Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

07 sty 2009, 01:10

Jagodka,no to Cie dopadlo,biedna Ty....tyle naraz i nie ma sie nawet jak zrelaksowac w goracej wannie nie? :ico_noniewiem:

Zborra,no A. nie ma bo pracuje na dniowki i ma w tym tyg. druga zmiane :ico_noniewiem:

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2009, 09:44

dzien dobry...

ja dzisiaj umieram, gardło boli... oczy pieką... całe szczęscie z nosa nie leci...

Juli kuruj Krzysia,

Agatka Ciebie alergia dopadła?

Daria Wy też macie zmiany życiowe i trzeba Maye przyzwyczaić do nowości, więc witaj w klubie

co do mojego A. to macie rację, muszę od nowa go programować, a to nie takie łątwe bo im facet starszy tym głupszy...

dzisiaj się nie ruszam z domu bo zimnica jak cholera. :ico_chory: ale ma się ponoć ocieplić :-D byle do wiosny

Awatar użytkownika
Juli
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2009, 09:52

Witam
U nas masakra.Mis sie budzil co godzine..Z zapchanym noskiem ifurczacymi plucami. Kaszle jakby szczekal,glowka rozpalona.. Katar go zalewa.. A ja w poplochu.. No bo co ja moge!? Wszystko juz uruchomilam.. :( Na 14jedziemy do lekarza, bo tomusi byc cos powazniejszego.
Najgoirsze ze Gnom jeden nie chce dac sobie odessac gilow, teraz nie chce jesc.. Uparty jak nie wiem :(
JEdyne co dobre, to ze Duzy moze wroci w pt..Ale nie napalam sie, bo u niego to nigdy nic nie wiadomo..

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2009, 09:56

Juli, a może pokaż mu jak się smarka w chusteczkę do nosa - Kini jakoś idzie to.
no i jak dziecko ma temperaturę i jest chore to brak apetytu idzie w parze, więc głowa do góry!

Awatar użytkownika
Juli
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2009, 10:47

;( Zgubila misie ksiazeczka rumowska Miska! Szczepien,zdrowia.. Wszystko! Wszystko wsiaka przytej przeprowadzce. Byla, Duzy kupowal Nutramigeny..A teraz Gowno! LAtam, szukam..Nie mam nawet peselu Miska zapisanego ;( Nosz nonono... :[ :ico_zly:

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2009, 11:20

Juli, spokojnie, pomału, usiądź, pomyśl, odsapnij, zaraz się znajdzie do 14.00 jeszcze trochę czasu, a w nerwach to nic nie zdziałasz. krzyś wiadomo chory więc będzie marudny. Życzę wam zdrówka i cierpliwości i spokoju i żeby Duzy wrócił wtedy nawet choroba nie będzie straszna.

doris, nie ja na noc jeszcze nigdy karola nie zostawiałam, chyba bym cycka musiała odkręcić :ico_oczko: ale cały dzień tatuś dyżur pełnił i potem był z siebie dumny i chwalił się ile to Karolek mu zjadł i co robił, tak widziałam że więcej w tym tego męskiego ego, ale dobrze, niech poczuja co to znaczy być z dzieckiem. Będzie dobrze i dobrze tatusiowi to zrobi, zobaczysz, a kindze przecież krzywdy nie zrobi.

Jagodka oj coś u Ciebie ciągle jakieś zakręty, mam nadzieję, że wyjedziesz na prostą niedługo.

zbora bez przesady aż tak nie chronie swoich dzieci, ale te pierwsze wierszyki wolę, żeby nie były takie drastyczne :-D pewnie że są baby jagi i czarownice itp w bajkach i będę napewno takie czytać, ale mamę co kotka zbiła wolę przerobić na panią i często wierszyk kończę "przyszła pani kotka zbiła, ........ przyszedł pan, kotka schował, no a panią pocałował" ta wersja lepiej mi się podoba, jak będzie starszy będzie wiedział, że w wierszyku może być mowa o innej mamie, a teraz dla niego mama to tylko ja i nikt inny, a ja w życiu nie uderzę kota więc po co mam mu kłamać :ico_oczko: No i napisz jak będziesz robić mięsko, czy wyszło i czy warto, czy Hani smakuje. Ja dawno nie robiłam, musze chyba kupić jakis ładny kawałek, tylko po tych swiętach to u nas nie ma wcale ładnego mięsa w sklepach.

Oj zbora ale się do ciebie opisałam, inne kobitki mogą czuć się urażone :ico_oczko:

A jeszcze GosiaA wiesz ja też kiedys na firmowe imprezy jeździłam, o rany ile było gadania, nie chciał żebym nocowała u koleżanki, a ostatni bus miałam o 21.00 więc jak się wszystko dopiero rozkręcało. Zawsze wymyślał jakis pretekst. Tak to już z tymi zazdrośnikami jest, niestety. Ale to podobno dowód, że nas kochają i że im zależy!!!

A ja dziś pospałam do 9.00 z karolkiem i chyba dzis nie pójdziemy na drzemkę i na spacer chyba też nie, bo mrozisko. patrzę jak się ludzie na parkingu męczą z odpaleniem samochodów :-D Dobrze, że moge spokojnie siedziec w domu :-D

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2009, 11:21

Juli, nie denerwuj się tylko na spokojnie pomyśl gdzie mogłaś ją schować.

a ja dzisiaj jestem jakaś taka do nonono... nic mi się nie chce. na dworze zimno więc nie ruszam się z domu.

zaraz wypiję herbatkę i się położę pod kocykiem.

nie mam żądnych leków dla siebie więc muszę czekać jak A. wróci i mi coś kupi bo czuje że się rozkładam...

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2009, 11:39

Hello,
Ja dzisiaj też jakaś rozbita, chyba i mnie coś bierze. W głowie mi się kręci w gardle drapie :(

Mój kotek dzisiaj też trochę się kręcił w nocy i popłakiwał ale to raczej nasza wina bo zjadł z nami frytki i chyba go brzuszek bolał.
A u nas dzisiaj tak wieje że szok. Brrrr jak jechałam obwodnicą to ciężko było utrzymać kierownicę.

Awatar użytkownika
Juli
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2009, 11:41

Matko.. oby do wiosny! Chooolera. Co to za bakcyle!? Fe..
Mis spi,zmeczony chorobskiem.. A ja dalej mysle.. No ale nic.. Wsiaklo..Nie znajde. Szukalam wszedzie.. Pewnie Duzy gdzies wcisnal,albo zabral ze soba, boprzedwyjazdem byl po nutramigeny w aptece.. Na zapas..A ontojest taki nierozgarniety.. Ze ta ksiazeczka moze byc wszedzie! ŁAcznie z piwnica, strychem u rodzicow..Trudno. Wyrobie kiedys nowa. A dzis ublagam o druczki od Pani Doktor..

Ochydna pogoda za oknem, wieje niesamowicie, dmucha mi w mieszkaniu od wentylacji doslownie! Brrr. I ten dzwiek swiszczacego wiatru.. Nie wynurzam nosa z domu,poza wyprawa dolekarza.Zamowie taxe w dwie strony, bonie bede dzieciaka mroziła.. Musialabym jechac z 2 przesiadkami, a teraz mi to niebardzo pasuje!

Sikorko-masz racje.. Cierpliwosc i spokoj.. JAk Duzy wroci,to wszystko nabierze innego wymiaru..

Wlasnie.. Jesli chodzi o męzow.. To Duzy jest naprawde takim Super Tatą.. Od poczatku zostawal z Misiem sam, bo ja mialam szkołe w weekendy.. A potem prace zaczelam, wiec nocki mial samotne.. Nigdy nie mialam obaw zostawiajac Misia z Duzym. Mysle ze trzeba po prostu sie przełamac, dac kredyt zaufania..Bo to przeciez ojciec! Tatus! To przeciez jego krew..Napewno ze wszystkim sobie da rade. Moze nie identycznie jak my, ale po swojemu dojdzie do wszystkiego. :-)

Zborra- A to danie hinduskie to Haszu :

2 sloiczki koncentratu pom
pol sloika ogorkow konserwowych
3 rozbite zabkiczosnku
pol natki pietruszki
2 cebule
sol,pieprz
ziola do smaku-wg uznania

To wszystko posiekac, pokroic ido gara.. Dolac troche wody i gotowac z 30min.

Ugotowac ryz..

A kotleciki :
0,5 kg mielonego
2 zabki czosnku
jajko
bulka tarta
opakowanie cząbru
sol
troche garam masali (jak nie mozna dostac, to obedzie sie bez tego)

I robimy malenkie kotleciki - takie male kuleczki, na 3 cm..
Smazymy jak mielone.

A potem podajemy:na srodku talerza porcja ryzu- kopiec. Na gore kopca po5 malych kotlecikow
Na okolo ryzu duuuzo sosu.
I juz!
Smacznego :-)

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2009, 11:42

helloł
no dziewczyny co to sie dzieje ze was i dzieciaczki chorobska dopadaja :ico_olaboga: u nas jakos tak sie skonczyło na tym małym katarku :ico_sorki: i oby juz nie wracał :ico_sorki:
dzis moja siostra ma przywiezc Natanielka i mam w planach zabrac dzieciaki na dwor moze jakiegos bałwana ulepic :-D ale by miały radoche..no ale nie wiem czy z tego mroznego sniegu cos wyjdzie :ico_noniewiem:
nie wiem ile jest stopni ale ma pizdziec bardziej niz wczoraj :ico_olaboga:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”