ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sty 2009, 14:01

no to jak z ta ciemienucha, oliwka i wyczesac??bo ja myslałam ze to zle wypłukanych włoskow, bo na poczatku jak zaczelismy myc szamponem włosy to Mila nie dała za długo sobie płukac, ale teraz da sobie ładnie i długo wyplukujemy..a ciemieniuchy jak była malutka nie zauwazyłam u niej :ico_noniewiem:

ja dzis robie karczek z sosem..

a moje dziecko lezy do spania i wali głowa w szczebelki :ico_puknij:

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sty 2009, 14:04

a moje dziecko lezy do spania i wali głowa w szczebelki :ico_puknij:
to musi zabawni wyglądać

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sty 2009, 15:31

ladybird23, to raczej nie lupiez tylko wlasnie ciemienucha
moze przesuszyła jej sie skóra glowy
u takich starszych dzieci tez sie zdarza

ale dziewczyny dzisiaj wiadomość dnia!!!!!!!
przyjechała M siostra i poprosiła MNIE na matke chrzestną :ico_olaboga:
prawde mowiać spodziewalismy sie ze raczej M poprosi i jemu troszke przykro a mi glupio
ale jej mąż ma 2 braci i do pierwszego dziecka wzieli jednego to teraz wezmą pewno drugiego
ale i tak mu przykro bo nie ma zadnego chrzesniaka a to jednak wyróznienie

[ Dodano: 2009-01-08, 14:34 ]
moja tez by sobie nie dała zrobic warkoczy bo zawsze jest ciekawa co ja jej tam mieszam na glowie :-D

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

08 sty 2009, 16:31

a my juz po obiedzie i zaraz A. jedzie do pracy...u nas byly kotlety z piersi,mizeria i ziemniaczki..taki normalny obiad...daaawno takiego nie byla :ico_haha_01:

bylismy na spacerku ,na uzywanych i w spozywczaku...wyhaczylam Mayci spudniczke z bladorozowego sztruksu z Nexta za 50p :-D :ico_brawa_01: iiiii.......lozeczko dla lalek z baldachimem i lalka...i kolderkami i wogole sliczne jak nowe i cale rozowe :ico_haha_01: za 7f...nie moglam sie oprzec cenie bo takie mebelki duzo wiecej kosztuja a i za 2.50 nowe puzle a wlasciwie drwniane cyferki do wkladania w otworki :ico_haha_01: ...i 10f nie nasze ale Maya przeszczesliwa bo jej sie zabawki bardzo podobaa :-D i przypadkiem wynieslismy ze sklepu samochodzik...w wozku sobie Maya trzymala i pobieglam oddac ale glupio sie poczulismy jak sie skapnelismy ze go jakby ukradlismy :ico_wstydzioch:

popoludniu ma przyjsc Nicus wiec beda sie bawic...

Lady,no wiesz co...mozliwe ze Maya to ma z wysuszenia skory poprostu...czasem za uszkami tez takie jej sie robi i smarujemy Oilatum cremem...i w zimie ma liszajki na nogach i tez pomaga oilatum na to wiec na glowce pewnie tez ...ona widocznie ma wrazliwa skore i latwo wysuszyc......ja nie lubie oliwki a Maya ma na nia alergie..przynajmniej jako niemowlak miala i byla cala w centkach po oliwce.... :ico_noniewiem:

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sty 2009, 17:21

dałam Milce baje do łózeczka i usneła w dwie sekundy..obudzila sie po 2 godz, zjadła 5 klusek i kawałek karczku :ico_szoking: i wołała o jeszcze, a ja juz obiadu brak :ico_szoking: dostanie gdzies za godz jeszcze zupke :-)

i znow dzien praktycznie zleciał, zaraz biore sie za gary, A. idzie do pracy, dwie godz zabawy Mili i znow wieczor :ico_olaboga: i tak kazdego dnia :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-01-08, 16:22 ]
glizdunia a ty jeszcze jeden post i 5000 masz na koncie :ico_szoking: :ico_brawa_01: :-D

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

08 sty 2009, 17:42

Lady,faktycznie...ale ze mnie maniaczka :ico_haha_01:
wiesz ze ja ostatnio tez tak wtopilam z obiadem bo Maya chciala wiecej klusek a tam pusto...dostala owocki zaraz po obiedzie wiec dojadla :-D

[ Dodano: 2009-01-08, 17:44 ]
halo,a tu nikogo?ja robilam porzadki w walizce z zaduzymi ciuszkami Mayci,wyjelam kilka z rozm.86 ale te na 18-24mce czyli rozmiar 92 bedzie mial soja kolej na jesien chyb albo przyszla zime :ico_noniewiem: .....i popatrzylam sobie na metki spodni ktore teraz Maya nosi i jedne na na 6-9mcy nawet a te 12-18 Next ,Mothercare...nosi juz teraz ale beda dobre jeszcze w lecie bo sa tak ciutek podwiniete nogawki jeszcze :ico_noniewiem: ...no a na szerokosc to sporo miejsca maja...czy Maya jest bardzo malutka jak na swoj wiek czy moze miesci sie w normie ? :ico_noniewiem: Ala od Ewcika byla zawsze tez malutka,ciekawe jakie teraz nosi rozmiary :ico_noniewiem: ja sie ogolnie nie martwie,a nawet powiem ze mi sie ogolnie podobaja drobne dzieci i szczuplutkie z tym ze mogla by szybciej wyrastac z tych ciuchow...nie zeby wcale nie wyrastala...co kilka pran odpada mi jakis ciucha no ale tyle jeszcze na nia czeka....jak tak srednio popatrzec to ona chodzi rok w tym samym :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Juli
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 sty 2009, 18:46

Witam!
Ja dzis mam w domu bakcyla na pierwszym planie.. wiec nie siedze..
Przyjechala moja mama i troche zabawia Misia.. ale obydwie jakos nie potrafimy wygrac z katarem ichoroba.
Mis ma migdalek jak sliwe, ledwie przelyka.. Katar go zalewa, oczka ropieja.. Ale pospal troszke w dzien i cos tam podjadl.. podtykam mu pod nos wszystko.. ale niebardzo mu podchodzi..
Mam pytanie- czytantum verde lagodzi gardelko? Kupic w psikaczu i mu zaserwowac? Bo jezorek ma taki zolty i nieciekawy.. no i ten migdał..
Zaraz jade po leki dla siebie, to moze mu jeszcze kupie.. I musze zamowic kafle.. Echh..
Ja dzis tylkosie modle o silyi cierpliwosc na nocke. Oby przetrwac. Jutro i w sobote bede w pracy, wiec mama bedzie w pogotowiu. Mam nadzieje, ze bedzie coraz lepiej.

Jak Mis zasnie w miare spokojnie, to chociaz posiedze z wami wieczorem.. Bobrakuje mi po wczoraj i dzisiaj.. Jak odwyk!
Ale Glizduni nie przebije- 5000 postów!? SZOK!!!

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

08 sty 2009, 18:52

Juli,ja tantum verde nie mialam nigdy wiec nie wiem ale jest na gardlo nie?wiem ze jest tez u nas ale pod inna nazwa,moze powinnam tez zakupic na wszelki wypadek :ico_noniewiem:
no kuruj sie maksymalnie bo jak masz isc do pracy w weekend to kiepsko...dzis drugi dzien choroby dla Misia wiec jeszcze ciutek czasu mu daj...po tygodniu bedzie juz dobrze mam nadzieje :ico_noniewiem: no na katar to czas potrzebny i frida :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
massumi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sty 2009, 19:00

To może ja si e chociaż przywitam w Nowym Roku !!! :ico_oczko:
Buziaki :ico_buziaczki_big:

[ Dodano: 2009-01-08, 18:02 ]
Juli, tantum v... przede wszystkim trochę mu znieczuli ten migdałek, czyli złagodzi kłucie przy przełykaniu... ja psikałam maluchom :-)

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

08 sty 2009, 19:07

noooo.Massumi,nareszcie,pokazuj sie jak wygladalas jak szalalas w sylwka :-D :ico_sorki: i mow zaraz jakie plany masz na nowy rok,i jak sie u Was zaczal,mam nadzieje ze zdrowo :ico_sorki:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”