Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

07 sty 2009, 17:00

Doris,a ze niby w Kini dziewczynki ludzie nie widza? :ico_szoking: :ico_puknij: ...moim zdaniem wyglada jak dziewczynka wiec nie wiem o co chodzi :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-01-07, 16:04 ]
Maya dostala takie

http://wszystkonachrzest.pl/kolczyki-dz ... p-465.html

,tylko zaraz ich poszukam bo niejestem pewna z jakiego koloru zlota dostala :ico_haha_01: :ico_puknij: ...niby sliczne i wogole ale dla mnie za duze na takie uszka...ona sa dosc delikatne ale ja i tak bym cos mniejszego wolala... :ico_noniewiem: chociaz maja dobre zapiecie :ico_sorki: ide ich poszukac bo mi przypomnialas a ja nawet nie wiem gdzie one sa :ico_noniewiem:

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2009, 17:06

no widzisz, a mi non stop zadają to pytanie, lub mówią jaki śliczny chłopczyk... no ja wiem, że w kurtce, czapce itd nie widać, ale skoro na czapce jest kokardka, a kurtka jest czerwona to musi to być dziewczynka!
teraz robię jej kitka więc to też jakiś atrybut dziewczęcy

[ Dodano: 2009-01-07, 16:07 ]
GLIZDUNIA, no faktycznie sporawe, ale ładne. ja bym jednak wolała na początek takie oczko samo - nie wystające poza ucho. nie wiem czy kumasz

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

07 sty 2009, 17:11

masz racje,po stroju mozna wywnioskowac choc sa tez tacy co nie widza roznicy :ico_puknij: ....no a stroj duzo daje...kolory przedewszytkim...ja powiem szczerze ze patrze zeby Maya dziewczeco wygladala ale nie mam tu na mysli ubieranie jej na rozowo :ico_haha_01: tylko kroj,styl itp.i Maya nie ma ciuchow chlopiecych ani uniwersalnych bo ja to z bzikiem na punkcie ciuchow to wiesz,dobieram,przebieram itp.lubie wiedziec ze nawetzwykle jeansy sa uszyte dla dziewczynki a nie takie uniwersalne bez ladnego kroju..no ale ja moze mam bzika :ico_haha_01: :ico_oczko:

jak Maya byla mniejsza to jej kupowalam czasem dla chlopcow koszulki w paseczki albo pomaranczowe bo w modzie dziewczecej takich kolorkow nie bylo,ale komponowalam z typowo dziewczecymi akcesoriami i nie zdarzylo mi sie uslyszec ze ladny chlopiec na przyklad :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-01-07, 16:13 ]
Doris,no ja tez bym wolala kropeczke albo samo oczko-takie jak te pierwsze"zdrowotne"zakladaja co sa od razu po przebiciu...no ale dostala takie i pewnie sie spodziewaja ze w nich bedzie chodzic :ico_noniewiem: a to sie okaze :ico_oczko: :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2009, 17:17

doris, ja wiem ze napwno ktos mnie zaatakuje ale dla mnie takie malenstwa jak np 4 mies w kolczykach to takie stare-malenkie :ico_olaboga: wcale ale to wcale mi sie nie podoba
mam takie samo zdanie jak daria jeszcze jest czas na to
ja mialam przekluwane uczy jak juz bylam swiadoma tego i chcialam
nie bolało wiec ok

i juz teraz nie ma argumentacji ze to boli wiec sie robi wczesniej zeby dziecko nie pamietalo

zresztą powiem wam ze jak dla mnie to to nie jest jakis niezbędnik u kobiety
ja żadko nosze kolczyki a juz tym bardziej nie widze potrzeby zeby jagoda je miala

a tak wogule to te kolczyki to chyba jakies bardzo popularne bo jagoda od mojej siostry dostala takie same ale chyba zlote
prezent bez sensu ale niech ma pamiątke

bardziej ciekawy prezent dostala od tesciow
srebrne sztucce :ico_olaboga: dla dzecka na chrzest??????? duza lyzka widelec nóz i mała lyżeczka
nie wpadłabym na to ale moj wspanialy tesc tez dostal na chrzest 50 lat temu i pamieta jak mu sie podobaly i jak je oglądał :-D
może to byla jakas pamiątka w tamtych czasach ale w tych???????
tym bardziej ze wnukowi to kupili piękny obrazek posrebrzany z matką boską
i to naprawde pamiątka z chrztu ale sztucce?????????

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

07 sty 2009, 17:29

a tak wogole to Maya mi w koncu nie usnela,bawi sie i cieszy usmiechem do tv :ico_haha_01:
teraz podalam jej zupke po raz drugi...ciekawe czy ruszy wogole

aha i znalazlam kolczyki,sa male i delikatneno ale ja i tak jeszcze mniejsze bym chciala :ico_haha_01: ...i z zoltego zlota a ja nie lubie :ico_noniewiem: ..poprostu jak przyjdzie czas to kupimy jej takie jak nam sie beda podobaly i juz..

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2009, 17:29

no Agatka tymi sztućcami to mnie rozbroiłaś! Pomysłowy ten Twój teść :ico_haha_01:

Co do kolczyków, każdy ma swoje zdanie :)

Daria no ja też staram się ubierać Kingę tak po dziewczęcu, tylko po domu nosi ciuchy uniwersalne lub chłopięce, ale ma kiteczkę :)

[ Dodano: 2009-01-07, 16:31 ]
Daria ja też nie lubię żółtego złota

[ Dodano: 2009-01-07, 16:31 ]
a mi Kinga zasnęła, ale przed chwilą się obudziła, poszłam do niej bo płakała, przytuliła się i dalej śpi! ciekawe o której pójdzie spać :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

07 sty 2009, 17:34

Jgodka,ja tez wole innego rodzaju pamiatki :ico_noniewiem: sztucce...no hmmm to na komunie bedzie zastawa :ico_oczko: .....po jednej sztuce :ico_haha_01: nie no ja rozumie ze to sa takie symbole,ze drogie no ale tu kazdy ma swoj gust nie? :ico_noniewiem:

ja sama chodze w kolczykach caly czas,nigdy nie zdejmuje...lubie siebie w nich bo bez nich to lyso-tak jak jest z pierscionkami-kwestia przyzwyczajenia no ale zeby niezbedne byly to :ico_nienie: ...i Maya bedzie miala pewnie kiedys...

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2009, 17:39

a ja kolczyki noszę od święta bo mi od razu ropieją uszy... chociaż chciałabym non stop nosić bo mi się podobają.

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

07 sty 2009, 17:44

dziewczyny u mnie sypie snieg :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: ..ide zrobic fotki i mayci pokazac :ico_haha_01:

[ Dodano: 2009-01-07, 16:45 ]
Doris,a ropieja ci po zlotych kolczykach?bo ja np. jestem uczulona na nikiel i po nim mam takie ekscesy tylko :ico_noniewiem: i jako dziecko w zlocie chodzilam ciagle :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Juli
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2009, 17:57

My juz dawno po lekarzu, ale Mis jest tak marudnyze nie daje rady siedziec na tt. :(
Jagódka- Mis tej choroby nie ma, ale tez zwiazane z krtania.

Mis po prostu ma wirusowa infekcje i wlasnie czerwona,zapuchnieta krtan. Mam robic lekkie inhalacje, dawac eurespal, zyrtec i wit C.
Najgorszy jestten katar, ktory zalewa Misia co chwile i nie da sie go ani odessac, ani wytrzec,bo zaraz jest to samo.
Dzis pojdziemy ekstremalnie szybko spac, bo lekarka mowila, ze moze byc dzis kiepsko w nocy, bo opuchlizna krtani doskwiera najbardziej w nocy.. :/ echh..

A ten eurespal - wiem ze dobru - ale Misiek go nienawidzi! Wyczuje w kazdym soczku, nie chce w ogole dzioba otwierac. Bebe i tyle :/ Musze sie cholernie nagimnastykowac, zeby conieco przemycic.

Z jedzonkiem kiepsko - no ale wiadomo, boli.. Z piciem tez słabo.. Zobaczymy jak bedzie za kilka dni.

Duzy napisał, ze jednak nie wraca. Popieprzona ta jego robota! LEci dzis do Szwecji i tam czeka na niego jakas robota :ico_zly: Jutro moze sie czegos dowie i napisze, co i jak, kiedy gdzie.. :/ Wiec jestem sama..
Boze, daj mi cierpliwosc i sily!!! Obym nie zwariowala... :ico_noniewiem:

A! Co do kolczykow- dla mnie u takich maluchow w ogole to nie jest ozdoba.. Dzieciaki same w sobie sa sliczne.. Nie ma co wysilac sie, zeby upiekszyc.. Co za duzo to niezdrowo. Ja zadecdowalam o kolczykach sama, w 4 klasie podstawowki..
JEszcze na komunie- spoko.. Ale w takim wieku!? :/ Po co? Czemu to ma sluzyc?
Ok.. Stroic dzieciaczki, ladnie ubierac, czesac.. Ale przekluwac uszy,zeby mamie sie podobala? Przepraszam, ale dla mnie to jest juz jakies zboczenie.. :/
Jestem bardzo na nie.

[ Dodano: 2009-01-07, 16:59 ]
Ja w liceum mialam odpal i mialam podziurawione wszystkie chrzastki..Nie standartowo, ale wiecie.. W srodku, na zewnatrz.. Omalywlos zrobilabym sobie tuleje..
Teraz mam tylko jeden pypec w srodku ucha,ktory juz mi sie goi pol roku.. Ale lubie go strasznie :-) Chcialabym miec jeszcze na wedzidelku, tak miedzyjedynkami.. Ale Duzy by mnie z chałupy wyrzucil :-D hehe.

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”