Margot
Maniak forumowy
Maniak forumowy

10 wrz 2007, 16:34

Maju super fotki :ico_brawa_01: a ja tak jak Ty jestem panikara...i latam z Anią do różnych lekarzy dla mojego spokoju...
A tu Ania się do was uśmiecha :ico_haha_02:

Obrazek
Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/

Awatar użytkownika
moniś
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

11 wrz 2007, 12:04

Maju super fotki Adi wyglada świetnie wtej umywalce hihi świetna masz rodzinke ja nie jestem nszcescie taka panikara stram sie spokojnie do wszystkiego podchodzic co do tyczy Kubunia ale może macie racje z tym lekarze zadzwonie do cioci ktora mi poleciła ta nowa lekarke i dowiem sie kiedy jescze przyjmuje oprucz środy .
A zdjecia domu wkleje tylko musze wgrac z aparatu bo miłam duzo zdjeci z budowy ale przez przypadek skasowałm i nawet nie powiedziałm mojemu mezowi bo chciła miec pamiatke jak wszysytko wygladało ja budowlismy wsciekł jestem na siebie :ico_zly: . a na jesien mam tylko nadzije ze nam sie uda bo ta pogoda niczego dobrego noe wrozy a my mam jeszce duzo do zrobienia narazi tylko na duł bo poddasze nie damy rady wykonczyc i na dole tez nie bedzie wszystko na tiptop jeszce nie mamy tynkow wiec jeszce daleko ale ja tylko czekam na tynki jak zrobia i wtschna i chce isc tak jek jest bo juz mam dosc tego małego mieszkani .
Mrgot z Ani to śliczna dziewczynka i jak pieknie stoji :ico_brawa_01: .
A ja jade dzis do detysty wyrwac zęba bo leczył go kanałowo i juz kila razy mi mekał i sie kruszył ale teraz jak siekubus urodził to nie byłm u detysty i juz mie i rusz i musze do wyrwac na sczescie to ostatni na koncu ząb .
Bede konczyc bo musze sie szykowc trzymajcie zamnie kciuki .

Awatar użytkownika
szkrab
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

11 wrz 2007, 19:53

Super zdjecia maluchow :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
U nas tez niestety pogoda w kratke to pada to swieci slonce i nie wiadomo co na siebie wlozyc, a co dopiero taki maluch ktory siedzi w wozku! A tym bardziej ze moja Wiki nie cierpi czapeczek tylko chwile nie patrze i ciach nie ma czapeczki :ico_haha_01: i tak kilka razy. No ale na zime mamy wiazane czapeczki wiec nie bedzie tak latwo :-)
Dziewczyny czy w Polsce tez juz takie chlodno u nas ok 15stopni ? Bo my wybieramy sie niedlugo i nie mam pojecia co za ciuchy spakowac Wiki :ico_olaboga:
Acha juz po trzydniowce wysypka znikla :ico_brawa_01: A i Wiki wkoncu zaczela przesypiac noce :ico_brawa_01:

Margot
Maniak forumowy
Maniak forumowy

12 wrz 2007, 12:05

Szkrab niestety w Polsce też jest około 16 -17 stopni choć zapowiadają niedługo do 24 -25 więc najlepiej brać ubranka i na ciepło i na zimno....miłego pobytu w Polsce :ico_haha_02: A gdzie konkretnie jedziesz ??

Awatar użytkownika
maja
maniakogadacz
maniakogadacz

12 wrz 2007, 15:18

dziewczyny a jakie buciki macie dla swoich dzieciaczków w tym okresie?, Ja mam sandałko kapcie i kupiłam w tym tygodniu traperki z kożuszkiem, bo było zimno, a teraz zapowiadają ciepłe dni i znowu nie mam butów dla malucha, chyba że będę zakładała ciepłą skarpetę i dlaej te sandałki. Już sama nie wiem

A mój mały to straszny rozrabiaka się zrobił, wspina sie na pufy i łóżka :ico_szoking: , nie można go na chwilę zostawić, a guzów to ma już sporo :ico_olaboga: mimo że chodze za nim krok w krok

Margot
Maniak forumowy
Maniak forumowy

12 wrz 2007, 19:37

Może to dziwnie zabrzmi ale ja Ani nie zakładam butów....nawet takowych jeszcze nie ma... ma tylko takie sandałki bardziej ozdobne niż do chodzenia choć w nich po dworze dreptała bo podeszwa jest tylko dość cienka a jak nie chodzi na dworze to ma grube skarpetki i tyle a w domu skarpetki z ABS-em czyli antypoślizgowe.Uważam że za mała jest na jakieś papcie a w skarpetce noga się naturalnie układa, a teraz zaczynam szukać bucików na jesień i zimę i nie bardzo wiem co wybrać.... :ico_szoking:

Agusia
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

13 wrz 2007, 07:31

U nas jest tak ze w domu Filip chodzi tylko w skarpetkach lub rajtuzkach. Na dwór ma takie wzykłe adidaski kupione w ccc. Tam sa bardzo ładne buciki dzieciece i tanie. Z tego co wiem bucik powinien byc stabilny i miec sztywna pietke zeby dziecku nie wykrecała sie nózka. Na ta pogode to jakies adidaski albo trzewiczki tak mi sie wydaje. A u nas nic ciekawego, jak narazie żadnych postepów z chodzeniem za to my chyba przyzwyczailismy go do spania z nami. Juz wam kiedys pisałam ze on ciagle płacze w nocy i sie budzi i gdy juz jest taki rozbudzony to bralismy go łózka i z nami zasypiał. No i teraz juz sie tak przyzwyczaił ze nie chce zasnac w łózeczku a u nas od razu. Sama jestem na siebie zła :ico_zly: ale po prostu gdy oboje pracujemy to jakos nie mamy ochoty zarywac nocy i usypiac go pól godziny :ico_olaboga: czasami z 2-3 razy.
Maju super zdjecie w umywalce :ico_brawa_01:
Pozdrawiam i wracam do pracy :-)

Awatar użytkownika
maja
maniakogadacz
maniakogadacz

13 wrz 2007, 11:24

Agusia z tym spaniem u nas jest identycznie, mały przyzwyczaił się spać z nami a jak go przełoze do łóżeczka na spiąco to się zaraz budzi. Mąż się nie wysypia i ucieka spać do drugiego pokoju :ico_oczko:

Awatar użytkownika
szkrab
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

13 wrz 2007, 14:20

Witamy dziewczyny wkoncu u nas zaswiecilo sloneczko :ico_brawa_01:
Dzisiaj Wiki, jak ja kladlam spac wstala trzymajac sie szczebelkow w lozeczku :ico_brawa_01: Tak wiec pierwszy raz mamy za soba tak wiec pewnie zacznie ostro trenowac wstawanie zeby ruszyc na podboj swiata na 2 nozkach :-D
MARGOT ja do Polski to w sumie w dwa miejsca jezdze do naszego domu kolo Bochni i do moich rodzicow w podkarpackim do Jasla. Teraz na dluzej do Jasla dziadkowie zajma sie wnusia a ja troche odsapne :ico_sorki:
My co do butow to jako ze Wiki jeszcze nie chodzi zakladamy takie szmaciane adidasy z ABS-em zeby jej nie bylo zimno w nozki. W domu zazwyczaj chodzi w rajtuzkach albo w takich cienkich sandalkach z ABS zeby jak cwiczy wstawanie bylo jej latwiej i nozki sise nie slizgaly na podlodze. Zakup bucikow planuje dopiero jak zacznie chodzic .
Wspolczuje wam z tym spaniem ja Wiki od poczatku kladlam do lozeczka i nigdy nie bylo problemow ze spaniem a teraz do tego przesypiua juz noce wiec nareszcie ja tez moge sie wyspac. Musicie byc cierpliwe odkladac do lozeczka jak bedzie maluch plakal to napewno nie dlugo i w koncu sie uspokoi i pojdzie spac.I tak niestety bedzie napewno kilka razy ale kiedys sie uda tylko sie nie poddawajcie :ico_nienie:

Margot
Maniak forumowy
Maniak forumowy

14 wrz 2007, 11:04

No my na szczęście takich problemów ze spaniem nie mamy.Ania śpi w łóżeczku odkąd skończyła 3 tygodnie i jeśli nie zaśnie przy piersi to ją chwilkę poprzytulam i śpi.Odką wychodzą zęby to budzi się raz w nocy około 3 ale nie zawsze pije z piersi,czasami wystarczy że ją pogłaszczę po główce i śpi dalej. Powodzenia w nauczeniu dzieciaczków spania w łóżeczkach :ico_haha_02:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”