doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2009, 11:45

Juli, przepis zapisałam, ale poproszę jeszcze ten na zapiekankę :)

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2009, 12:01

Julii ja sobie te haszu wyprobuje :ico_oczko: tylko musze mielone kupic :ico_noniewiem: hm..a co do tej ksiazeczki to u nas nie trzeba jej brac jak idziesz z dzieckiem chorym, ksiazeczka jest tylko na szczepienia i kontrole (chyba ze nie o tej samej ksiazeczce mowimy)a normlanie zeby sie zarejestrowac to mamy takie dyskietki z NFZ no i te to trzeba miec bo inaczej nie przyjma dziecka :ico_noniewiem:

a co do ojcostwa, to ja nie miałam obaw zeby zostawic Mile z A. jak chodziłam do szkoły to niezle sobie radził, mama od czasu do czasu przyszła zerknac co i jak u nich, ale zawsze mowił ze sobie radzi i sam sobie przy Małej wszystko zrobi :ico_brawa_01: teraz jak Milka jest wieksza to juz wogole nie ma problemu..
ale doris zostawic ich całkiem samych na 3 dni to moze byc wielkie wyzwanie dla A. szczegolnie jesli mowisz ze nie za duzo czasu z nia spedza.. :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

07 sty 2009, 12:03

hallo,witam sie ja z z mroznego UK :ico_noniewiem: :ico_chory: ...u nas tez pizdziawa...-11...bylo wieczorem,teraz pewnie ciutek mniej ale i tak za zimno na te nasza wilgotnosc i odczuwa sie baaaardziej...ma przyjechac dzis znajoma z synkiem o miesiac starszym...

chorowitkom wspolczuje naprawde....zdrowka zycze...kto moze to do lekarza bo nie ma co sie meczyc...

Juli,z przepisu i ja skorzystam :ico_oczko:

a ja dzis nawalilam..wczoraj tez...ale nie sama tylko zniekapliwym tak samo jak ja Arkiem :ico_wstydzioch: ...Maya nam mowi ze bedzie robic kupe,przychodzi pokazac a my ciamajdy patrzymy w pampersa z mysla ze juz zrobila i patrzymy a tam pusto...a za minute pampers pelny..... :ico_puknij: no i przed chwilka znow sie zapomnielismy i musiala do pampera zrobic :ico_wstydzioch: ....nosz wielce madrzy z nas rodzice i dziecko chca uczyc a tu takie wpadki,my sami musimy sie pilnowac :ico_wstydzioch: ....

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2009, 12:04

czesc laski
ja dzisiaj pospalam dzieki tatusiowi
na dworze fajnie bo tylko -11 a w nicy bylo -18
ale juz podobno dzisiaj w nocy ma byc lepiej

chyba przejde sie z małą na spacerek na saneczki

[ Dodano: 2009-01-07, 11:06 ]
GLIZDUNIA, ojej matka ale dalas plame :-D
ale nie przejmuj sie maya sie nauczy :-D

moja dzisiaj obudizla sie całą skupkana
wczoraj nie robila i zwieracze puściły :ico_oczko:

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

07 sty 2009, 12:08

Doris,u nas to niejedzenie to nie ze zmian...tylko Maya mi tak caly czas je...ze je lepiej jednego dnia a na drugi mniej i tak na zmany...reguluje sobie chyba w ten sposob...kiedys czytalam ze dzieci czasem tak robia i ze to normalne....no ale tez denerwujace baaardzo dla rodzicow nie? :ico_noniewiem:

a jesli u nas o opieke chodzi to A. jest jak mama chyba....jedynie co to cyckiem nie karmil :ico_haha_01: ...ale to on pierszy ubieral ja po urodzeniu,pierwszy trzymal do kapieli,pierwszy przewijal...i robi przy Mayci wszystko z tym ze na duuuuzo jej pozwala,na zaduzo!!!ale ona z nim grzeczna jest bardzo....

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2009, 12:18

u mnie M tez sie zajmuje malła ale zawsze wielce zmeczony i nic innego nie moze zrobic bo przeciez jest z dzieckiem
ale tez pierwszy sie nią zajmowal

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2009, 12:24

ladybird23, w województwie pomorskim dalej są potrzebne te książeczki RUMowskie z wyrywanymi kuponami... wiem, że w innych województwach już ich się nie stosuje...

[ Dodano: 2009-01-07, 11:26 ]
no wiecie mój A. zajmował się często Kingi i dobrze mu szło, ale teraz miał pół roku przerwy... więc się trochę obawiam, bo odwykł od codzienności...

Daria ale masz inteligentne dziecko! :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2009, 12:39

GLIZDUNIA, no tak teraz Wy się musicie przestawić że Maya robi na nocnik a nie w pieluchę :D

Dziewczyny chciałam jeszcze zapytać czy dostałyście wczoraj lub dzisiaj te maile od mnie bo mi tu koleżanka pisała że nie dostała a wysyłałam jej już 2 razy.

Awatar użytkownika
Juli
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2009, 12:43

Patrycja- Ja dostalam! Zarejestrowalam sie juz.

Ja odsapnelam troszke, bo Mis pospal ta godzinke,a teraz zjadl troche zupki jarzynowej i je makaronik z brokulami. Dobrze, moze nabierze sił. Strasznie wyglada. Ma takie oczka podkrazone, szczeka tym kaszlem i nic sie nie odrywa.. JEst taki ospały :( Straszne!

Ja chyba z nerwow jem i jem.. Sniadanie, troche makaronu z wczoraj, teraz czekoladka.. :/

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2009, 12:46

Juli, na zdrowie - tobie pare kilogramów dodatkowy nie zaszkodzi wiec smacznego

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”