dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lip 2009, 07:30

syna cały dzień nie ma bo u siostry siedzi do domu tylko spać przychodzi a we wtorek jedzie na tydzień do niej, już nawet mąż mówi że przesadzam ale ja nigdy z nim się nie rozstawałam na tyle :ico_noniemi
nie przejmuj sie. moj smyk ma 2 i pol roku a wlasnie wrocil z tygodniowych wakacji u babci :-) tzn my przyjezdzalismy do niego prawie codziennie choc na godzinke. ale nocowal sam u babci i nie bylo problemow :ico_brawa_01:

mikusia
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

19 lip 2009, 08:57

a ja się wczoraj przewróciłam na schodach :( leżałam cały czas bo miałam twardy brzuch , a dziś mnie dziecko masakrycznie ciśnie na pęcherz :(
straszny mam humor :(

dorotko ja bym chyba umarła jakbym na tyle zostawiła u dziadków moją córe :ico_haha_01: :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lip 2009, 12:19

mikusia, ale nic Ci się nie stało?? Zwłaszcza teraz gdy leżysz, trzeba bardziej uważać, bo łatwo można stracić równowagę :ico_olaboga:

barbapuppa udanej zabawy na chrzcinach :-)

A u mnie dziś będą niezapowiedziani goście, znowu sobie nie poleżę. No bo nie wypada, by gospodyni sobie leżała :ico_wstydzioch: Co innego jak to byłaby była bliska rodzina bądź przyjaciele, to nie miałabym oporów. Ehh jakoś to przeżyję :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

19 lip 2009, 14:24

dorotaczekolada, moj pieszczoch tez by wytrzymal,tylko babcie daleko,no i ja panikara - moge oddac na caly dzien ale w nocy musze byc przy nim :ico_wstydzioch:

mikusia, o matko kobieto,a wizyta u gina kiedy? Napewno wszystko jest ok ale lepiej sprawdzic :ico_sorki: :ico_sorki:
No bo nie wypada, by gospodyni sobie leżała
- jak to nie,zalecenie lekarza i trzeba sluchac,zwlaszcza jak to goscie niezapowiedziani :ico_oczko:

My juz sami,kolezanka pojechala - bylo super,maly przedsmak tego,jak to jest z dwojka dzieci,cale szczescie roznica bedzie spora,bo nie wyobrazam sobie,gdybym miala blizniaki :ico_olaboga:

Barba a jak to bylo u was? Jak Wiki zareagowala na Tadzika???

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

19 lip 2009, 14:47

a ja się wczoraj przewróciłam na schodach
:ico_nienie:
ja bym chyba umarła jakbym na tyle zostawiła u dziadków moją córe
a nój aż 600 km jedzie więc nie ma mowy na odwiedziny w trakcie, nie ma co trzeba dać rade będę najwyżej ryczeć i dzwonić do niego, wczoraj powiedział do ojca że jak wyjedzie to on ma się mną zajmować i mi pomagać :-D

a ja dzisiaj leżę i jem, no w sumie teraz pije chłodnik ale to też sycące :ico_oczko: jak stanę za tydzień na wadze to lekarka się załamie :-D

[ Dodano: 2009-07-19, 14:51 ]
zapomniałam napisać najważniejsze, maleństwo już tak kopie że syn i mąż czują i jak się kręci to brzuch się podnosi, coraz fajniej :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lip 2009, 20:05

Goście już pojechali, trochę jestem zmęczona. Ale ogólnie było fajnie, trochę się nasłuchaliśmy porad doświadczonych rodziców dwójki dzieci :ico_oczko: A dla mnie to było troszkę rozrywki w tym moim małym więzieniu :ico_oczko:

Co do ruchów, to też już mocno je czuję, że co chwilę mąż podchodzi i maluszka budzi zaczepiając mój brzuszek, by dał mu kopniaka :-D Świetne uczucie :ico_brawa_01:

Uhh 20 tydzień skończony - pierwsza polowa ciąży za mną :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Stawiam :ico_tort: z tej okazji :-D

mikusia
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

19 lip 2009, 20:29

ja sobie leże bo po wczorajszym upadku miaam schizy że coś się stało.
Ale brzusio już nie jest twardy i dzidzia też kope i jest ruchliwa więc przestałam się martwić :-)

wizyte mam 30lipca, więc dopiero za 12 dni :ico_noniewiem:

shiva ale to zleciało :-)

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

19 lip 2009, 21:55

witam po dłuższej przerwie...
czytam tak sobie, że chyba każda z Was już czuje ruchy. a ja nic. zaczynam się powoli martwić.
przyszły tatuś też dotyka brzucha z oczekiwaniem, na jakiś ruch ... a tu nic.

Shiva gratuluję 20 tygodnia. teraz to już z górki... :-D :ico_tort:

w zeszłym tygodniu trafiłam do nowego lekarza. póki co pozytywne wrażenie. dodatkowo mam zrobić badanie na HIV, żółtaczkę (chyba typu C) i dał mi też już skierowanie na krzywą cukrową ( będę pić glukozę ).

oglądałam te komplety pościeli na allegro. zdziwiły mnie tylko troszkę poduszki w zestawie. po co takim malcom poduszki w zestawie skoro mają spać bez poduszek....?

barbapuppa
Trzy tysiące lat minęło...

19 lip 2009, 22:19

ja już po chrzcinach, było fajnie, choć początek mało zachęcający: deszcz i wydzierający się Tadzik w kościele bo padał dzieciak ze zmęczenia, a w drodze nam nie zasnął :ico_zly:
no ale potem było całkiem nieźle, a jak wracaliśmy do domu, to był spokój, bo dzieci od razy padły i dopiero później obudziły się już w garażu
mikusia no ja bym nie wytrzymała i zadzwoniła do lekarza, żeby wizytę przyspieszyć dla samego sprawdzenia i uspokojenia się, nie mogłabym czekać tak długo
shiva super, że trochę się odprężyłaś przy gościach, choć tak jak dziewczyny piszą raczej słuchaj lekarza niż się przejmuj nagłymi odwiedzinami
ja miałam przygodę z moją teściową jak musiałam z Tadziem leżeć, ona z "dobrego serca" przyniosła mi obiadek, efekt był taki, że ziemniaki były obrane do nastawienia, ja musiałam jej kawę czy herbatę zrobić i z nią siedzieć, póki się te ziemniaki nie ugotowały ja nie zjadłam, a ona sobie nie poszła, podziękowałam za jej dobre chęci, bo wolałabym chyba nic nie jeść niż kolejny raz pomimo zakazu lekarza dryndać i jej ciągle coś podawać
dobrze, że już to mam za sobą
iw_rybka moja Wiki to była trochę rozpieszczona przeze mnie, więc nie było lekko i nadal nie do końca jest, bo ona jednak bywa trochę zazdrosna o brata, teraz to może już nie chodzi o zazdrość, a o poczucie własności, ale na początku troszkę babcia musiała pomagać i przytulać, myślę że z Tadziem nie będzie takiego problemu, choć ostatnio jest po tych wakacjach bardzo mamusiny, ale on nie wie co to życie jedynaka i nawet dzisiaj zachwycał się 3-miesięczną Lenką, cały czas podchodził do wózka, zaglądał, byl bardzo zainteresowany, a jak ja ją trzymałam i pozwoliłam pogłaskać, to już był wniebowzięty, bardzo lubi małe dzieci, za to Wiki w ogóle nie zainteresowana, ona jest teraz na etapie lalek Barbie i nawet prezent "rodzina laleczek z dziećmi, wózkami i innymi akcesoriami" nie skłania jej do większego zainteresowania żywym maluszkiem, ot taki charakter widać
meg nie przejmuj się ruchami, Ty masz dopiero 17 tydzień, a w pierwszej ciąży to nie tak łatwo się zorientować, zresztą być może już za tydzień poczujesz, ale nie martw się do 20 tygodnia na pewno dzidziuś da znać o sobie, no i bardzo się cieszę, że nowy lekarz przypadł ci do gustu
a pościel to przecież przyda się też jak maluszek podrośnie, prawda, bo tak spokojnie do 4 roku maluszek może pod nią spać, a przecież potem już użyjesz również poduszki
zresztą ja np. rozkładałam pustą obłuczkę pod główkę, jakby się maluszkowi ulało, no i żeby ładnie wyglądało

mikusia
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

19 lip 2009, 22:28

meg te poduaie w tych zestawach są "płaskie" :) u nas już od 4 miesiąca się ona prztdawała :) a co do ruchów ro nie martw się! to kiedy dziewczyna odczuwa pierwsze ruchy zależy od tego która to ciąża i jakie ma "wyczulone" mięśnie ;-) ja w pierwszej ciąży czułam ruchy dopiero od dokładnie 19tyg i 4 dnia :) a teraz poczułam je już w 15, ale w okolicach rany po cesarce, bo już mięśnie nie te same co przedtem ;-)

barba ja też panikowałam ale bardzo mnie uspokoił mąż. Bo ja nie uderzyłam o nim brzuchem.. no ale sam fakt że upadłam i mocno napięłam brzuch bardzo mnie zestresował. A wizyty i tak bym nie przełożyła bo mój lekarz mnie już wcisnął na siłe bo mam usg połówkowe od razu

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”