musi byc napisane na opakowaniu bo zwyklych kaszek mi nie pozwolila dawac bo bardziej tlucza

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

02 wrz 2010, 19:24

tibby mo chodzi o kaszke manne musi byc napisane na opakowaniu bo zwyklych kaszek mi nie pozwolila dawac bo bardziej tlucza
czyli te Bobovity są takie tuczące?

my spowiedź zaliczyliśmy :-D jestem święta od dziś :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 wrz 2010, 23:18

Bobovity zawierają sporo cukru, więc na pewno są tuczące. Do tego są z białego ryżu, więc oprócz efektu tuczenia, wiele wartości nie mają, nooo, chyba, że sztucznie dodane witaminki.

Manna też jakoś szczególnie świetna nie jest. Zwłaszcza błyskawiczna. Z tego co mi się kołacze, to już produkt częściowo przetworzony, więc i mniej wartościowy. I zawiera gluten (to piszę bo niektórzy rodzice chcą iść nowym schematem wprowadzania glutenu, niektórzy starym- czyli gluten od roczku).
Fajnym wyborem jest np. kasza jaglana. Można ją również dostać w formie instant- np. w sklepach internetowych albo zielarskich. Tylko nie wiem od którego miesiąca jest.

wiśnia, ale masz dużą córcię :ico_brawa_01:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 wrz 2010, 08:52

to juz sama nie wiem czy dawac jej ta kasze manne

[ Dodano: 2010-09-03, 08:53 ]
aaaa i stawiam :ico_tort: :ico_tort: za 5 miesiecy zuzi ale ten czas leci

lidziasc
Wodzu
Wodzu

03 wrz 2010, 14:16

ja malo mam ostatnio czasu na kompa ale bede sie starala czesciej zagladac dzis martynka konczy juz 4 miesiac :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

wisnia duza jest Zuzia ale czy ona taka grubiutka?? chyba nie.
moja jest klucha

[ Dodano: 2010-09-03, 14:17 ]
jestem święta od dziś
wytrzymasz do jutra ze swietoscia?????????

to wieczorem robimy impreze panienska??
ja zamowie panów :-D

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 wrz 2010, 14:41

to juz sama nie wiem czy dawac jej ta kasze manne

[ Dodano: 2010-09-03, 08:53 ]
aaaa i stawiam :ico_tort: :ico_tort: za 5 miesiecy zuzi ale ten czas leci
na pewno manna jest bardziej wartościowa niż te z białego ryżu.
A jeśli chodzi o gluten, to powiem Ci, że sama nie wiem.
Nowe zalecenia weszły jak Damian się urodził. Tak mi to namąciło, że straciłam wiarę do tych tabel wszelakich (wcześniej kategorycznie nie wolno było glutenu do roku dawać, żadnej skórki od chleba, manny, babcie ochrzaniałam za takie pomysły, a tu proszę. Więc najlepiej zdać się na swojego czuja, uwierzyć w siebie i dziecko, jak uważasz, że będzie chciało jeść, to podaj, jak odmówi, to nie zmuszaj. Kaszki słodkie dziecko na 99% polubi, bo słodkie toto jak ulepek, smakowe, to jak ma nie polubić. A IMO ważne jest to, żeby zaczynać od rzeczy niesłodkich, naturalnych, przez to tworzymy zdrowe nawyki- kasze niesmakowe, warzywa, a wszystko co słodkie- owoce, soki, to później. Ja wręcz np. soków za często nie podaję dzieciom, wolę wodę mineralną, a jak sok, to od święta i niemowlakowi rozcieńczony. Marzy mi się sokowirówka, wtedy taki soczek świeży i witamin ma sporo i błonnik... a taki z buteleczki z długą datą ważności, to chyba już niewiele...).
To se zboczyłam z kaszek na soczki... ale tak krótko mówiąc chciałam rzecz, że najlepiej zdać się na swoją intuicję i dziecka zmysł smaku :D

lidziasc
Wodzu
Wodzu

03 wrz 2010, 20:55

Tibby

gdzie jestes????????????????????????

Ci Panowie czekaja specjalnie na ciebie kochana :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

03 wrz 2010, 21:49

lidziasc, panowie są cacucho! palce lizac ;-)
od jutra wieronośc mężowi - dziś jeszcze moge na obce męskie tyłeczki popatrzec :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

masa ostatnich przygotowan! :ico_olaboga: stresik jakiś tam też jest.
lecę się wykąpac i porządnie ogolic we wszelkich możliwych miejscach ;-)

trzymajcie jutro za mnie kciuki, co bym się nie pomyliła na przysiędze. :ico_haha_01: fotki zamieszczę tak szybko, jak to mozliwe będzie.
torcik weselny też podrzucę :ico_haha_01:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 wrz 2010, 09:14

tibby, trzymamy kciuki:) powodzenia

a ja wczoraj bylam onkolooga. powiedzial ze moge miec wirusowe zapalenie wezłow chlonnych i kazal mi zrobic przeswietlenie klatki piersiowej i w pon zapisac sie do szpitala na pobranie calego wezla chlonnego bo jak by cos wyszlo w biopsji to i tak musza pobrac caly wezel. aaa i przeswietlenie wyszlo dobrze. kurcze nawet nie wiecie jak siie boje ze cokolwiek moze mi sie stac

Wróć do „Przedszkolaczki”